10 Ocak 2009

Podolski Köln'e Dogru.!



"Westdeutschen Rundfunks" orkestrasi Podolski icin sarki bestelemis.. Sözleri de var ama asagi yukari icerigi belli.. gel buraya, özledik seni seklinde idi. Ise yaramis anlasilan..

Öyle veya böyle Bayern Poldi konusunda Köln ile anlasti anlasacak gibi.. Alman basinina göre transferi hemen hemen bitti .. Podolski Ümit Özat'in, Mondragonun yanina geri dönüyor.. Köln buyuk sehirdir, futbol sehridir, güzel olacaktir ikinci yari Bundesliga..

Ha ben olsam geri gitmezdim Köln'e. Cok ilginc bir secim oldu, Bayern olmasa da baska büyük takim ki hemen bütün bundesliga takimlari istemistir onu olabilirdi.. Bekleyip görecegiz..

Militarizm.!



"Bir insanin dörtlü sira halinde bando esliginde uygun adim yürümekten zevk almasi ona acimam icin yeterlidir. O büyük beyin ona yanlislikla verilmistir sadece bir omurilik ona yetecektir."

Albert Einstein

Hoffenheim'in Maliyeti.!



Hopp'un aciklamarina göre son sekiz yilda SAP'den Hoffenheim'a cikan para 175 milyon euro. Bu paranin buyuk bir miktari tesislesmeye harcandi. Iki tane stad ve cesitli antrenman sahalari icin 90 milyon Euro. Keza devaminda spor sehri olmasi icin vakiftan direkt klube aktarilan miktar 40 milyon euro. 25 milyon euro yeni gelen oyunculara ve 20 milyon da borc seklinde verilmis..

Iyi haber ise artik Hoffenheim'in kara gececek yapida olmasi ve ayni zamanda 25 milyon'a kotarilan oyuncularin bugünkü degerinin cok cok daha fazla etmesi. . Aslinda dikkatli bir sekilde baktiginiz vakit birinci Bundesligaya ilk yilinda ilk yariyi lider bitiren kadronun tamami bir ribery parasina insa edilmistir.. bu yüzden degeri cok buyuktur bu Hoffenheim projesinin..

9 Ocak 2009

Futbol Blog Sona Erdi.!



Aceto Balsamico'nun postundan sona erdigini ögrendik.. nedenlerini bilmiyoruz ama yüksek ihtimal Okay Karacan'in görevden ayrilmasi ile ilintilidir..

Ne desem bilmiyorum, üzüldüm cok.. iki basamakli sayida program yapildi sonucta, bir acidan bir baslangic oldu devaminin bir gün nerde olur bilmiyorum ama gelmesini diliyorum sadece.

Mutlaka ki reyting sorunu da yasanmistir fakat program gün gectikce cok iyiye dogru yol aliyordu. Bloglarla ilgili bölümün disinda ilk programda eksik ne varsa giderilmisti en azindan bana göre..

Ben cok fazla türk kanallarini ve icerisinde barindirdiklari spor programlarini maalesef izleyemiyorum sadece aile ziyaretlerinde imkanim oluyor yine de izlediklerimi baz aldigim vakit Bülent Timurlenk'in bu avrupa liglerine olan ilgisi/bilgisi ve ayni zamanda türkiye süper ligine olan hakimiyetinin herhangi bir kanal tarafindan su ortam icerisinde degerlendirilememesi oldukca garip gelir..

Bir kisim spor yazari gibi bir kisim televizyon yorumculari özellikle sacmalayip abuk subuk benzetmeler, küfürler ve hakaretvari tanimlarda bulunarak popüler olup basimiza musallat olmus durumda. Kim Ahmet Cakari futbol konusunda yorum yapmasi icin inatla ariyor.. Istediginiz nedir sorun kendinize.. Erman Toroglundan, Ahmet Cakar'dan derin analizler mi saklabanliklar mi ? Kim neden yorumcu oluyor, bunu hic anlamadim.

Iki küfür edersiniz, sacmalarsiniz, bir sekilde soytariliklarla gündem yaratip popüler oldugunuz vakit birakin sürekli kanallar tarafindan transfer edilmeyi, is bulmayi ayni zamanda ortak oldugunuz saklabanliklar kadar ücret alirsiniz.. Biz uzun zamandir buna alistirildik. Icerigi futbol olan program denildigi vakit mahallenin kabadayisi seklinde futbolculara, hakemlere, yöneticilere racon kesen adamlarin cirit atttigi programlar aklimiza geliyor..

