6 Nisan 2008

Feldkamp ve Hakan Sükür




Yazilan cizilene göre Sükürün de basini cektigi bir grup futbolcu Feldkamp hakkinda atip tutmus.. Sükür ve ekibi demistir ki: Tuhaf kararlari var, bizi taraftarin önüne yem olarak atacak derecede yanlis secimleri vesaire diye gidiyor..

Hakan Sükür bilmelidir ki bu adamin en acaip karari Bursaspor'dan transfer edildikten sonra takima Hakan Sükür'ü monte edip kosmaktan baska aman aman islevi olmayan garip futbolcuya disiplinli oldugu icin sahip cikmasi, sürekli forma vermesidir.. Kesinlikle tuhaf bir adamdir Feldkamp. Serveti defansif orta saha oynatir - garip ama super bir ilk yari cikardi-, Hakan Sükürü sürekli ilkonbire koyar.. Sampiyon yapmistir bu garip kararlarla Galatasarayi, iseyaramaz/kötü denilen Hollman ile Manchesteri elemis, yine sampiyon yapmis ve klubun tarihindeki belli basli basarilardan birisinin kazanilmasinda önemli rol oynamistir.

Ki siz düsünün, bir teknik adam Galatasarayi Avrupanin en önemli organizasyonuna Manchester gibi bir devi eleyip sokuyor, sonrasinda Sampiyonlar liginde sifiri ceken görüntüsü olsa da ligde sampiyon yapiyor, yine de sevdiremiyor kendisini.. Neden diye düsünen olmus mudur aranizda ?

Zira bir önceki yil Feldkamp Galatasarayin müzesine dört tane kupa birakmistir ve hatta üzerine Hakan Sükür'ü.. ve aslinda UEFA kupasinin da tohumlarini. Dün gibi hatirliyorum hemen herkes büyük umutlarla transfer edilen Hakan Sükürden ilallah derken, biz onun fanatikte sapkasini cikarmis, Sükür'ün idmanda attigi kafa golünün önünde egilirken fotografina bakiyorduk.. Kralliga giden yolun acilimina sahit oluyorduk bir baska acidan..

Bilenler bilir, Hakan Sükür'ü severim, nankörlügü sevmem pek..

2 yorum:

Coskun Celik dedi ki...

Tuhaf şeyler oluyor Galatasaray'da... Doğruyu bilen bir Allah'ın kulu yok.. Şükür için çeşitli şeyler söyleniyor. Kimileri Şükür'ün başını çektiği gurubun Feldkamp'ın istifasında başrol oynadığını , kimileri futbolcuların olayı öğrenince çok şaşırdklarını söylüyor...
Ama yazında da kısmen geçtiği üzere, o 1992 yilinda Kayseri maçına kadar ısrarla Şükür'e şans veren Feldkmap olmasa bugün Şükür olur muydu bilmiyorum....

Borges dedi ki...

Sükür, aslinda farkinda. Kadrodisi birakildigi zaman diliminde de farkindaydi ama son günlerde tuhaf seyler oldu. Birakalim eskiyi, su zamanda dahi Feldkamp gitti, yedege düstü. Ki Nonda israri yüzünden de iplerin koptugunu soyluyor, son iki mactir nondanin sacmaladiginin farkinda olmayan insanlar var .. Velhasil bu ne yaptigini bilmemezlik en cok üzüyor, gelecege dogru saglam adim atilamayacagini hissettiriyor insana..