27 Kasım 2008

Galatasaray: 0 - Metalist Kharkiv: 1



Galatasaray maca pres yiyerek basladi. Bu Fenerbahce'den feyz alan rakibin yapmasi gereken tek hareket idi. Dolayisla ilk yari basa bas ve hatta net pozisyonlar acisindan metalist takimi daha iyiydi bile diyebiliriz. Oyunda denge kurmak icin oldukca uzun bir zaman gecmesi gerek idi. Ve fakat aynen Olympiakos macinda oldugu gibi 30.dakikada bana göre son derece nizami bir gol ile kendisine gelen Galatasarayi durduran hakem oldu..

Presi yiyen Galatasarayda bazi oyuncular gariplesti, cok basit pas hatalari gerceklesti ki bu da oyunun gec kurulmasina neden oldu.. Arda, ayni yerden dört kere top kaptiriyor, Kewell inanilmaz kötü bir gününde olur iken Lincoln her ince ayari olan ayak gibi -Misal Alex, porto maci- sakatlik sonrasi kendisine gelme süresini yasiyordu. Arda, Kewell ve daha da önemlisi Baros'un verimsiz oyunlari sonucu ilk yari sonucunda Galatasaray devreye pek de varlik gösterememis bir takimin oyunculari olarak giriyordu..

Ikinci yari Baris Özbek-Emre Asik degisimi ile basladi Skibbe.. Presi kirmak ve orta sahadaki üstünlügü ele gecirmek icin yapilmis pek de anlamsiz olmayan bir hamleydi. Ve fakat Baris Özbek presi ile orta sahada baskiyi artiran Galatasaray, yine ayni oyuncunun capsizligi nedeniyle on bes top kaptirip esitligi sagliyordu baska acidan.. Ayhan Akman'in abartmadan dört boy kücügüdür Baris Özbek.. Antremanli olsak en az onun kadar kosabilsek su halimizle sahadan ondan daha iyi olurduk kesinlikle..

Ikinci yari yeterli baski gelmemesine ragmen macin basindan beri cok önemli olan eksikligi devreye girdi: Forvet.. Baros en azindan bu kadar kötü bir oyuncu degil ama tek forvet oynamayacagi cok acik.. Leverkusen'de kisa forvet isliyordu cunku önündeki Lincolnvari oynayan adam Kiessling idi.. Rolfes Kiessling üzerinden oyun kurup bosluklar yaratiyordu takima.. Lincoln üzerinden oyun kurulmuyor, Lincoln oyunu kuruyor.. Kewell ve Arda golcüvari oynamazsa eger inanilmaz siritacaktir Baros.. Ayni zamanda "El" takintisini da anlamak mümkün degil ve fakat su kesindir ki bir dahaki maca Ümit Karan onbiri ile baslanilmak durumundadir yoksa takim ici dengelerden tutun da her sey tuhaflasacaktir..

Sabri'yi bugün begendim ben. Bir sag bekten beklenileni asagi yukari gerceklestiriyor yalniz cok kötü bir sut secimi var.. Hem saginda hem solunda iki adam bos bir sekilde cizgiye kacar iken sut ceken tek insanogludur.. Bugün iyi oynayanlar arasindaydi ama iste gelmeyen/verilmeyen gol ve yapilan hata her seyi belirledi..

Galatasaray takiminin sorunu prese karsi dayanaksiz olusudur. Kendi sahasinda böyle bir sey mümkün degil ama Favori oldugu ve deplasmanda oynanilan maclarda rakip takim her zaman pres ile üzerine gelecektir. Buna karsi beklenilen bu gibi ayaklarin oldugu yerde muhtesem paslasma ve ayaga pas iken Galatasaray özellikle bugün tam da bu noktada inanilmaz kötüydü.. Gariplikler söz konusu. Yapilan basit hatalar, bugüne kadar oynanilan maclarin toplaminda yapilmamistir o denli top kaptirislar, verilemeyen paslar ve elbette benim muhtesem starim Baris Özbek.

Toplamda beraberlik macin hakkiydi özellikle ikinci yari tek kaleye cevirdi Galatasaray ama iste böyle iki büyük hata üst üste gelince bu maglubiyetler de kacinilmazdir. Servet, cok mac kazandirmistir Galatasaraya ve belki de o onbirin icerisinden sadece o bu hatayi yaptigi icin cok fazla kizamadim ben..

Macin spikeri süperdi, tek eglenceli nokta oydu. Gol olasiya kadar söyle güzel, böyle iyi derken Servet'in hatasindan sonra döndü birden. Bence Emre Tilev'in o kisa on dakika arasinda degisen yorumu türk basininin en güzel karikatürüydü.. Bakin simdi yorumlara, birinci yarinin basi haric cok da kötü oynamayan ve fakat Forvet sorunu cok acik olan Galatasaray macinin yorumlarina.. Söyle kötü, böyle igrenc ve su gitsin, bu kalsin neden geldi Feldkamp.. Bu konu cok baska bir postta islenilir ve dogru/yanlis bir yana bu mac ile yakin uzak alakasi yoktur.. Bireysel hatalar Skibbe'nin bana göre sonunu hazirladi ki ben bu kosullarda hem otorite eksikligi ayni zamanda sürekli gidebilir olusunun yaninda elindeki yasli kadro ile artik cok fazla bir varlik gösterecegini düsünmüyorum.. Polat'in Kalli sevdasini da cok ayri postta islemek üzere..

2 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

bir fenerli olarak söylemeliyim ki, turuncuyu falan bırakıp, bu parçalıyla devam etmeli gs. ayrıca skibbe'nin suyu kaynadı artık, feldkamp yerine gelmesin?

Borges dedi ki...

Her Yol Roma: Is tam komediye dönüsür o zaman.. Skibbe su kosullarin altindan kalkamaz, mümkün degil hali hazirda onun en buyuk sorunu baski karsisinda direncsiz olamsi derken hic de olmamasi gereken yerde.. Teknik adamdan ziyade yönetim sacmaligi diyorum buna ben..