4 Aralık 2009

Galatasaray- Panatinaikos: 1-0


"Haydi bre Cisse'cim"


Keske Elano da oynasaydi, tam ona göre bir macti aslinda diye bir giris yapacak olsam cok kisi sasirmaz. Takimin sorunundan baslamali her seyden önce. Mac cok keyifli degildi lakin ögretici olmasi acisindan incelenmelidir.

Ortada olan gercek sudur: Bir yari boyunca Elano neredeyse bir elin parmaklari kadar topla bulustu. Orta üclünün insiyatif alan önemli bir adami olmasi gereken yerde sahada silik bir görüntü cizdi. Ki kötü oynayabilir, kötü paslar verebilir ve bu daha cok formsuzluguna iliskin bir sorundur lakin bir adam neden topla bulusmaz mac icerisinde ? Bunun kabaca iki nedeni olabilir.

1-Topun oldugu bölgelerden kaciyor. Yerlesim sorunu

2-Arkadaslari pas vermiyor. Takim ici bir sorun.

Her ikisi de mümkün. Ben cok net bir sekilde bos bir pozisyonda kendisine iki kere top atilmadigini gördüm lakin su kesindir ki sadece sorun bu degil. Ayni zamanda bundan dogan sinir harbi icerisidne dalislar yapti ki altini cizmek gerek."Savunma yapmayi bilmiyor" teriminin bu kadar üzerine oturacagi baska futbolcu olmaz. Bu macta takimi on kisi birakmadiysa sevinmeliyiz sanirim. O nasil bir adama giristir öyle ? Her adama dalisi potansiyel kirmizi kartlik hareket idi. Bir Elano sorunu var ve bu ciddi bicimde takimi bozmaya basliyor. Lakin bir Elano sorunu oldugu kadar Elano gibilerini burada barindirmayan bir baska sorun da var gibi geliyor ama cogunlukolduklari ve basarili olundugu sürece isin bu tarafina kimse bakmayacaktir.. Ne zaman ki bir türk futbolcu tüm bunlara isyan edip birileri ile röportaj yapar ancak o zaman..

Elano'suz bir sekilde maca baslayan Galatasaray sonuc itibari ile bu formsuz döneminde cok önemli bir galibiyet alip liderligi garantilemistir. Su form durumuna göre sevinmeliyiz bu galibiyete.

Macin iki adami vardi. Arda Turan ve Mustafa Sarp. Arda efektif bir oyun sergiledi. Sahanin icerisinde basmadik yer birakmadi ve sanirim her pozisyonda kisa bir süre kaldi. Lakin sunun ikinci kez altini cizmek isterim ki Arda-Sabri kanatlarda cok da uyumlu degil. Birinci ve en muhtesem ikili Sabri-Keita. Bunlar artik asmislar, kendi aralarinda baska bir futbola dogru dönüyor is. Ve fakat Sabri-Kewell da gayet güzel isler cikartir iken Arda-Sabri cok da güzel degil ama buna ragmen Arda'nin bugün o bölgede sik calimlari, etkili oyunu nedeniyle cok güzel ve tehlikeli akinlar gerceklesmistir.

Mustafa Sarp bugün kendisini asmistir arkadaslar.. Keza Mehmet Topal da fena degildi. Her topu aldiginda sagina ve soluna bakma hizinda müthis bir ilerleme söz konusu. Geriden oyun kurma konusunda ilerleyen yillarda baska bir oyuncu transfer edilmezse sanirim tek opsiyon olarak yasayacaktir. Bunun üzerine egitiliyor ve daha da gelisecegini söylemek isterim lakin su performansi da hicbir sekilde Avrupa icin yeterli degil, bunu da bilsin ve ona göre calissin derim ben.

