11 Ocak 2009

Savas.!




"yedi yasinda bir kizim
buyumez olu cocuklar" Ama onlarin acisinda büyür yeni savasin tohumlari ve bunlar artik umutkiran gercekler olarak kapimizda, yüz yil sonra yine ayni acilari, ayni üzüntüleri paylasacagimiz paranoyasini yayiyor..

Her gün militarizme,onlarin cocuklarina,silahlara, füzelere karsi onca para akitacaksin, bunlarla gurur duyup milletleri,askerleri,cocuklari yoketme katsayisiyla övüneceksin ama bugün bunlarin dogurdugu sonuca da isyan edeceksin. Bir füzenin dokunamayacagi herhangi bir cocugun olabilecegi hayaliyle yasayacaksin..

Senin ordunun askeri acidan sürekli isbirligi icerisinde oldugu cesitli anlasmalarin yani sira agir silah sanayisinde degis tokusa kadar yakin iliskide bulundugu devlet o degisiminden tokustuduklari ile can almaya basladigi zaman üzüleceksin, buna ortak olanlara ise sesin cikmayacak.. Sen yine hep insanliktan bahsedeceksin, en isbirlikci halinde en masumu oynayacaksin bu savasta oturdugun yerden..

"Ben elime silah almak istemiyorum" diyen insanlari vatan haini ilan edeceksin, her gün gelen ölüm haberlerinin bir kismina üzülüp bir kismina sevineceksin ve sen bugün insanliktan bahsedeceksin.. ölülere, ölümlere üzüleceksin..

Bir israilli Hamasin saldirilarindan, canli bombalarindan ve Filistine oranla kiyaslandiginda devede kulak kalsa da ölen kendi sivillerinden bahsederek mesruiyet kazandiracaktir katliamlarina, aynaya bakip sen yine kendini göremeyeceksin.

Anti-Emperyalist cizgi cekip orduyu serefle anarken emperyal güclerle ordu arasindaki anlasmalardan, iliskilerden hic bahsetmeyeceksin.. Ve tüm bunlarin sonucuna da bugün yine sen ne gariptir ki üzüleceksin.. Ordumuz askerimiz sarkisi türküsüyle füzelerin yakip yiktigi yerlerde gözyasi dökeceksin..




Hirosima-Nagazaki Atom bombasi yapildigi gün kaybetti cocuklarini.. Filistin, Türkiyenin de icerisinde bulundugu Israil'in cesitli silahlari aldigi gün kaybetti kundaktaki bebekleri..

Bugün kayip giden cocuklarin acisinda büyütecekler yeni savaslari.. Mesruiyetini acinizdan alacaklar.. Refleksiniz olacak savas, kan.. Aci refleksi. Bugün Israil kendi sivilleri üzerine atilan bombalarin acisina yürüyor, yarin Filistin halki.. Bizler de ölen askerlerin acisinin üzerinden göndermedik mi füzeleri dogunun köylerine ? Bunlarin hicbirisinin önemi yok.. Füze varsa patlatilacaktir ama öyle ama böyle.. gerekirse birileri size o bahaneyi vermek icin patlativerir bir yerlerde herhangi bir bomba.. O saatten sonra aci dogar ve onun üzerinden savaslar, kanlar.. Mesruiyet kazandirmak icin 11 Eylüller her sekilde peydah olacaktir, hic önemli degil. Ve siz hep yanlis hedefe kan kusarak aslinda bir sonraki eylemin baslatici rolünde insanliktan bahsedeceksiniz..

Tarihe bakin.. Yahudilerin ugradigi katliamlara ve bugün bizzat kendilerinin yaptigi katliamlara.. Ortadogunun öksüz birakilmis cocugu filistine kapiyi kapatan diger yana bakin.. Aspirini cok gören arap ülkelerine, komsularinin tavrina..

Savasin dini yok. Savasin kimligi de yok. Nihayetinde ekonomik atilimdir. hareket ettirici öge olarak siyasidir, etniktir, dinidir ya da acidir. Acidir cunku;

Halkim, ailem, sülalem, insanim, milletim ne kadar aci cekmis olursa olsun dogunun herhangi bir karakoluna zorla getirilmis olan yirmi kusur yaslarindaki bir askeri öldürme gücünü bana vermez.. Bilmedigim bir ailenin tanimadigim cocugunu bombalama yetkisini de bana vermez eger aci olmazsa.. Yoksa sonucta savas dedigimiz sey,anlamadiginiz ne varsa odur Tüm bunlari söyleyen beni dahi o noktaya getirecek olan bir aci muhakak ki vardir.. Bu yüzden 11 Eylül, bu yüzden televizyonlarda kare kare sivillerin ölümü.. Bombalarin getirileri.. Bir sonraki savasa hazirlik.. Aci size her türlü kani reva gördürür.. O aciya sahip olmayanlar da disaridan bakip "katiller" der.. Aslinda militarizme her daim verdikleri destekle acinin olusumunda önemli rol oynadiklarinin farkina dahi varamadan..

Her zaman birilerine kazandiran ve bir parcasinin da sizden olustugu hic bitmeyecek gibi duran kanli bir oyun..

Hiç yorum yok: