7 Nisan 2008

Kaos Futbolundan Kaosa dogru Galatasaray





Feldkamp gitti, her sey bitti.

Bir mac yapti Galatasaray, evlere senlik. Biraz iyi bir takim olsaydi güzel bir sekilde cezalandirilirdi, fazlasiyla haketti. Neden oynadigini bir türlü anlamadigim Okan Buruk - Adnan Polat'in baskan olmasi ile ilgili olabilir mi acaba- ciktigi vakit yerine sag kanat olarak giren Hasan Sas'in inatla sol kanatta debelendigi bir anda sag kanattan seksen metre bos alanda top sürüp ceza sahasina giren rakip takim ibreti alem icin o golü atmaliydi. Sag bek de keza defansif orta saha olarak sahada varligini sürdüren Baris Özbek idi.Teknik adamsiz oynayamayi cocuk oyuncagi sanan her insana, futbola edilmis hakarete ceza kesilmeliydi, olmadi.. olamadi.

O pozisyon ofsayt olarak kesilmeyecekti, Feldkamp'a ates püsküren, olmadigi vakit cok da skindirik futbol oynayan futbolculara iyi bir ders olacakti.

Lincoln o golü atmayacakti.. Üc futbolcunun, takima alinmayan uc futbolcunun arkasindan yönetime gidip teknik adami degistirebildigi bir sacmaliga anlam katti. Hali hazirda sakatlandigi istanbul belediye macindan bu yana oynamak icin yanip tutusan, her defasinda seyirciye olan ilgisini/sevgisini belirten bir adam kendisini golün disinda anlatamiyorsa, eksiklik gollerde degil bakan gözlerin ayrintisinda aranmaliydi, bunun yolunun acilmasi gerekiyordu.

Feldkamp, feldkamptir. Serveti defansif orta saha oynatir. Oynadi da. Nedir bu sacmalik ? Sanki kendi kalenize gol atin direktifi vermis kadar sacmaladigina iliskin ayrintilar geziniyor. Hitzfeld, orta sahanin göbegindeki Demichelis'i defansa koyar, sol acik ze roberto'dan on numara ve defansif orta saha yapar, Ancelotti süper teknik on numarasini defansif orta saha yapar sorun olmaz, gayet de güzel bir ilk yari cikaran Serveti defansif orta saha oynatan Feldkamp sacmaliyor.? Baris Özbek ne kadar sag bek oynarsa, Barusso da o kadar oynar..

Velhasil, teknik adam bence de gönderilmeliydi kalan haftalar icin. Bunun da nedeni elindeki en buyuk kozun alinmasidir. Varolan sevgisizligin huzursuzluga dönüsecegi icin teknik adam görevinden medeni bir sekilde alinmaliydi, üc dört futbolcunun gidip" biz bunu istemiyoruz, gönderin" talimati ile degil.. nerden baksan ilkesizlik, kucukkulupculuk, amatör takim davranisidir bu.

Yakistiramadim, baska acidan da sindiremiyorum.. Yakin zaman icerisinde klup icinde kadrolasmis futbolculari da acilen göndermesi gerekiyor, böyle bir karar sonrasi bu futbolculari artik hicbir teknik adam tutamaz, söz geciremez..

Hakan Sükür, cok önceden de söyledigim gibi ya cikar teknik adam olur takimin basina ya da cekip gider.. ikisinin ortasi Galatasarayin bir yili ve ayni zamanda gelecek olan teknik adami harcamasidir. 37 yasindaki adam, yirmi yildir ilk onbirde.. ilkobirsizligi hala kaldiramiyor, bunun yaninda 38 yasinda daha az forma giyip daha cok sorun cikarmasi olasidir. Üstelik istedigi vakit Mehmet Topal, Hasan Sas, Okan Buruk ve digerleriyle beraber teknik adamin görevine de son verebilir.. daha ne olsun ?

Hiç yorum yok: