9 Aralık 2008

16.Hafta Bundesliga: Top 11



Dortmund karsisinda dördüncü kez takiminin gol yemeden dusa gönderen Eilhoff haftanin kalecisi secilmis. Frankfurt'dan Russ yerine Hoffenheim'dan Beck'i alirdim oraya ben.. Ve fakat Krstajic ve Schalke muhtesemdi Berlin karsisinda.. Taraftarlarin sürekli "savasab oyuncu istiyoruz" cigligina öyle kulak vermislerdi ki bir sifir önde oynamalarina ragmen bastiran , eden hep Schalke'ydi.. Lucio, Kahn'a göre muhtesem karisimin bir ogesiydi öyle ki diyordu Van Bommel cilgin, ondan daha cilgin olan Lucio.. Genel performans acisindan belki de Bundesliganin en iyisi diyebiliriz onun icin.. Misimovic costu bi kere.. Her yerde her sekilde atiyor ki durdurabilene askolsun..Gladbach son iki haftadir cok iyi olmamasina ragmen Meyer ile Marin de kimligin buldu. Baska acidan sürekli transferi konusuluyor,o da bunun farkinda bugünlerde oynayacagi oyunun alacagi paraya direkt etki edecek olmasinin.. Da Silva ve Roberto Hilbert.. O sampiyon stutgart kadrosunun isimleri.. belki kimse farkinda degil ama bu güzel orta sahanin cekip gitmesi de Stuttgart'i yaralayan unsurlardandir.. Her daim belirli bir performansi sürekli size verir.. Fenin biraz olsun kendisine geldi. Penalti yaptirdi , asist derken ilk macindan sonra bir daha ismini duyurmaya yönelik girisimlerde bulundu..

Ve Petric.. misimovic gibi durdurulamayangillerden.. Attikca atiyor, Olic ile beraber Hamburg'un en iyisi. Olic gitti gidecek ki cok baska bir adam, bir post da hem Olic'e hem Kiessling'e gelmeli, ayri ayri incelenmeli bu gizli kahramanlar.. Kiessling Bundesliga ömründe ilk defa deplasmanda duble yapti ve digerinin de asistini verdi, üc golde de payi vardi ki her daim iyi oynayangillerden.. Hep keske Galatasaray alsa dedigim bir oyuncudur, Nürnberg'den beri takip eder, saygiyla gelisimini izleriz..

3 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

blogda top 10 underrated oyuncu şeklinde bir liste yapmıştım ve Ivıca Olic de listedeydi, hatta o maddeyi direk buraya alayım

"Euro 2008 öncesi Olic'i pek tanıyan yoktu. Aslında hala çok tanıyanın olduğu konusunda şüpheliyim. Kariyerinin çoğu doğu blokunda geçmiş ve 28 yaşında çıkış yapabilmiş bir oyuncu. Doğrudan bir golcü olmamasına rağmen Hamburg formasıyla iki sezonda 20'nin üstünde gole imza attı Olic. Tüm Almanya bu başarıyı Ven der Vaart üzerinden konuşurken aslında onun rolü büyüktü. Turnuva sonrası ondan da bir transfer bekliyordum ama şu anda pek bir rüzgar yok."

yazmışım ama sanırım artık arada gidecek bir yere. Luca Toni gibi 27'sinden sonra parlayan bir oyuncu olacak

ve ben hala Modric, Olic, Petric, Kranjcar, Pranjic gibi adamların olduğu Hırvat takımı bizi paçavraya döndürmedi onu düşünüyorum.

Borges dedi ki...

Yazildigi dönem okumustum o postu ben ve o zaman da demistim, "helal " dogru diye.

Ivica OLic istikrar abidesidir ama gösterissiz oynu var... Yine de gecen sene Hamburg'un Her seyi idi Van der Vaarth ile.Ikisi hemen hemen bütün golleri atan idi. Yüksek ihtimal BAyerne gidecektir ki iyi bir secim hem Podolski gibi sorun cikarmaz baska acidan ne zaman takima koysan oynar bu adam..

Borges dedi ki...

Su da var ama.. Hirvatistan bizden cok cok iyi oynadi ceyrek final macinda.. Baska acidan Hirvatlarin en buyuk sorunu Eduardo'nun olmamasiydi, sistem acisindan onda bitiyordu cok sey ve o yüzden digerleri -misal petric- öne cikabiliyordu ve fakat Petric direk dokuz numara oynadigi vakit kötü bir forvet ikilisi, üzerine son saniye golü, moralsizlik elenildi.. Yine de o macta bizden daha iyi oynadilar, haketmediler o cok baska..