Aksi oldugu vakit sonuc da aslinda cok sasirtici olmuyor..

Cok düzgün bir programdi, yasama sansi aslinda cok yoktu ama bize yasattiklari da unutulmazdir, tekrardan tesekkürler Ali Okanci Bülent Timurlenk ikilisine..

Ribery Sadakatsizligi.!



Ben cok fazla röportaj okurum.. cok eski futbolculardan yenilerine kadar gördügüm her röportaja dikerim gözümü.. Ribery'nin bir bucuk yil icerisinde kacinci röportajini okudum bilmiyorum ama hemen hepsinde "cok mutluyum, sözlesme sonuna kadar buradayim" gibi benzer aciklamalar vardi.. Simdi durduk yere söylenmeye basladi.. (bir teklif almis olabilir ihtimali bu yüzden olasidir) Kontratimin sonuna kadar burada kalacagima söz veremem, her teklife acigim her an her sey olabilir gibi.. hatta Madrid'de oynamayi isterim gibi söylemlerini ispanyol gazeteleri yazmis, Madrid'in de 60 milyon euroyu gözden cikardigini filan diye gidiyor daha asparagas haberleri..

Ama su kesin, bu adam gidecek.. Yeter ki birisi onu istesin, o da gitmeyi.. Kim tutabilir ? Hangi oyunu bu sefer oynar bilemiyorum ama bu yüzden sadece bir gün saglam cakilmasini isterim..

Sunu da iddia ederim ki bu performansini baska hicbir ligde gösteremez.. Misal Diego, her yerde oynar, Ribery oynar ama bu sekilde degil.. Bayern'e gelesiye kadar olan dönemde hicbir zaman istikrarli bir oyuncu olamamistir ne Marsilyada ne de Metz'de ve hatta milli takimda da.. Sadece bu bence futbol icin cok olumlu olan ortamda ancak kendisini bulmustur..

Yine de gitmesini ve yere cakilmasini cani gönülden de diliyorum..

Roberto Rivelino Frikigi.!



1974 dünya kupasi grup maclarinda Dogu Almanya'ya attigi frikiktir.. Maci bu frikik golüyle kazanirken uyguladigi taktik gercekten ilginctir.. Kurulan barajin tam üzerine topa faso veren Rivelino, golü nasil buluyor izleyin efendim.

Diego.!



Bremen'in Diego'su.

Öncelikle bu futbolcunun Fenerbahceye transferi bana göre mucizedir. Olmaz demiyorum, Lincoln icin demistim en son ve fakat agzimizin payini aldik orada yine de türkiye süper ligine su an icin transferi bana göre mümkün degildir. Bugün istesin Madridinden Barcasina kadar her takimdan teklif alir daha da önemlisi her yerde rahatlikla oynar.. Cok iyi bir on numaradir.. Hatta cekinmeden belirteyim bana göre Ribery'den daha yeteneklidir ama iste buyuk fark sudur ki o Brezilyalidir.. Surdaki sevgilisi, almanyada Sarah Connor geyikleri, gec gelmeleri, kartlari, omuz atmalari sik sik oyun disi kalmalari filan .. Klubun anlasmasi oldugu araba markasi ile degil de porschesi ile dolasir ve kacinci kez bu yüzden ceza yemistir bilinmez.. Brezilyali iste.. Bunu bilenler ona göre katlanir,Ronaldinho gibi abartmadigi takdirde cok buyuk sorun olmaz. Bu adamlar memleketlerinde soludugu havayi baska yerde soluyamiyor, cok baska bir özlem var.. Giden gelmiyor bi kere.. Disiplinsizler.. Türkiye Süper ligine gelsin sürekli tartisilir ama aslinda tipik özellikleri.. Nasil ki frikikleri iyi filan diye bahsediyorsaniz aldiginiz zaman olasi sacmaliklarini kabul edip fazla büyütmeyecek sekilde takimin icerisine koyacaksiniz.. Baska türlü olsalar Zidane gibi ulasilmaz olacaklar futbol piyasasinda.. Mücadelecidir celimsiz yapisina ragmen.. Üc tane mesut özil eder savunma futbolunda.. Alan alsin derim en az 30 milyon euroyu gözden cikarin ama..




Yakindan bakiyoruz sevgilisine.. Cok bir seye benzetemedim ben ama idare..





Babasi.. saglam eski futbolcu gibi duruyor, o da nasil bir durussa artik..



Helikopterle gelen diego abimiz hemen bir arkadaslik macina cikiveriyor..




Cocuklugunda da yildizmis.. Ki tahmin edebiliyoruz bu yetenegin cocukluk hikayelerini..



Kupalarla dolu müzesi var , bu da onlardan birisi..



Pele ile cekilmis fotosu.. Hangisi diego diye sormayacaksiniz sanirim.. yine de biraz kopya vereyim, ortadaki degil.




Sanki Lincoln gibi.. hepsi ayni bunlarin. Müzik manyaklari.. salsa, dans, müzik,parti, eglence.. Ronaldinho'yu al, Lincoln'ü al Diego'yu al bes kare ortak olur cekilmis alti fotografdan..





Annesi ve Babasi ile..

Biyiklar..



Ali Daei ve Karim Bagheri

tanimayininiz yoktur aslinda.. Ali Daei'nin iran adina attigi goller rekordur sanirim. 109 gol idi yanilabilirim. Baska acidan su an iran milli takiminin da basinda.. Hertha zamanlarini da iyi biliyoruz.. Bielefeld getirdi bayern transfer etti ve bir sene sonra Hertha'ya verdi. Fena da degildi hani.. bagheri ile beraber gelmisti Ali Daei. Bagheri hala faal futbol hayatina tahran semalarinda devam ediyor.. Artik o liberolasma yasina gelse de 50'ye yakin golü var iran milli takiminda ve 34 yasinda.. Velhasil kim derdi su iki foto futbolcularin ve üstelik bundesligada..



Kurt Pinkall ve Bernd Schmider

Burdan bakinca sagda duran abi.. ikisi bir takimin iki oyuncusu degil de mac sonrasi sahaya inen kayincosuna formasini vermis gibi duruyor.. ondan kayinco olur, baska seyler olur ama asla futbolcu olmaz. Biyiklardan ziyade celimsizligi be abi..



Walter Frosch ve Rüdiger Wenzel.

Birisine Kaiserslautern digerinde de baska forma olsa da eski St.Paulili yildizlardir bunlar.. Wenzel'in Hamburg'a attigi gol hala akillardadir ve fakat buradaki bakisi da unutulacak gibi degil. Su Wenzel'in biyiklari inanilmaz moda olsa gerek.. Nubar terziyan biyiklari. Bunlari yine anliyorum ben, su ifadeyle baska türlü bir kombinasyon olsa yine komik olacak belki ve sözüm bunlara degil zaten.. ki St.Pauli oyunculari ,efsane gollerin adamlari.. da asagiya bakin siz.



Werner Lorant

Seni sevmedim ki biyigini seveyim.. Siyah-beyaz kombinasyon muthis olmus..




Jürgen Kohler

Komik degil ilginc degil ama Kohler biyikli futbolcu dedigi zaman Bundesligada ilk aklima gelen isimdir benim.. Güzel futbolcuydu vesselam..




Mario Basler

Cuma namazina gidecek gibi duruyor..



Marek Lesniak

Hemen hemen bütün ilginc fotograflar listesinde her daim ismi vardir bu adamin ve nedendir bilmem ayni fotoyla yer alir hep. Aslinda nerden karelesen ilginc bir adam..




Günter Thiele

90'li yillara gelmeden ikinci lige düsen Duisburg'dan venezuella'ya gidip birakti futbolcu sonra asistan olarak venezuella milli takiminda filan da calisip geldi ülkeye futbol okulu acti bebeler icin.. 190 macta 58 gol.. yine futbolcu degil de film artisti gibi bir sey saniyor insan..



Bertram Beierlorzer

Bizim fürth'ün yardimci antrenörlügünü filan da yapti.. Bayernden bilenler bilir belki baska özelligi onca yil defans oynayip hic kirmizi kart almamasidir..





Walter Laubinger ve Oliver Freund

Saka gibiler yemin ediyorum.. Sag taraftaki Oliver abimin asil meslesigi de oto tamirciligi.. Bi yerde kirilma olmus..




Jos Luhukay

Bu sezonun kovulan ilk teknik adamidir.. Gladbach sezon basi yol verdi kendisine.. Ve fakat o da bir zamanlar oyuncuydu RKC Waalwijk'de oynarmis.



Paul Breitner

Efsanedir.. her bakimdan.





Daum..

Yorumsuz.




Franz Beckenbauer

Erbakan'in almanyaya gelip benzinli ve dizel araba olasiligina baktigi zaman dilimleri.. Artik nerde karsilasmislarsa onu bilemicem..



Berti Vogts ve Ruben hugo Ayala.





Klaus Schlappner

Antrenör... Ikinci ligde pek cok takim calistirtiktan sonra Cin'in basina gecti sonra iran diye devam etti.. Ayni zamanda bir dönem Kemal Sunal ile film cevirdi.. Sakar Sakir'deki Gardrop Fuat..




Ralf Zumdick ve Lothar Woelk

Soldaki de alman sagda ki de.. her ikisi de aslinda alman degil soldaki macar sagdaki rus desem kim itiraz edebilir ki ?



Horst Weyerich ve Harald Konopka

Konopka o dönem kizlarin sevgilisi.. Devid bekimi futbolun.. Reklamdan kazaniyormus daha cok parasini.. Köln ile sampiyonluklar filan önemli olsa da aslinda fizigi nedeniyle önplana ciktigi icin takim iyi tartismalara sebebiyet vermis.. Onun yüzünden antrenmanlari seyirciye kapatmis köln takimi..



Karl Marx..

Yok daha neler.. ne karl ne marx ne de futbolcu, hentbolcü.. Gregorio Lopez. bunu da koymuslar, es gecilecek gibi degil zira.

8 Ocak 2009

Altay: 1 Galatasaray: 2



Gönülsüz bir sekilde ekranin karsisina gectigimizde bu kadar keyifli bir macin bizi bekledigini düsünmedik.. Kupa maci olmasi bir yana Lincoln gibi maci kacirmama nedenlerinin arasinda olan futbolcularin yoklugu da önemliydi. Kendi adima keyif aldigim bir doksan dakika izledim.. O cok bahsedilen "one touch football" mevzusunun özellikle Kewell-Lincoln eksikliginde görmek isteyenler bu maci bir daha izlesinler.. Galatasaraydaki degisimin en somut göstergesiydi belki de Altay maci.. Sabri'nin o daglara taslara ve kime, nereye oldugu mechul ortalarin en buyuk atagimiz oldugu yillar geride kalmis gibi duruyor.. Ne kadar bilincli oldugu soru isareti olan Skibbe tercihinin/hamlesinin ilk görünür meyveleri bana göre bugün sahadaydi..

Ümit Karan takimdan ziyade kendisinin ihtiyaci olan golü bulmak adina bencillesmeye basladigi anda kendisini saha kenarinda buldu ki cok yerinde bir hamleydi kesinlikle.. Ki bu sistemin dislayacagi futbolcularin basinda geliyor . Son vurus ustasi ve bu bakimdan "Büyük golcü" olarak anilmasinda sakinca görülmeyen futbolcunun sistem ici faydasi söz konusu oldugunda cok buyuk soru isareti olmasi bir yana takimin su an huzurunu kaciracak yegane isimdir..

Sabri su performansi ile sag bekin bir numarali ismi olmasi bir yana hucuma yaptigi katki ile modern sag bek kavramina uygun düstügünü de gösterdi.

Cok fazla yorum yapmadan Galatasaray cok iyi bir oyun ortaya koyarak zor kazanmistir zira akla zarar goller kacirmistir.. Keza Altayin genc kalecisi de günündeydi.

Bir de macin en güzel hareketi kesinlikle Altay'in o muhtesem golü iken ayni zamanda Galatasarayin galibiyet golünden önce Baros'un o ters ayakla topu önüne alisina bittim..

Süperdi.

Izmir yine yapti yapacagini, doldurdu stadi. Benim gibi izmirde uzun süre kalmis, o sehrin büyüklügünü an ve an yasamisgiller her daim bu sehrin buyuk bir takiminin Süper Ligde yer almamasindan her daim üzüntü duyarlar.. Ankara-Istanbul belediye takimlari yerine Altay-Göztepe-Karsiyaka üclüsünden minumum ikisi burada olmali.. Sehrin bir zengini artik takima el mi atar baska gelismeler mi olur bilmiyorum ama bu istirap bitmeli artik..