20 Şubat 2009

Rensing ve Elestiriler!



Kahn dedesi buna nasihat verdi. "Saglam durmalisin, biraz hircin biraz da saga sola saldir, naiv olma" gibi seyler söyledi bu da o gün bu gündür susmuyor..

Adler ve Neuer icin söyle demisti. "Neuer'i tanimiyorum ama Adler u-21'de üc yil arkamda yedek beklemisti, taniyorum". "Onlarin benden daha fazla birinci lig tecrübesi var ve su an bunun faydasini görüyorlar, yakinda kale benim.." Adler gayet de insani bir cevap verse de Rensing susmak bilmedi bir türlü.. Elestiri coktu ve Kahn dedesi onu daha fazla saldirgan olmasi yönünde itekliyordu.. Elbette Kahn takim arkadaslarini basin önünde elestirdigi icin Hitzfeld tarafindan hem para cezasi ve akabinde mac kadrosuna alinmama gibi kendi saldirganliginin yer yer ne gibi karsiliklarinin oldugundan pek bahsetmiyor..

Beckenbauer de sert bir sekilde Rensing'i elestirmisti ve ezelden beri imparatorun karsisinda hic susmamis olan ezeli düsmani Breitner da cevap verdi "herkes hata yapiyor, Neuer'in, Adler'in hatalari gündeme gelmiyor cunku Leverkusen,Schalke yenilebilir ama Bayern yenilemez. Fark buradan kaynaklaniyor, kalecilerin performansindan degil.. bekenbauercim akilli olsun"

Oysa öyle degildi.. Istatistik olarak gecen ilk yari sonucu kalecilerin süper kurtaris sayisi söyleydi: Adler 10, Neuer 9 , Rensing 2. Bunun yaninda ölümcül hatalarda da Rensing ve Neuer basi cekiyordu yine.. bunlar da cok dogru sonuclar vermeyebilir zira Bayern iki atak yer, Neuer 20 atak ve kurtaris sayisi da farklilasir.. Her seye ragmen gözle görülen suydu ki Adler en güvenilir kaleciydi.. Ve fakat saldirgan olmasi gereken Rensing gecmisteki u21 tecrübesinden büyük takim kalecisinin dezavantajlarina kadar konuyu gündeme getirip susmadi hic..

Simdi de diyor ki hata yapsam kabul ama her maglubiyette bana gözler dönüyor ve hatami ariyorlar.. Insanlar beni pek sempatik bulmuyorlar sanirim.

Ha sunu bileydin.. Abuk subuk öyle aciklamalar yapti ki genc ve yetenekli olmasindan dolayi varolan kredisini bitirdi bitiecek konuma geldi bende..

Toplamda Bayernin en zayif noktasinin kalecisi oldugu görüsü hakim. Ribery, oyuncu istediginde bir tanesi de Frey idi. Acik acik kalecimiz sakat demeye getirdi..

Büyük klupte oynamanin dezavantajlarini sürekli dile getirenler nedense avantajlari kismina hic girmiyorlar.

Ben yillar önce henüz daha kaleye gecmemis Rensing icin gelecegin milli takim kalecisi olacak diye kehanette bulunmustum. Hem Amatör, genc milli takimlarinda gördügüm yetenek ve daha da cok bayern gibi bir takimin kalecisi olmasindan dolayi böyle bir öngörüyü dile getiriyoruz.. Orada kalmak zordur belki ama kaldiginiz takdirde yüzde doksan en iyi kaleci olmasaniz dahi milli takimin kalesi sizindir. Tecrübe kalecide cok önemlidir ve Berlin kalecisi ne kadar iyi olursa olsun uluslararasi mac deneyimi fazla olan Bayern kalecisi milli formayi kapacaktir.. En azindan digerlerine göre sansi cok daha fazladir..

Rensing elestirilse de Bayern milliyetcileri tarafindan inanilmaz destek görüyor aslinda. Sadece Breitner degil pek cogu destekliyor. Amaclari yeni bir alman kaleci kazanmak.. Rensing alman, daha da önemlisi Bayern genc takimindan geliyor. Bence bu ikisi her seye ragmen onun pek cok hatasini görünmez kilacak önemli iki etken..

Hiç yorum yok: