2 Aralık 2007

Boubacar Sanogo Ve Thomas Schaaf


Gazeteler bu futbolcudan bahsediyorlar ve pek cok yerde en akilli "transfer" hamlesi olarak yer aliyor. Oysa aslinda futbolcudan degil "thomas schaaf" dan bahsetmeleri gerekir. Hücüm futbolunu cok iyi oynatan bu teknik adamin eline gecirdigi her futbolcu yildiz adayi. Yeter ki futbolcuda "yetenek" olsun. Diego'yu herkes bilirdi, yetenekli idi, keza Klose, ya da basligimiza konu olan "Sanogo". Halil ile beraber kaiserslauternde oynar iken sürekli uyarilirdim "abi super yetenek izle bunu". Velhasil göremedik.. Hamburg transfer etti, tamam dedik, simdi olacak.. yine "aman aman" bir futbol ortaya koymadi ve Bremen'e transferi cok kolay ve pek de tuzlu olmadi.

Hamburg performansi ortadadir. Sampiyonlar ligi ön elemesi, lig, kupa derken 42 macta 8 gol 3 asist. Bremende oynadigi tüm maclarin sayisi 20 attigi gol 12 asist 5. Elbette hucum futbolu oynayan ve evinde yenilmesi mucize olan bir takimdir Bremen. Bakmayin siz bayern'in dört attigina. Sekiz tane kapi gibi adami sakatti takimin.. Yoksa degil Bayern, Madrid, Milan dahi evinde yenemez Bremen'i. Sampiyonlar liginde ise Juventus'a elenisi vardir ki icler acisi, agladim desem yeridir o kaleci Wiese-ki yeteneklidir aslinda- nin uzatma dakikalarinda yaptigi hatada. Oda olmasa final oynayakti, emindim.. Gecen iki sezon evindeki maclara iki fark verirdim, kaybettigimi hatirlamam..

Velhasil yetenekli oldugu konusunda kusku yoktur amma velakin yeteri kadar Schaaf tarafindan pisirilmedigi zaman yuvadan ucarsa Nelson Valdez gibi olur sonu, belirteyim.

Param olsa takimin basina önce schaaf'i getiririm. Sonra gelsin paralar, transferler, sampiyonluklar ve güzel futbol...
helal olsun bir daha..

Hiç yorum yok: