28 Ocak 2010

Scholl,Piplica, Kewell ve Dos Santos.!



Deisler gibi bir yetenegin Berlin'den Bayern Münih'e transfer edilmesinin altinda pek cok neden vardi. Yetenekli olusu, gelecek vaad eder görüntüsü gibi onlarca futbola dair ciktilar.. Ve fakat bir neden de suydu:Mehmet Scholl üzerinde toplanmis olan sevgiyi kirmak.. Size burada Scholl'un hastaneye yatirildigi gün bilmem kac ay sahalardan uzak olacaginin ögrenildigi yerde Hoeness'in ona sözlesme önerdigini söyledik cokca kez.. Öyle ki Mehmet Scholl'un son 4 yilinda Bayern takimindan aldigi para bellidir ama verdigi nedir ? Koca klup verim alamayacagini bile bile bir oyuncuya sözlesme öneriyor, sizce neden ? Scholl Bayern Münih icerisinde taraftarin taptigi bir isimdi.. Degil Bayern Münih ezeli rakibi 1860 Munih'in Bayern'de sevdigi tek oyuncuydu.. Ve Scholl birakmasa 40 yasina kadar o klupte oyuncu olarak kalabilirdi zira yönetimin de üzerinde olan Bayern taraftarlari onu cok ama gercekten cok seviyorlardi.. Bizim Scholli derler, isterse sakat olsun ömrünün sonuna kadar Bayern'de olacaktir... Oldu da.!



Tomislav Piplica.. Tomislav Piplica vardir.. Energie Cottbus 38 yasinda bu yabanci oyuncusuna sözlesme önermistir. Piplica'nin kaleye gecemeyecegini ve hatta artik kalecilik meslegini besinci lig seviyesinde bile yapamayacagini bile bile sözlesmesini uzattilar.. Nedeni de suydu: Taraftar onu cok seviyor, klubün kult isimlerinden birisi olmustur.



Futbol ile taraftarlik olgusunun kesisimi inanin kucuk bir alani icerir. Taraftarlik, futboldan ayri degerlendirilmesi gerekir. Aidiyet duygusu, bir bütünün yaptigi eylemlerin tamamini kapsar. Sportif basari bu bütünün cok önemli parcasi olsa da aslinda "gurur duyma" ögesinin önemli bir ayrintisidir. Bir takimi yendiginiz ya da bir yarismada birinci oldugunuz icin gurur duyarsiniz ve futbolla kesisimi bu yöndedir ama sadece bu degildir. Temeline de sportif basariyi yerlestiremezsiniz.. Ömrü boyunca ayni ligde oynayan ama bir basariyi yakalamayan takimin taraftarlarini ayakta tutan nedir ? 500'e yaklasan ve hepsinin bir taraftar oldugu futbol blogu yazarlarinin degindigi konular nelerdir ? Sadece sportif basari midir ?

Ben Kewell'i cok severim ama vazgecilmez degildir benim icin.. Beni bosverin, bu taraftar bu oyuncuyu cok seviyor. Klup taraftarlarindir ve bu seyircisine bu ayibi etmeyecektir. Kewell kalmasi gerekir. Eger ki taraftar Kewell'in kalmasini istiyorsa, büyük bir cogunluk onun kalmasindan cok fazla mutlu olacaklarsa bu gerceklestirilmelidir. Taraftara ragmen eylemlerde bulunmak tehlikelidir.! Avrupada hicbir klup yöneticisi bunu göze almaz, almamalidir da. Yapacaginiz degisimler, getireceginiz yenilikler ve hepsi taraftarlari mutlu etmek adinadir. Cok sanslisiniz ki bu taraftarlar en azindan Kewell'dan dolayi mutludur. Onu takimda tutarak hedefinize yine de ulasmis olmalisiniz ya da bunu kendinize hedef olarak belirlemelisiniz..



Benim kadar bu oyuncunun transferine sevinen insan yoktur. Nedeni de sudur: Potansiyel acisindan bir Messi almistir Galatasaray. Ihtimal ya elinde de patlayabilir, olabilir. Lakin kazancli cikarsa dünya yildizini kadrosunda bulundurabilir. Lincoln'den Elanosuna,Jo'sundan Neill'ine kadar yapilan bütün transferlerden en önemli farki icerisinde tasidigi potansiyelin hepsinden fazla olmasidir. Biz artik cok iyi biliyoruz ki o potansiyel hicbir sekilde gün yüzüne de cikmayabilir.

Benim özellikle gencleri daha yakindan takip ettigim dönemde üzerine egildigim ve hatta yazi yazdigim, Barcelona B takimindaki manyakliklarini onlarca kez izledigim bir oyuncudur. Dönemin yildizlari arasinda cok fazla tuttugum Bojan Krkic, Eden Hazard, Fran Merida gibi isimlerin hepsine tercih edebilecegim bir yetenek idi.. Rijkaard parlatmamistir hali hazirda A takimina cikmadan pek cok insanin konustugu futbolcuydu zaten.. Messi gibi.!

Bana göre potansiyeli Robinho'dan kat ve kat fazla olan oyuncudur lakin gerekli kosullar olusmasi gerekir, o Türkiyede gerceklesir mi muammadir elbette.. Siradisi bir yetenek oldugu asikardir. Diego'da Porto'da hicbir sey yapamadi.. Fran Merida kac yildir Arsenal'in rezervinde cikis saglayamadi ama benim hala ondan umudum vardir.. Eden Hazard, Krkic kadar yetenekli bir isim olmamasina ragmen bugün oldukca iyi isler cikariyor zira ondan belki de daha güzel kosullara sahip olmustur. Messi Barcelona degil de Arjantin Milli takimi gibi bir ortamin icerisinde olsaydi bugün Dos Santos'dan daha farkli olmayacakti belki de konumu.. Mesele oyuncu almak degildir yegenim.. Mesele oyuncudan o verimi almaktir.

Dos Santos dünya capinda bir yetenektir. Ve ben sadece onun hakettigi konuma Galatasarayda gelebilme ihtimaline dahi dügün bayram edebiliyorum.. 32-33 ve hatta 35 yasinda Messi, Ronaldinho olmadi Maradona, Pele gelecegine Dos Santos gelsin, bu sekilde bir politika izlensin taraftariyimdir ezelden. Zira bu adam gerekli seviyeye ulasirsa size sadece futbol olarak degil ciddi bir ekonomik kazanc da saglayacaktir.

Galatasaray bugün kendisine bir yol cizdi. Bu yol üzerinde adim adim gider iken bütüne vakif olamiyoruz. Sonuclari ancak ilerleyen zaman icerisinde elde ettigimizde bir elestiri ya da övgüde bulunabiliriz. Feldkamp ile baslayan, Lincoln-Skibbe-Meira diye giden yol cökmüstür, elde patlamsitir. Simdi Rijkaard-Neeskens ikilisinin önderliginde bir yol ciziliyor.. Hicbir sey kazanilmasa dahi bu insanlarin bu klube cizdigi yol, verdigi akil dahi uzun vaadede digerlerine fark atmasini saglayan gelismeleri hazirlayacaklardir..

Velhasil ben Dos Santos'a cok sevindim ama Kewell konusunda yapilacak olanlari da yakindan takip ediyorum. Klubün taraftarlarla olan imtihanidir, oldukca dikkatli olmasi gerekir..

13 yorum:

benden bu kadar dedi ki...

abi merida son 2-3 maçtır a takımda ve sonradan giriyor oyuna. gol de attı, sevindirdi bizi sağolsun. o adam olucak, sen hiç merak etme.

gillerprensi dedi ki...

Bu yazının altına imzamı atarım, eline sağlık!

Erdal Güngör dedi ki...

Sana samimi bir şey söyleyimi,Galatasaray yönetimi kesinlikle taraftarlarına kulak asmaz ve şimdiye kadar hiç asmamıştır hatta ters tepki verenlere,karşı duranları tribünlerden uzaklaştırır,bakma şimdiki yönetim taraftar yanlısı görüntü verdiğine kanma anında değişir kimsede sesini çıkaramaz,keşke senin düşündüğün gibi olsa her şey.

Yazdığın Bayern örneği sade Galatasaray için değil Türkiye'de tüm kulüpler için bir manifesto olmalı ama nerde.Son 30 yıl içinde Ülkemizde yaşayan insanlar o kadar çok değişdiki,değiştirildi dersek daha doğru olur,manevi değerler,insan kıymeti akıllardan silindi çünkü bunların hiç birisi para etmiyor.Tüketim toplumu oldu ülkemiz,tüketim hafif kelime yok ediyor kökünü kurutuyoruz ne varsa.Para herşeyi yapar diyen adam,para için herşeyi yapan adamdır,demiş Benjamin Franklin amcamız...

corrado dedi ki...

müthiş bir yazı çıkarmışsın yine.
ve budur.

Mesele oyuncu almak degildir yegenim.. Mesele oyuncudan o verimi almaktir.

ci y ar bi dedi ki...

dos santos'un potansiyel bir messi olduğunu söylemişsin.. benim gibi düşünen biri daha çıktığı için ne kadar mutluyum anlatamam.

bu adamdaki yeteneği az buçuk anlamak için şu videoya bakmak faydalı olacaktır;

http://www.youtube.com/watch?v=T6RqXuTe4N8

2:04'te attığı golde topu alışı, çekişi karar verişi ve o süreçte topu tam köşeye kusursuz yollaması...

selamlar...

sawero dedi ki...

yazı çok güzel ve kesinlikle katılıyorum, ama taraftarın istediği ya yanlışsa? kabul etmek gerekir ki galatasaray bir bayern değildir, ve türkiye'de yabancı sınırlaması denen inanılmaz mantıksız bir olgu vardır, galatasaray'ın hedefi porto lyon olabilmekse eğer dos santos, caner, arda hatta elano baros ve keita bu yapılaşma için ne kadar doğru isimlerse kewell'ın sözleşmesini şu yaşında bu sakatlık riskinde, bu hastalığı ile konuşulan paralara uzatmak o kadar yanlıştır, herkes tapıyor kewell'a tamam ben de çok seviyorum ama ben nonda'yı da seviyordum mesela, yabancı sınırlaması olmasa 45 yaşına kadar kalsın figür olsun kewell takımda ama senin porto ile lyon ile yarışabilmek için hali hazırda 6-7 tane çok iyi türk topçu ve 6 tane çok ama çok iyi yabancıya ihtiyacın var +2 nin kalitesi de minimum baros ayarında olmalı, lyon'un oynatmadığı keita ve baros burda en kral topçular, ve lyon yıllardır maksimum çeyrek final görüyor şampiyonlar liginde, keita ve baros orda oynamadıysa, orda onlardan daha iyileri olduğu içindir ve daha iyileri bile bazı şeyler için yetmemektedir, yani seneye şampiyon olan takım geliri şampiyonlar ligi+naklen yayın+iddaa+diğer sponsorluklarla forma satışıyla kombine satışlarıyla falan 100 milyon euroların üstüne çıkacakken daha yabancı sınırlaması olması hakikaten akıl almaz bir olay, ama mevcut kısıtlamayı değiştirmezlerse, bu kadar büyük gelirlere de kewell leo franco hatta neill gibi(sözleşmesinin 1.5 sene olması da göstergesi) topçulardan çok daha iyileri gerekiyor, haldun gibi iş bitirici bir yöneticin senelik de bu kadar gelirin, yeni ve çok modern bir stadın varken, üstüne de şampiyonlar liginde oynayabilirsen, o 8 yabancının ve geriye kalan türk topçuların kalitesi akıl almaz boyutlara ulaşacak,ve ulaşmalıdır da, dos santos bu yapılanmanın ilk adımı, nonda ve linderoth'un gitmesi operasyonun yavaş yavaş başladığının göstergesi, sözleşmesi biten 32 yaşındaki hepatit b hastalığı olan (çok yakın bir tanıdığımda da olduğu için biliyorum kewell'ın futbol oynayabilmesi sadece aldığı doping etkili ilaçlarladır, ona rağmen performansı 90 dakika ve 25-30 maçı bulamıyor ve seneye bir yaş daha yaşlanacak)ve inanılmaz sakatlıklar yaşamış harry kewell'ın sözleşmesinin uzatılmaması, leo franco'nun yollanması gibi adımlarla sürecektir bu yapılanma eğer mart ayında adnan polat ve ekibi yola devam ederse bütün bunlar olacak taraftar daha kewell diye ağlarken, ki kewell zamanında leeds'i para için satmış adamdır, leeds'in çocuğu kewell 1.5 senede bize aşık mı oldu da biz bu kadar psikopatça seviyoruz kewell'ı, bugüne kadar bütün kontratlarını tamamlayıp öyle transfer yapmış bir adamdan bahsediyoruz daha çok para kazanmak için, gereksiz romantiklik şu taraftarın yaptığı, genel bir gaz var ama sene sonu üzülecek millet..

Borges dedi ki...

" ki kewell zamanında leeds'i para için satmış adamdır, leeds'in çocuğu kewell 1.5 senede bize aşık mı oldu da biz bu kadar psikopatça seviyoruz kewell'ı, bugüne kadar bütün kontratlarını tamamlayıp öyle transfer yapmış bir adamdan bahsediyoruz daha çok para kazanmak için, gereksiz romantiklik şu taraftarın yaptığı, genel bir gaz var ama sene sonu üzülecek millet.."

Öncelikle bir düzeltme yapalim. Kewell Leeds'i satmamistir ya da bunu para icin yapmamistir. O dönemde barcelondan dahi teklif almis ama daha az paraya taarftari oldugu liverpool u secmistir. Simdi Kewell'in ne oldugu degil Galatasarayli taraftarin kewell'a bakis acisidir burad abazi kararlarin aldirilmasini saglayan..

Eger ki taraftar Kewell'a cok fazla ilgi duymuyor diyorsak o baskadir. Ama diyelim ki cok seviyorlar, o zaman bunu da göz önünde bulundurarak bir secim yapmalidirlar.. Sahada oynayacak olani degil 25 kisilik kadronun icerisindeki adami belirleme konusunda taraftar rol oynuyor.. Sahaya teknik adam cikarir, olmazsa cikarmaz zaten..

Piplica sözlesme imzaladi cok az oynadi, Scholl keza cok az oynadi ama varligi taraftar icin önemliydi. Kewell da bu konumda midir burasini tartisirim ama bu konumda olan futbolcunun kalmasi gerektigini tartismam ben..

sawero dedi ki...

British media say Kewell's $10.4 million transfer fee from Leeds United, plus his high salary, add up to about $46 million for the 139 appearances and 16 goals since he was signed by Gerard Houllier on a five-year deal in 2003.

kewell leeds ile kontratını bitirdikten sonra liverpoola giderken madem bedava geliyorum leeds'e normalde ödeyeceğiniz bonservis ücreti yerine bana ve menajerime bonservis ücreti gibi ekstra 5 milyon pound verin diye diretmiştir diğer büyük takımlar bu teklifi kabul etmediği için kewell liverpool'a gitmiştir, ki öyle olmasa bile 5 senede 65-70 milyon yerine 60 milyon dolar kazanıp alıştığı ve sevdiği ülke ve takımda oynamayı tercih etmiştir leeds ile sözleşmesi dolmadan 1 sene önce bonservisi için 20 milyon pound üstü bir çok teklif almış leeds tarafından bir çoğu kabul edilmiş ama 8 sene oynadığı kulubüne 5 kuruş kazandırmadan liverpool'a 5 milyon pound + haftalık 60000 pound a imza atmıştı, netekim liverpool'da sözleşmesi biterken rafa benitez fowler ve kewell'a ücretlerinden biraz kesinti yapmalarını isteyerek yeni sözleşmeler önermiştir, fowler bunu kabul ederken çok az maç oynayan kewell daha iyi bir ücrete bize gelmiştir,

http://www.skysports.com/story/0,19528,11669_3538160,00.html

bu sebeple liverpool taraftarı tarafından paragöz olarak değerlendiriliyor kendisi ki, senin de söylediğin gibi taraftarı olduğu takımdı liverpool, şimdi ben de soruyorum, yıllık 2.5 milyon euro alan kewell'a aynı şartlarda para ödemek yerine ücretini 1.5 milyon euroya düşürmek istersek kewell bu isteği kabul eder mi? kabul etmez ise dos santos ile 2013'e kadar anlaşma yapıldığını kiralık gelmesinin barça tottenham arasındaki 2 sene içinde satılırsa satış bedelinin %20 si barça'ya gider maddesinden kaynaklandığını ve 3 senelik ücretinin 900-1000-1100 şeklinde olduğunu düşünürsek senelik 2.5 milyon euro garanti parayı kewell'a gömmek bu yönetimin ve aklı selim bir taraftarın istemesi gereken bir iş midir? benim zaten anlayamadığım da budur işte kewell niye henüz şu takımda 1.5 sene oynamışken idol oluyor,taraftar aşık oluyor, bu taraftar lincoln için bülent korkmaz'a sövdü, galatasaray tarihinin metin oktay dan sonraki en büyük figürü olan bülent korkmaz'a, arda varken lincooooln lincooooln diye bağırmadı mı bu taraftar, taraftar hata yapmıyor mu, bu kadar romantik davranmak neden, kewell sanki binlerce kulüp arasından bizi seçmiş, deli gibi bir aşkla oynuyormuş gibi bir hava var, ne alakası var, kimsenin vermediği paraları verdik kewell'a biz, bu taraftar sabri'yi de bana göre hiç hak etmemişken afedersin t.şak oğlanı yapmadı mı, bize kalsa sabri de gitmeliydi çoktan, şimdi aramıyor mu galatasaray takımı sabri'yi? bütün bunlara ek olarak dediğim gibi yabancı sınırlaması olmasa tutulsun kewell amenna, ama var işte o yüzden scholl olmuyor karşılığı, o yüzden tutmak çok fazla aptal aşık gibi davranmak.. sizin sevdiğiniz kadar sizi sevmeyen sevgiliye kayıtsız şartsız yanlışı doğrusu nedir düşünmeden köpek gibi aşık olmak bizimkisi, ayrıca kewell kalır da diğer 7 yabancı kewell dan iyi olursa 2 sene sonra kewell da göze batar gitsin artık denir, milyon defa da yapmışızdır bunu..her aşk gibi bu da bitecek, nonda'ya da yaptık aynısını adam fener'e gol attı şampiyon olduk diye fuzuli sözleşme uzatıldı, o fener maçının ertesi günü nonda gidiyor dense oluşacak tepkiyi düşün, bi de bugüne bak ne şartlarda yolluyorsun nonda'yı, sami yen'e gittiğim için biliyorum her maç küfür var nonda'ya antep maçında boku çıktı artık da toparladılar sonra..özetle sezon sonu ayıracaklar yolları kewell ile bu kadar anlık yaşayan bir ülkede de zaten 2 sene sonra da unutulur gider, bülent korkmaz'a küfür edebiliyoruz biz kewell kim?

pink dedi ki...

Yönetimlerin taraftara her daim kulak asması gerekliliği önemli olsa da ben mevcut yönetimin bu anlayışa sahip olmadığını düşünüyorum.En basitinden Sasa İliç örneğini verebilirim.Kimisi yetersiz görülüp gönderdildiğini söyler iken ben de hep Cihan Haspolatlı,Volkan Arslan argümanlarıyla çıktım önlerine.Bir çok forum ve platformda da bu tartışmayı yaşadım o dönemde özellikle.Yönetim şu anda Kewell'ı takımda tutmuşsa da sene sonu mali şartlar öne sürülüp kendisiyle çok daha şık bir biçimde olsa da zoraki bir şekilde yollar ayrılacaktır.Yönetimin bu hamleyi yapmasının sebebi FR'nin muhtemel raporu ve muhalefet tepkilerini minimuma indirme çabasıdır.Ancak bu kadar güzelliği bize yaşatan bu yönetim keşke en önemli husus olan 'güven'konusunda bizleri daha inandırıcı kılabilesydi.Mevcut bilet fiyatlarından tutun da storedaki pek çok fahiş ürün fiyatına kadar her şey taraftara çok görülen değerin göstergeleridir.

Borges dedi ki...

sawero: Neden bu taraftar Kewell'i seviyor, Kewell'i sevmesi gerekir mi cok uzun konu, misal ben bahsettiginz kadar Kewell'a bagli degilim, ve hatta sevdiklerimi söylesem size göre suctur lakin ben bunu tartismam, ben kEwell sevgisini de tartismiyorum.

Lakin..

Buraya gelen her yabanci, hagi dahil para icin gelmistir, bu gercegi yeniden kesfetmek üzücü. Kewell'in Leeds'e yaptigini Ballack, Deisler, Borowski gibi tonla adam yapmistir, burada gayet olagan karsilaniyor, adamlar ekstradan para aliyor, simdi de Hamit yapacaktir cunku handgeld derler deli paradir, bundan vazgecmez oyuncular.. para sevdasi deigl gayet de makul.. Klup önceden anlasacaktir, bu klubün sucudur oyununun degil. Bu yüzden oyuncuya da paraci filan demem.. bremenin cocuk takimindan geldi Borowski, bedavaya gitti, keza olic.. sayisiz futbolcu var.

buraya da evet para icin gelmistir, nouma da o yüzden hagi de´.. sevilmemesi icin yeterli neden degil ?

kewell'in ne oldugu önemli degil taraftarin ona nasil bir anlam bictigi önemlidir, bunu tartisabiliriz lakin olusmus olan sevgiye ragmen bir seylerin yapilip yapilmayacagidir benim konum..

O veya bu: Kewell seviliyor, Arda seviliyor. Lincoln bir süre sonra sevilmedi, Bülent Korkmaz da teknik direktör olarak sevilmedi filan.. Korkmaz akilli davranip o dönemde takimin basina gecmeyecekti diye uzar bunlar..

Taraftar sevmemelidir bu kadar görüsünü anlarim, tartisilir da.. lakin bu sevgini üzerine yapilamsi gereken nedir tartismiyorum ben.

Kewell esittir Dos Santos olsaydi belki degisirdi ama Kewell yerine Leo Franco,Nonda da olabilir iken is baskalasiyor..Nonda oldu ki dogru bir tercihtir.

sawero dedi ki...

borges ben anlıyorum seni, emin ol ben de senin gibi lincoln'ü severdim mesela, hala da seviyorum, karakteri şımarıklığı değil mevzu, hep verdiğin örnek ve methiyeler düzdüğün magath'ta bitiyor iş, lincoln'ün şımarık olması beni taraftar olarak ilgilendirmez ilgilendirmemeli de, benim takımımda misal siyasi görüşü yüzünden bile gıcık alacağım bir oyuncu olabilir ama beni bağlamaz bu, sahada yaptığı, benim sevdiğim takıma verdiği pozitif katkı önemlidir benim için, bunu ondan en iyi şekilde alacak hoca önemlidir bence de, yine kewell para için takımını yüz üstü bıraktı para kazandırması gerekti geyiklerine de girmiyorum, ben topçu olsam ben de aynı davranırdım bunda da hiç bir sorun yok tabii,benim tartışmaya çalıştığım olay tıpkı senin dediğin gibi taraftarın bu kadar sevmemesi gerektiği,çünkü bana karizmatik olduğu güzel güldüğü yabancı olduğu ve daddy cool çaldırdığı için seviliyor gibi geliyor,kewell sahada olmayınca galatasaray futbol olarak inanılmaz şeyler kaybetmiyor bence,millet hagi ile falan neredeyse aynı kefeye koyuyor belki de ona tepem attı bilmiyorum, yani kewell var diye ne kazandık biz? baros mesela 1000 kat daha sevdiğim oyuncudur kewell'dan..tam olarak anlatmaya çalıştığım bak bu adam para için burda oynuyor sevmeyin bunu da değildi yanlış anlaşıldım, öyle olsa ben sevmezdim en başında, ama madem bu futbol artık serbest piyasa ekonomisi ile yürüyor, o zaman kewell en doğal hakkı olarak 2.5 milyon euro talep ediyorsa yönetim de en doğal hakkı olarak kewell'a bu paraları ödemeyecektir diye düşünüyorum, çünkü işin içinde kewell'ın sakatlığından hastalığına, yerine gelecek oyuncunun kewell'dan daha genç olup, daha çok katkı sağlayacak olmasına, forma sattırıp, ilerde satıp para kazanabileceğin bir adam olmasına kadar çok bilinmeyenli bir denklem var.kısaca benzer paralara kewell'dan iyisi bulunabilir, bulunacaktır da,mevcut şartlarda galatasaray'ın bayern olmadığını söylemem de bu sebeptendi, çünkü bayern istediği adamı alacak istediğini oynatacak ekonomik ve sportif büyüklüğe sahiptir ve bütün bunların yanında mehmet scholl'u takımda tutup hem taraftarın gönlünü yapabilecek hem de scholl'un varlığını kompanse edebilecek yapıdadır,aynı şekilde piplica almanya'da yabancı sınırlaması olmadığı ve energie cottbuss'un çok büyük hedefleri olmadığı için takımda tutulabilir, galatasaray da yapabilir bunu kewell'ı pekala takımda tutuyorum benim için önemli oyuncudur diyebilir, ama bunun için bir karşılık görmesi gerekmektedir,sakatlığı ve hastalığı olan kewell'a 32 yaşından sonra senede 2.5 milyon euro vererek yapmamalıdır bunu, çünkü yabancı sınırlaması var, çünkü galatasaray sportif olarak da ekonomik olarak da avrupa seviyesinde vasat şu anda, bir porto bile değil 2000 yılında lyon yoktu galatasaray porto ile hemen hemen aynı seviyedeydi,şimdi aradaki farka bak, onlar oyuncu sattı, essien'i lucho'yu, quaresma'yı böyle onlarca adamı,içlerinde kewell gibi çok sevileni yok muydu vardı, misal lucho porto'nun kaptanıydı ama direk okuttular adamı..çünkü bu iş bir pazar artık,büyümek istiyorsan bu kadar romantik olmaya hakkın yok belli bir büyüklüğe ulaşana kadar..

sawero dedi ki...

bu piyasa yüzünden 12 milyon istenen sercan yıldırım'dan vazgeçilip, çılgınca işler yapılmadı mı? adamlar baktı klasik geyik olan bu paraya avrupa'dan kimler alınır dedi, gitti aldı getirdi,
şu şartlarda kewell'ın gitmesi olmazdı tabi,taraftarın bu kadar sevdiği adamı bu şekilde birilerine yer açmak için yollamak tepki çekerdi ve hakikaten kötü olurdu, bence de en mantıklısını yaptılar, kewell=dos santos bir çok insanı üzerdi çünkü leo ve nonda varken, ama işte tam da burda benim dediğim oluyor zaten, artık nonda yok, e yazın muhtemelen leo da olmayacak, geriye kalan kewell olacak yabancıların zayıf halkası olarak, şu gün taraftar yollatmamıştır kewell'ı ama sezon sonunda yönetimle kewell buluşamayacaktır ortak paydada, çünkü kewell çok istiyor,yönetim az veriyor, benim bu kadar uzun ve hararetli yazmamın sebebi de şimdi için değil zaten sezon sonu içindi, o zaman da bu tepkiler gelecek ama, şu an doğru olan tepkiler o zaman için geçerliliğini yitirecek. ekonomi var işin içinde çünkü, 8 yabancı sınırlaması varken kewell'a istediği paralar verilmez ise taraftarın ama biz çok istiyoruz verin gitsin deme lüksü yoktur sadece,çünkü hedef zaten kewell'dan iyisini getirmektir en temelde anlatmak istediğim buydu sanırım..neyse nolur ne biter görürüz zaten ilerde çok da anlamı yok şimdiden tartışmanın, kusura bakma bu kadar uzattığım için ve teşekkür ederim okuyup cevap verdiğin için..

Schumy dedi ki...

Çok çok güzel bir yazı...

Teşekkürler...