Elimizdeki iyiler tükendi maalasef. Gökhan Zan'in sakatligi konusunda elbette insan üzülüyor ama Elano ile ikisi temelde problemlerin üzerinde oturuyorlar. Her ikisinin de -sorunlarinin kaynagi ne olursa olsun-ilk onbir baslamasi su durumda takimin hizina ve bütünlügüne zarar.. Elano biraz daha zararlidir zira ona acilan yerden kaydirilan Arda ve yedege cekilen Keita.. Sadece sunu söylemek isterim kadroyu ben olustursam ilk ücün arasinda yer alir Kader Keita.. Hem Sabri ile olan uyumu hem de her zaman gole dönük oyun anlayisi ile istenilen mevkinin en güzel adami olmasi nedeniyle.. Baska acidan Arda'nin su güzel oyun zekasini barindiran kafa yapisi ile ön ic oynamasi gerekir. Toplamda hem Keita-Sabri güzelligini kaybediyorsunuz hem de tüm mac boyunca oynayamamis bir Elano.. Ve yineliyorum bu Elano olayini daha cok yönetim cözmelidir ve bu futbolun disinda bir yerde halledilmesi gerekir.

Toplamda rakip pana beklenilen etkili oyununu oynayamamistir. Yer yer pres Galatasaray takiminda muazzam bir sekilde gerceklesmistir lakin hucum organizasyonu daha cok sablon dogrultusunda gelisen ataklardan ziyade bireysel yeteneklere kalmistir. Taca giden topun gol olmasi, takimin bu sonucu hakettigi gercegini degistirmese de daha iyi bir pana ve daha iyi bir Galatasaray bekliyorduk mac öncesi.

Bir baska dikkat ceken ayrinti taktik disiplinin son derece iyi olmasi. Hakan Balta hucum ögreniyor bölüm iki olarak da yorumlanabilecek macin belki de en önemli artisi mac boyunca belirli bir disiplin altinda oynamis olmalaridir. Rakibin ciliz ataklarini saymazsak gücünü öldürebilecek bir disiplin icerisinde pres yapabilmistir. Lakin ne ilginctir ki hücum sorunu gün gectikce derinlesiyor.. Skordan bagimsiz pozisyon üretme zorlugu yasiyor ki bu bile Keita'yi ilkonbire aldirtir..

Ve ben sunu da eklemek istiyorum: bir gün gelecek "kossaydim su güzel takimda oynardim" diyen prekazi/sergengillerin yerine gram oyun zekam olsaydi bugün Real Madrid'de Kaka'yi yedek birakirdim ben diyen Baris Özbekgiller yerini alacaktir.. Biz onu sanat eseri gibi yaptigi savunmasiyla da seviyoruz o cok baska tabi..

Ek: Nevizade geceleri yasaklansin mac icerisinde.. Degil sahadakileri, ekran basinda beni bile uyutacak neredeyse..

28 yorum:

aşkın dedi ki...

Ben şu Ten Cate'ye takıldım.
''Gölge teknik direktör'' diyorlardı ama bir olayı yok gibi.
Maç keyifsizdi ama Mustafa'nın çok istediği gole ulaşması iyi oldu.
Mehmet Topal'ın zorunluluk harici defans oynamaması gerektiği de tescillendi.Az daha rakibe penaltı veriyordu.Artık ortasaha transferi lüks olduğuna göre dediğin gibi bu takımın gelecekteki ortasahası o olacak, bu sayede transfer defansa yapılır artık.Elano ise..Yedek kalıp sonradan oyuna girerse daha iyi olacak.Hep derler ya o sonuncuyu transfer etmeyecektik diye.Bakınız Fener de bu Seleçao yüzünden kazığı yedi Andre Santos olayında.Velhasıl olan Lincoln'e oldu.Haydi şimdi istese de oyna(ya)mayan Elano'yu günah keçisi yapıp gönderin.Komik olan Lincoln milli takımda oynamazdı ahaha!!!

Borges dedi ki...

Askin: Dedigine katiliyorum, yani Topal defans acisindan aciklar verdi lakin yine de Cisse'nin pozisyonunda hiziyla iyi kapattigi düsüncesindeyim. Daha organize olup daha atak oynaninildigi noktada Zan'a göre artilari cogalacaktir kesinlikle. Lincoln olayindan sonra bence bu cezadir bu takima.. hem Bonservis hem de aldigi yillik ücret acisindan Lincoln'den fazla olan adam gram katkisi yok ama Lincoln elestirilerinin de onda birisi yok piyasada.. Nedeni nedir ki acaba ?

Santos konusunda biraz daha sabir derim ben.) Baroni tartisiliyordu, kötüydü simdi Santos, bitmez bu mactan maca yorumlamalar bence..

Maximus dedi ki...

gol gilbertoya yazıldı mustafaya değil:))

Borges dedi ki...

Maximus: Hakki olana yazilmis diyelim zira biraksa kesin taca dogru gidiyordu ;)

sembolist dedi ki...

Boges okunası bi yazı olmuş yine..
Elano konusunda yüzdeyüz katılıyorum sana..Bence Elano'yu takım içinde istemeyen bi grup var ve sürekli pas atmıyorlar.Bu grubu dağıtmak daha anlamlı olmaz mı?
saygılar..

Can dedi ki...

Nevizade geceleri müthiş tespit. Ben diyecek oldum geçen kantinde dayak yiyordum sustum.

Elano konusu da daha iyi gözlenemezdi. Adamın üzerine doğru koşarak savunma yapmayı bizim halı sahadaki çocuklar bile bıraktı. Ancak adamın aldığı paraya, adama tepki göstermek için bu yapılanlar iyice sıkıyor artık. Lincoln'ün geçen sene bu tavırdakileri ilk yarıda tokatlar bir performans göstermesi bile etkili olmadı basının susmasına, ya da takımdakilerin ona bakışına. Bu kamplaşma(başka bir ad koyamıyorum maalesef) yıllardır canımı sıkıyor. Kulüpten kimse büyük değildir deyip dingonun ahırı gibi davranmak ne yaman bir çelişkidir bilemiyorum. Belki de Meira gibi mutsuzdur Elano. İçeriği bilmeden sallamak doğru olmasa da, hem onun biraz kaçak güreştiği(üzerindeki baskı göz önüne alınırsa normal) hemde pas atılmadığı bir gerçek. Ama ne yalan söyleyim, hem Shaktar'da hem de City'de izleyen biri olarak, bu kadar şapşal bir Elano'da görmedim. Nispeten orta üçlüyü bozmama gayretindeki oyunu beni memnun etti.

Bir stoper, bir iki yönlü orta saha oyuncusu(Hamit olabilir bu sen durumu daha iyi bilirsin) bu takımı ileri taşır. Önemli olan nyet demişler; 500 isabetli pasa 271 isabetli pas önemli. Gün gelir dikine ve çabukta olur bunlar.

Borges dedi ki...

Sembolist: bu cok uzun cevabi olan bir soru. Pragmatis ve adaletten uzak bir tutum sergilenirse eger: Bu grup basarili oldugu sürece cok fazla bir sey yapamazsiniz. Bu biraz da kültür, avantaji kadar dezavantaji var ve kökü Sükür'lerde baslar bugüne kadar da ayni sekilde devam eder. UEFA kupasini kazandirir 20 milyonluk 15 milyonluk transferleri resmen kendi icerisinde yer bitirir.. Kötü oldugu kadar iyidir de.

Brezilyalilar Galatasarayda tutunamaz, Sadece Emre transferi ile Fenerbahcenin bir kismini da bitirmistir. Alex kaptanligi ve konumu arti bir grup olmalari onlari digerlerinden ayiriyor, karakter olarak ülke insanimiza uygun degiller. Kim yanlis inan bana önemli degil.

Sorun sudur bir brezilyali takimin ana diregi midir ? Elano degil, sorun cok buyuk degil ve fakat Lincoln öyleydi ve sorun cok buyuk oldu gecen sene..

GialloRosso dedi ki...

Borges, direk Elano'ya girişmeni anlayamadım. Ama çok haksızda değilsin. Sebepler seninde bahsettiğin gibi Elano'nun yaşadığı pozisyon sorununun yanında, elleri havada dolaştı maç boyu. Pas verilmiyor kendisine veya verilirsede çok sıkışınca ve zorda kalınca. Bütün topları Arda'yla oynayacaksan! , üzülerek söylüyorum ki Elano bu takımda yer bulamaz. Buldurmazlar...

Borges dedi ki...

Can: Nevizade geceleri güzel bir beste, hic sözüm yok ama mac icerisinde söylenemez.! Bir ihtimal 5-0 yenik oldugun bir maca uygun bir tepkidir, en fazla bu. Mac öncesi, sonrasi eyw ama tek basina macin temposunu düsürecek etkide melodik bir yapisi var ..

Süphesiz ki Hamit bu takima iyi gider ama ben daha cok Nuri Sahin gibi bir transfer istiyorum. Dikine oynayabilecek, savunma yapabilecek.. Ya da Emre Belözoglu minvalinde oyuncu. 500 pas tamam da geri paslar, beceriksizlik-kendine güvensizlik sonucu olusuyor ve garanti paslar. Bir pozisyon vardi misal BAris, öndeki bos oyuncuya atamiyor, o kucuk riski dahi alamiyor Servet-Topal derken on tane gereksiz yan pasa neden oluyor. Nuri Sahinvari bir oyuncu sarttir.. Orta üclü defans yapiyor ama takimi ataga kaldiramiyor, Sabri tek basina kalkiyor ya da zorunda kaliyor..

Borges dedi ki...

GialloRosso: Ben aksini dusunuyorum yani daha fazla Elano'ya degil "Elano Sorununa" girisilmelidir. Pas verilmiyor, sorun yasiyor ve kendisi de bu ve benzer nedenlerden dolayi sorunlu. Yalniz mevkisi itibari ile öyle kaydirmalar yasiyor ki takimin bütünlügüne zarar veriyor. Bu sorun umarim yakin zamanda cözülür ve nasil ? bilmiyorum.. BIr spor yazari da su kimin kime oynayip oynamadigi konusunu gündeme getirse fena olmayacak.. Oyuncularin saha icerisinde korkusu yok, Arda elini kaldirsa elli top, Elano diger tarafta yirtiniyor ki bir pozisyonda bombos idi yahu.. ben de olsam ben delirir ve oyle deli gibi girerim oyuncuya sanirim..

SirEvo dedi ki...

Yazımızda ortak noktalar olduğuna sevindim.
Eline sağlık abi.

http://cineshoot.blogspot.com/2009/12/az-ve-oz-1-0.html

GialloRosso dedi ki...

Sezon arasını bekleyelim derim. Aşı tutmadıysa yapacak birşey yok. Ama ben halen ümitliyim.

bonaventure dedi ki...

sabrinin biraz biti kanlandı gene başladı pisliklerini yapmaya. sahada gördüğüm kadarıyla elanoya pas vermeyen adamların başında geliyor. ayrıca arda da yardımcı olmaya çalışır gibi yapıyor ama biraz yalandan galiba...
yahu ayıptır neyini çekemiyor neyini beğenmiyorlar anlamıyorum. bu takımda brezilyalı ve yetenekli olmak suç mu? sabri'nin canı şu güzel oynuna karşı kadro dışı mı kalmak istiyor? bu adam ne zaman akıllanacak? ooff off.

Borges dedi ki...

bonaventure: Bir kisi ile ilgisi yok bunun. Cok kaba saba bir analiz yaparsak eger; Elano zor bir karakter, gercekten zor.. Yalniz mesele her daim bu zor karaktrerleri oynatabilme becerisidr. Kaptan ve Teknik direktör, futbol disi hünerlerini göstermek zorundadir ve basari her daim bu zor karakterlerin oynayabilecegi ortamlarda dogmustur derim ben. Hitzfeld'in cok cok cok güzel aciklamalari vardir bu konularda.. Keza Ferguson'un da. Bu iki teknik adamin teknik yeterliliklerinin disinda becerisinin bir kismi da hep burada yatar.. Bakalim diyorum..

Schumy dedi ki...

Elano City'de oynadığı zaman da Shakhtar'dayken de hiçbir zaman insiyatif alıp birşeyler yapan bir adam olmadı. O işleyen sistemlerin tamamlayıcı adamı oldu hep. Bence bu bağlamda bakarsanız Elano daha faydalı görünebilir.

Mustafa'nın attığı gol ve Nonda'ya attığı milimlik paslar gol olsa çok farklı konular konuşacaktık bu akşam.

Ayrıca ben takımın Elano'ya top atmayacağına ihtimal vermiyorum. Ya da Lincoln'e yapılanı izlemiş biri olarak bunun hiçbirşey olmadığını düşünüyorum. Lincoln kendini boşa çıkarmışken 3 kişinin içine dalan Arda'yı gördü bu gözler. Sabri'nin Lincoln'e kaptanlık verildi diye ikinci kaptanlığı hala kabul etmediğini de herkes biliyor.

Dediğim gibi Elano Lincoln olmayacak, ne tarz olarak ne de başına gelenler olarak. Elano sadece kendine güvenini Galatasaray forması altında kazandığı zaman kendini gösterecek. Olmadı belli bir süre özel izinle Galatasaray maçlarına Brezilya formasıyla çıkacak, izin vermezlerse bir şekilde halleder bizimkiler, severiz bu işleri :)

Borges dedi ki...

Schumy: Nedir yahu bu tamamlayici geyigi onu da anlamis degilim, vazgectim insiyatif kelimesini kullanmiyorum sunu diyorum.

Simdi bir pozisyonda kendisine gelen topu arkadasina verdi, akabinde bosa cikti, ellerini kaldirdi topu alamadi. Hatta sunan spiker de küstü gitti diye arkasindan yorumladi. Bizim istedigimiz nedir ? O topu almasi ve daha dogru bir yere vermesi. belki hizli bir sekilde ayhanvari olarak verkaclara girmez ama tek topta isi halledebilir, üc kere üst üste dogru yere verdigi vakit ve daha da önemlisi takim bunu kabul ettigi zaman daha koly oynayacaktir. Bu olamaz mi ?

Vazgectim yahu insiyatifinden filan. basit anlatiyorum: Sahada ellerini yukari acip topu alamadigi zamanlarda topu alsin ve mümkünse biraz daha isabetli paslar atsin. Bugün iyi pas atsa da kötü performansi degil sahadaki yokluguydu sorun. Fauller disinda Elano'yu topla görmedik ki iyi ya da kötü oynasin.. Oysa Besiktas macinda oynamistir yine iyi kötü..

Ayni zamanda her sey egitilebilir ,gelistirilebilir. Bir baska yerde olmamasi cok da önemli degil. Bursaspor'da Sarp böyle mi oynuyordu yahu ? Ama geldigi duruma bak. Rijkaard öncesi Arda'dan böyle bir ön ic ya da forvet arkasi performansi görüyor muyduk ? hayir yoktu.. Sol kanatta oynasa keske dedigimiz adam simdi tutup ön ic oynasa, oyunu yönetse 10 numara olsa diyoruz.. Hoca ve egitim, mentalite degisimi cok seydir,yasin bile önemi yok. Ben Micoud'yu bilirim bremende yillar sonra nasil degistigini..

il Capitano dedi ki...

elano'yu ben de yazdım blogda.ben kasıt arıyorum,pas verilmediğini düşünüyorum.ve başı çekenlerin de arda-nonda ikilisi olduğunu düşünüyorum...

nevizade konusu da işkenceye dönüştü ama uA vazgeçmiyor!söyleyene de direk "içimizdeki irlandalılar" muamelesi yapılıyor.

muhteşem bir yazı olmuş borges.her şeyi tekrar yazıp katılıyorum yazmaya üşendim :)

ama barış konusunda hep diyorum.kendisi gattuso ama ısrarla lampard,gerard olmaya çalışıyor ;)

Schumy dedi ki...

"Sahada ellerini yukari acip topu alamadigi zamanlarda topu alsin ve mümkünse biraz daha isabetli paslar atsin."

Bu cümleyi anlayamadım ya da anlatmak istediğini düzgün anlatamadın galiba abi.

Şimdi şu kadarını söyledim. Lincoln üzerinden gitmekte fayda var çünkü bu pas alamama olayını en yakın tarihte yaşayan oydu.

Lincoln bazı yöneticiler tarafından desteklendiği için Hasan Şaş ve tayfası tarafından bitirildi. Bunların içinde Arda da vardı Sabri de. Hatta dışarıdan Hakan Şükür, Hakan Ünsal da ilahi destek verdiler. Fakat Lincoln de sorumsuz bir adamdı yapı olarak, vurdumduymaz, paramı alırım yatarım tarzı.

Ama Elano bu şekilde değil, yani ona pas verilmemesi gibi bir durum olamaz. Maç içinde pas almaması da pozisyon gereğidir diye tahmin ediyorum. Çünkü ben böyle şeylere dikkat ederim, eğer özellikle pas vermeme olayı olsaydı inanın ilk ben yazardım bloga. Çünkü bu takımda Türk'ü de yabancısı da aynı şartlar altında olmalı. Arda da babamın oğlu değil, zamanı gelir basar gider ama Galatasaray kalıcıdır. Kimse bir kulübü elinde oyuncak gibi oynatamaz. Hatta ileri gidiyorum bunlara bu tavizleri verenler de hesabını gün gelir verir. Bu yüzden bunun şu anlık olma ihtimali 0 gözümde. Bir kere herşeyden önce Rijkaard adamın anasını ağlatır...

Adsız dedi ki...

Borges:
BIr spor yazari da su kimin kime oynayip oynamadigi konusunu gündeme getirse fena olmayacak.

Sabah gazetelerde büyük ihitmal o söylediğin değil 8 milyonluk Elano yine Hayal Kırıklığı yaşattı denecek yada maçın en kötü adamı seçilecektir.Ama bu Elanoya pas vermeme sorunu oyundan cıkana kadar devam etti kenardan hiç müdahale olmadı.O da acısını yunanlardan cıkarmaya çalıştı dalışlarla.
Senin söylediğine geliyor olay eğer takımda olumlu şeyler yapıp kendini kabullendirmesse yalnızları oynamaya devam edecektir

Nevizade Gecelerine razıyım bi ara fantezimidir arebeskimidir bir şarkı uyarlamışlar sözleride aklımda kalmadı ama Müslüm babanın şarkıları onun yanında Yahya Kemal şiiri gibi durur

Borges dedi ki...

il capitano: "ama barış konusunda hep diyorum.kendisi gattuso ama ısrarla lampard,gerard olmaya çalışıyor ;)"

dogrudur bu.

Schumy: Sunu diyorum. Bir: Oyun kuracak boslugu yakalama esnasinda aktif olmuyorsa pasif rol icerisinde kalsin ve fakat sonucunda isabetli pas ile kendisinden istenileni gerceklestirsin.. Yapiyordu da yapti da.

Lincoln degil Kazim da öyle Deivid de öyle. Kardesim deividi gördügünde bir besiktasli olarak fenerbahce macina deivid'den daha ilgiliydi. Brezilyalilarin geneli böyledir, herkes farklidir, 11 tane arda olmaz.. Ama o insandna sen verim alacaksin, oldugu gibi kabul edeceksin.. Bu konu cok uzun amma velakin ben gecen sene kacan sampiyonlar ligi ve uefa finalini bilirim ve fakat ayni tip oyuncu tarzinin kendi icerisinde yine bu dislanmalari da iceren yapisinin bir UEFA kupasini buraya getirdigini de eklemeliyim..

TAyfun:)))

Nevizade iyi bir beste olabilir lakin mac icerisinde kötü gercekten cok kötü etkisi var. 1-0 yahu mac, son bes dakika kimi nereye uyutuyon ? Mac öncesi, tepkisel durumlarda veya mac sonu söylenilebilir ama asla ve asla heyecani dorukta olan bir zaman dilimi olmamalidir.

Milliyet cok iyi bu konuda. Yine bri Elano haberi gelecektir, du bakalim. postlamazsam ne olayim..

E.G. dedi ki...

Arkadaslar bana gore Elano bugun kotu oynamadi, cok guzel oynadi da demiyorum. Ama Elano'yu cogu insanin begenmemesinin bas sebebi topu ayagina aldiginda bacak arasi, sagindan atip solundan gecme tarzi hareketleri yapmadigindandir (herkes demiyorum). Elano oyun tarzi olarak orta sahada top dagiticidir (genellikle akliyla oynar oyunu top geldiginde ayaginda bekletmez uzun pas ile rakibe ters toplar veya oldurucu derinlemesine toplar dagatir). Bu futbolcu topla bulustugunda dikkat edin ya tek pas yada minimum dokunus yapar yani Elano topla oynamayi SEVMEZ, dolayisi ile biz bu futbolcuya her bosa kactiginda topu atmazsak ondan faydalanamayiz ve oynamiyor gozuyle bakariz.

Bu tarz futbolcudan farkli seyler beklemek defansa yardim etmesini (defansta yeteneksiz ancak bugun elinden geldigince yardim etti), calimlara girmesini beklemek yanlis olur. Elano kendi pozisyonu bakimindan dunyanin sayili oyuncularindan biri ancak takimda o pozisyonda birine ihtiyac yoksa da orta sahada Topal, Sarp veya Ayhan gibi oynatilacaksa da fazla luks bir futbolcu. Ya sistemi ona gore kurucaksin orta sahada bir sekilde topla Elano'yu bulusturacaksin veya yollayacaksin kendisi de bu sistemden mutlu degil cunku.

Son olarakta Nonda'nin bitirici vuruslari top tutmasi cok iyi olabilir orta sahaya yardimi ancak defans arkasina atilan toplarda da forvetsiz oynuyoruz gibime geldi bugun, cok agar kaliyor defans arkasinda. Aldigim bir duyuma gore devre arasinda Sercan'la takasta kullanilmaya calisilacakmis + Sercan'in bonservisi (Gecen sene kabul etmeyen Bursaspor bu sene hem maddi acidan daha kotu durumda hemde Sercan tuttugu takima gelmek istiyormus diye duydum). Bence Baros'un arkasinda Sercan tam aradigimiz forvet olabilir hem yedek kalmayi problem etmeyecek hemde oynadikca ilersi icin deneyim kazanicak bir isim olur Sercan.

aksilaz dedi ki...

Ah be Borges Nuri deyip heyecan verme bünyeye. Yöneticilerde o çapı göremiyorum maalesef. Zaten nuri bu sene bu kadar formdayken gelmeyi düşünmez sanırım.

Elano konusunda sonuna kadar katılıyorum. Hem kendi isteksiz hemde takım ona karşı ön yargılı. Bu Brezilyalılara karşı olan antipati yeni değil takımda. Taffarel dışında sevilen yoktu zaten. Bkz. Felipe, Jardel, Lincoln.

Adsız dedi ki...

belki de Rijkaard’ın başını yiyecek olan Elano. Ne oynuyor ve nerede oynuyor belli değil. Neden Elano’yu oynatmakta bu kadar ısrar ediyor anlamıyorum. Elano’ya bu kadar tolerans gösterip şans verirken, diğer bir oyuncunun şansını yok etmiyor mu? Elano sahada Galatasaray’ın bonus oyuncusu gibi dolanıp duruyor.
Bu futbolcu, Brezilya Milli Takımı’nda bu haliyle sadece Dunga olduğu için oynar. Dunga sonrası Elano milli takımı zor görür.

@lıntı
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13107006.asp

Borges dedi ki...

Tayfun: Hakan Ünsal'i hicbir sekilde ciddiye almiyorum. belki arkadaslari tüyo verir, icerideki durumu bize gizliden sunabilir. BU acidan önemlidir ve buraya koydugun ayrinti da onun arkadaslarindan ona gelen bir haberdir. Üzerinde durmak gerekir.

Isyan yavas yavas basliyor yine.. Galatasarayin icerisine "fatih terim" etkinliginde bir etki edecek adam bulamadiginiz sürece isler karisacaktir yine.. Altini cizmek gerekir, "türk" bir Sportif direktör olmasi gerekir sanirim tüm bunlari düzene koyabilmesi icin..

CaRtMaNtR dedi ki...

Elano'yu ben kendi açımdan beğendim. Şu hali bile Ayhan'dan faydalı olur. Fakat bu tanımın için biraz doldurmak lazım.

Öncelikle Elano ondan önce benzer tavırların uygulanan Lincoln'den farklı olarak pas atılmamasına rağmen topu inatla istemesi yada biraz tehlikelide olsa bu hırsını karşı takım oyuncularından çıkarması bu takıma kabul edilmesini sağlayabilecek etmenler.

Özellikle devre arasında iyi bir çalışma ile daha dirençli hale gelebilecek bir Elano şu andaki aşrı riskli savunma anlayışından daha mantıklı ve efektif bir savunma performansı gösterebilir.

Ayrıca üstün pas yeteneği sayesinde devamlı forma bulması durumunda ona pas vermeyen arkadaşlarına zorla gol attıracak kadar oyun görüşü olması ilerde onun takıma oryantasyonunu kolaylaştıracaktırç

Borges dedi ki...

Sevgili Cartmantr, Elano'nun asil hedefi milli takimdir. Bu yüzden bu sene oynamak istemesi, enerjisi elbette farklidir lakin seneye bir daha görüselim derim ve isterim o zamana kadar takimdaki diger oyuncular da onun önemini kavramis olsun ve bu tartismalar bitmis.. Umuyorum..

dt.ibo dedi ki...

Bana kalırsa belki de M.Topal savunmada denenmeye başlanabilir. hem topu Servet'e ve Gökhan'a göre daha iyi kullanıyor, hem de Servet ve Gökhan gibi yavaş ama iyi yer tutup rakibi fizikle çökerten değil hızıyla ve hamle zamanlamasıyla kritik müdahalelerin adamı

Yani o bölgeye devre arası bir yabancı alsak dünkü Topal gibi oynasa baya iyi adammış deriz muhtemelen.

Hem belki de böylece Linderoth/Barış ikilisinden formda olan da sahada yer bulabilecektir.

Bence bu hafta hakan'ı beke çekmek yerine M.Topal'ı bekte oynatmak da üzerinde durulması gereken bir alternatiftir.

Elano ise bizim beklentimizden uzak olsa da iyi malarından birini oynadı. oyunun yönünü isabetli bir şekilde ve hızlıca değiştirme yeteneği var ve rakibin dengesini bozuyor böylece. Ayrıca her transferden Arda olmasını bekleyemeyiz.
Misal çok beğendiğimiz Keita spektaküler hareketler yapıyor belki ama çok yanlış pas/şut tercihleri var ve takıma uzun zamandır tek katkısı oyunu hareketlendirmek. Gerekli gereksiz her topu Nonda'ya atmaya çalışmasından başka olumlu hareketi ve/veya asisti yok uzun zamandır.
Elano dan Arda olmasını beklemeyelim, oyunu duraklatmadan, kendi etrafında dönmeden-yani takımın hızını kesmeen- isabetli bir pas atmasını bekleyelim mesela
hücuma çıkarken pası taca atan az mı oyuncumuz oldu , ya da oyunu yavaşlatan (Ayhan her ikisine de iyi örnektir bu sezon) onun yerine basit de olsa koşan adamın önüne doğru şiddet ve yönde pas atan bir oyuncu topu alıp 3 kişiyi ekarte etmedi diye kötü sayılamaz bana kalırsa.
Biraz takım da kabullenirse GS oyununun şekillenmesinde katkısı olacaktır diye düşünüyorum

Adsız dedi ki...

ben re-re-re ra-ra-ra'yi duymayi ozledim. belki soyleniyordu maclardan once bilmiyorum ama ekranda hic duymuyorum.

arabesk kultur de bir yere kadar. futbolu yansitmaktan cok uzakta kulagima gelen besteler. nevizade'de bunun en basinda geliyor.