8 Aralık 2009

Seydou Doumbia.!



Seydou Doumbia'yi sezon basi izleme sansimiz cok oldu ki her macta atiyordu. Sanirim ilk bes alti macta golü var. Young Boys Bern takiminin parlayan yildizidir kendisi. 1987 dogumlu oyuncu gecen sezon isvicre liginin 20 gol ile gol krali olur iken ligin en iyi oyuncusu da secilmisti. Arkadaslik macinda sonradan girdigi oyunda Fildisi Sahili milli takimi ile Almanya karsisinda golünü de atar iken Hoffenheim'in dikkatini cekmis ki bu konuda yalniz olmadiklarindan eminim. 10 milyon euro gibi bir para söz konusu ve devre arasi takima katma düsüncesi icerisindeler.. Tottenham'in filan da ilgilendigi dedikodulari var ve ben daha baska kluplerin de bu oyuncuyu almak icin caba sarfettigini biliyorum..Bu sezon icin performansi 15 macta 17 gol ki daha ne olsun?

Dünya Kupasi yildiz adaylarimdandir kendisi.. Feci atletik cevik, hizli ve teknik. Baktiginiz vakit bundan cok varmis gibi durur ama zamanla kendisini digerlerinden ayirmistir. Öyle ki oyuncu capun liglerinde gezer iken Young Boys Bern bunu alir. Bakin gecen sene isvicre liginde sonradan oyuna girip attigi goller ile kendisini ispatlamis, halkin sevgilisi olmustur. Öyle ki ilk bes macinda bes gol atar iken sahada 25 dakikadan fazla kalmamistir. Tam bir Joker oyuncu konumunda iken 20 gol atip gol krali olur ve fakat hicbir zaman ilk yarida gol atmadan bunu basarir. Sezon boyunca da sadece 5 kez ilkonbirde baslar.. Bu sezona firtina gibi girmistir ve yakinda daha da beter cosacak bir görüntüsü vardir.. Hoffenheim bu oyuncuyu almayi becerirse gercekten sampiyonlugun en önemli adayi olacaktir ikinci devre.. Umuyoruz ve bekliyoruz..

5 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

Acaba görebilecek miyiz bir gün büyük takımlarımızdan bir tanesi tanınmamış genç bir oyuncuyu bir yerlerden çıkartacak ve patlayacak bu oyuncu. Bir Ribery vardı kaçırdılar, bir de Nobre ilk zaman bu etkiyi yapmıştı o da Beşiktaş'tan sonra bitti. Başka da hatırlamıyorum.

cikkoleite dedi ki...

Ya bu adam nasil 87 dogumlu anlamadim.Sizce 22 yasinda biri gibi mi duruyor.Söyle google da resimlerine baktim da.
http://www.africahit.com/news/images/articles/2009_07/6780/u1_DoumbiaSeydou.jpg

Borges dedi ki...

Erdem Karakus: O cok da kolay degil. Buraya gelen yetenekli oyuncu su kosullar altinda yetenegini köreltir gibi geliyor bana. Ancak kisa sürede dünya kupasinda parlayabilme olasiligi olan futbolcuyu transfer etme basarisini gösterirsek eger..

Cikozi: ben de süphelendim söyle ki dogum tarihi de 31 aralik idi sanirim. Genelde düzmece olanlarin tarihidir. Bir ya da iki yil kaydirilmis gibi geldi bana. Onu görür görmez bu tarihler yanlis dedim lakin belli olmaz iste..

CaRtMaNtR dedi ki...

Afrikalı sporcularda yaş küçültme işi çok dillendirilen bir mevzu. Mesela ünlü eski basketbolcu Dikembe Mutombo, ligimizin uzun süredir saygı görülen oyuncularından olan Rigobert Song ve bu sene Wolfsburg'a geçen Obafemi Martins için ciddi olarak doğum tarihleri ile oynanmış iddiaları vardır.

Borges dedi ki...

Keza sevgili Cartmantr, Martins icin de ayni seyi düsünüyorum ben ;) Olmustur yani..