10 Aralık 2009

Bayern Mucizesi.!



Aslinda Stuttgart da bir mucize gerceklestirdi lakin onun acilimi cok zor degil. Yeni bir teknik adam, yeni bir hava ve kendi evinde olmasi gereken cok da güclü olmayan ekibe karsi bir galibiyet.. Lakin yüzde doksan yeni yili baska bir yerde karsilayacak dedigimiz Bayern'in bir üst tura cikmasi mucize. Birakin farkli skoru, Ribery'li dahi Sampiyonlar liginde böyle güclü rakibe karsi deplasmanda böyle bir zafer elde edilmemistir. Robben katkisi da önemli olsa da Ribery-Robben ikilisi olmadan bunu basarmislardir..

Simdi hakkini vermek gerekir. Hazir bizde de sportif direktör, futbol yönetimi gibi konular tartisiliyorken belki biraz yardimci olur.

Basinin büyük bir kismi alinan basarisiz sonuclardan dolayi Van Gaal'i istemiyordu. Cok insan coktan kovulmasi gerektigine karar kilmisti. Sampiyonlar Liginden herkes elendi gözüyle bakar iken ligde de durum oldukca kötüydü, nerden baksan fiyasko bir hoca secimi olarak etiketlenmisti. Iste tam bu noktada futbolun icerisinden gelen adamlarin futbolu yönetmesinin avantajlarini görüyorsunuz.. Klinsmann'i kovar iken Hoeness bizzat sahit oldugu taktiksizligi de göz önüne bulunduruyordu oyuncularin son bes macta güvenmedigi hocayla calismasi sonucu bugün bir üst tura ciktigi Sampiyonlar Ligi biletini alamama tehlikesi bir yana.. Hem Beckenbauer hem Hoeness o cok kötü günlerde biraz da baskanlik nedeniyle sürekli röportaj verdiler.. Sürekli olarak sunu dile getirdi ikisi de:

Biz antrenmanlari seyrediyoruz.. Van Gaal'in bu isi ne kadar iyi yaptigini görüyoruz. Isine saygili ve her bakimdan güzel is cikartiyor, anlamadigimiz tek nokta basarisiz sonuclardir. Hocanin yanindayiz, yaptiklarindan memnunuz lakin bu basarisiz sonuclar devam ederse olacaklara da karsi duramayiz..

Demem odur ki Bayern Münih'in farki biraz da para babalari tarafindan degil de kendi futbol efsanelerinin klubü yönetiyor olusudur. Paradan oldugu kadar futboldan da anliyor olmalaridir. Böyle olmasaydi isin kolayina kacip herkesin "evet" dedigi bir isim bulup basari beklemeye koyulurlardi filan..

Maca gelirsen Olic ve Butt muhtesem oynadilar ki Olic artik dayanamadi. beni cikarin bittim dedi. Lahm'indan Van Bommel'ine kadar ölümüne kostular.. Kaptirdigi pek cok topu yerdeyken mücadele etmesi sonucu geri kazanmislardir onlarca defa. Iyi futbol biraz da mücadele etmeleri nedeniyle oynanilmistir ki sahada gördügüm uzun zamandan beri en iyi Bayern idi.. Helal olsun..

3 yorum:

sembolist dedi ki...

Borges,şöle bi tablo oluştu:Bu yıl,Van Gaal-Tencate-Rijkaard'ın tartışılma nedenleri,oturtmaya çalıştıkları sistemleri sence bürbüylr örütşüyor mu?
Advocat da bir diğer ülkede olsaydı aynı süreçleri yaşayacak mıydı sence? yada bunlar bi tesadüf mü?

Borges dedi ki...

Sembolist: Hollandalilar icin taktiksel disiplin önemlidir ve bir sistemi insa etmek icin gerekli sabra sahip adamlardir lakin cokca zaman kluplerin sabirlari basarisizlik aninda cok fazla yoktur, sorun da daha cok budur. Advocaat biraz baska.. Bir baska okur deginmisti sanirim T.C idi.. Ülkenin varolan mentalitesine uygun diger ülke kimlikleri de söz konusu. Normal kosullarda hollandalilar ile almanlar uyusamiyor, bundesliga cevresinde bir degerlendirme yaparsak ama degisiyor cok sey..

Flying Dutchman dedi ki...

yalnız borges biliyorsun Van Gaal antrenmanları pencereden izliyor genelde. Türkiye'de olsa ve misal Bayern'de olduğu gibi sezona kötü başlasa, o pencereden bakışlarını 80 kere gündeme getirip "van gaal takımı çalıştırmıyor" haberini basarlar hemen