2 Aralık 2007

Reimond Manco


Saviola boyunda, Michael Jackson'un "jackson5"daki görüntüsünde perulu genc yetenek. Orta Sahanin neresine koyarsaniz koyun, verim alirsiniz. Önüne gelen ilk adami mutlaka ki gecen, teknigi üst seviyede, kivrak, hareketli ve haliyle fizik acisindan sorunlu güzel bir futbolcu..

Manco Albarracin Reimond.. 23.08.1990 dogumlu, Peru milli takiminda oynuyor velakin Venezuella vatandasligi da mevcut. henüz A milli olmamis ve Neredeyse bütün Bundesliga takimlari pesinde.

Peru U-17 maclarinda izlediginiz zaman gercekten göz kamastiriyor.. Yalniz dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlisi Avrupa futboluna yatkinligi olmasi gerekir. Saviola Arjantin liginde harikalar yaratiyordu. Öyle ki formasindan cekildigi halde düsmüyor, düstügü zaman dahi kalkip üc kisiyi gectigini biliyorduk, Maradona gibi lansedilmesini de anliyorduk.. Ama fiziki acidan yetersizligi cok ciddi problem oldu Barcelonada/Avrupada. Manco da harikalar yaratiyor eger ki Messi gibi özel bir bakim uygulanirsa güzel bir transfer olacaktir kesinlikle..

Bu futbolcunun en önemli özelligi Avrupa Futbolunun eksikligini cektigi teknik kapasitesinin yüksek olmasi. Iddia ederim ki; önündeki adami gecicek onlarca "trik" mevcuttur yeteneginde. Keyflidir seyretmesi. Mutlaka ama mutlaka hareketliligini de isin icine katarak bir calim ativerir karsisina cikan ilk adama.. Zaman gectikce bu ve benzeri futbolcularin degeri daha da artiyor gibime geliyor.. Özellikle hizini cok iyi bir sekilde kontrol ediyor ve calim atma konusunda "trikleri" kadar güveniyor kisa zaman icerisinde degisen hiz cizelgesine..

Isterdim bu gibi tonlarca futbolculara sahip olan Güney Amerika ligini izlesin,bu gibilerin pesinden kossun ülkemin takimlari .. Yine gelecektir Avrupa'nin en iyi bes ligine.. Biraz akilli hareket eden Lyon, Porto gibi takimlar kapmazsa eger.

Hiç yorum yok: