26 Ocak 2008

Tomislav Piplica



Energie Cottbus'un suphesiz ki en sevilen ismidir kalecileri Tomislav Piplica. Bosnak kaleci diger takimlarin kult isimlerin aksine oldukca basarisiz olmasina ragmen cokca sevilir takimda.. O takimin kimligi olmus durumda, bu sekilde özetliyor 38 yasinda her bakimdan bitmis bir kaleciye 2010 yilina kadar sürecek olan yeni sözlesmeyi imzalatan Energie Cottbus menajeri Steffen Heidrich..

Neler yapip hangi golleri yemedi ki ? Özellikle kendi kalesine attigi kafa golü ile gündemden hic düsmemis, yaptigi cilginliklar ile kult isim haline gelmistir cottbus yöresinde. Munih'e geldigi zaman Bayern'i seyretmek icin Alianz Arenadaydik.. Inanin bana macin en renkli ismi Tomislav Piplica idi. Bayern macinda alelacele attigi hemen her degaj taca cikiyor, bir süre sonra seyirci de bunu tiye almaya basliyor.. Degaj atmaya yeltenirken 60 bin kisi "oooooo" sesleri ile topun taca cikisini senlendiriyordu.. Mac boyunca attigi on degajin dokuzunun taca ciktigini da belirteyim..

Nurnberg maci idi sanirim, bir sekilde kalesinden cikip korner bayraginin yaninda topu sakliyor, kimseye vermiyordu. Kimseye vermiyor, önünde nurnbergliler var, taca da atmiyor, oylece oyaliyordu ki bu bes alti dakika sürmüstü..

Yedigi golün aciklamasi hala yapilmaya calisiyor. En son DSF kanalinin bundesligada yenilen en iyi kendi kalesine atilmis golleri seyrediyorduk.. Piplica ikinci sirada idi. Birinci sirada ayni macta iki gol attigi icin baska bir isim vardi. Velakin bu gole gelindigi vakit herkes soruyor "yahu kalecinin elleri var, o anda neyi dusunuyordu, ne yapmak istiyordu " gibi.. üzerinde bilimsel calismalar sürdürülecek aksiyonlarin insaniydi..



Ama iste cok seviliyor.. Bu yil nasil hala Energie Cottbus gibi bir takimda ilkonbir baslar derken yedege de düstü.. 38 yasinda Piplica.. Ve ona bugün iki yillik daha kontrat imzalatiyorlar. Nedeni de gayet acik ve net

"o klubumuzde en cok sevilen isim ve ayni zamanda bizim klubu tanimlayandir. Kimliginin önemli bir parcasidir."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Dillerim lal. Buna söyleyecek söz yok. Bizimkilerden biri bunu Türkiye'de yapsa ne olurdu acep?!