20 Haziran 2008

Euro 2008: Türkiye-Hirvatistan Ceyrek Final Maci



Bild'in takim formasyonu bu sekilde. Ne kadar dogru bilmiyoruz.. 4-3-1-2 sistemi var burada. Artik üzerine konusmayi cok da anlamli bulmuyorum.. Ben artik suradan Münihime dogru yol aliyorum. Oradan yazar miyim, bir daha ne zaman ugrarim bilinmez, simdilik belki de en keyifli dönem olan mac öncesinin tadini cikarin...

Iyi seyirler efendim..

Oliver Pocher'in Fatih Terim Taklidi



Elbette bir Ata Demirer degil ya da cok "komik" de degil belki ama yine de dün ben Portekiz maci sonrasi ARD kanalinda görünce güldüm baya.. Ceviriye pek bir ihtiyac yok ama ilk basta Löw ceza aldi ben almadim cunku söyle diye geyik yapiyor..

Sonrasinda girdigi marketteki kadina kendisinin Fatih Terim olduguna inandirmaya calisiyor, akabinde girdigi tükkandan kendisine 30 bin ucak istiyor Wien'e gidecek.. Adamim da garibim ciddi ciddi cevapliyor "o kadar ucagimiz yok bizim diyor sadece 110 tane var" diyor..

Velhasil ben daha cok "UEFA" deyisine bittim adamin..

Mario Gomez Bayern Münih'e Dogru



Bakmayin siz Avrupa Sampiyonasi performansina.. Güzel golcüdür bu adam. Bayern Münih her zamanki gibi kendi liginden beslenmeye devam ediyor. Stutgart bu sene tek basina gomez ile yukariya dogru tirmanabildi. Simdi Bayern alacak yeniden kur, yarat'a dogru gidecek. Ama bu sefer o kadar da kolay olmayacagini soyleyebilirim. Eger Bayern inat ederse belki de bugune kadar almanya ic transfer piyasasinin en pahali bonservis bedelini ödeyecektir.

Bu arada Podolski gibi bir adam dahi Klose/Toni ikilisinin kurbani olurken nereye sikistiracaklar merak ediyorum dogrusu.. Juventus Poldiyi aldi alacak haberi dedikodudan öteye gecerken Klinsinin podolskiden vazgececegini düsünmüyorum. Almanya milli takimini topluyor yavas yavas Bayern'e..

Merakla bekliyoruz, gidecek mi ve en önemlisi gidecekse kac kurusa..

Sarah&Schweini















bir sey demiyorum ben artik..

19 Haziran 2008

Bilic vs Terim




birbirlerine tamamen zit iki farkli adamin kapismasi bu aksam bizi bekler..

Türklesen Almanlar.!



2002 yilinda türkiye her galibiyette costu alaman sokaklarinda.. Kornalar, sabaha kadar kutlamalar ve hatta caddeleri trafige kapamalar.. Almanlar izlemekle yetindi sadece. 2006 dünya kupasinda ise onlarda turklesti.

Efendim kornalar, disarida festival havasinda kutlamalar.. Henüz silah boyutuna gelmedi, korkulacak bir durum yok.

Almanya Yari Finalde.!



Almanlar hafifsenecek takim degildir. Portekiz, macin sonucuna bakmaksizin sahada kücülmüstür. Buyuk klupler karsisinda kontradan gol arayan anadolu takimi kimligine bürünmüstür. Bunu bir kenara koyun önce.

Löw, turnuvaya damgasini vuran iki capali 4-5-1 taktigi ile dogruyu yapmis ve galibiyette payi oldukca fazla olmustur.Türkiye'nin de yapmasi gerekendir baska acidan.. Nihat, Podolski misali kanatta kalip Semih tek forvet..

Scolari, mac öncesi basin toplantisinda almanlarin boy ortalamasinin kendileri ile arasindaki farkdan kaynakli kafa toplarinda hakimiyet saglayacagini ve en cok korktugunun bu oldugunu dile getirir iken ne kadar hakli oldugunu görüyordu mac sonrasinda. HItzslperger ve Simon Rolfes gibi iki basarili defansif orta sahanin güzel oyunu ayni zamanda Ballackin hafta boyunca üzerinde durulan ofansif yaninin aciga cikmasini da saglamistir. Orta Sahayi ele gecirmis oyunu istedigi gibi yönlendirmistir. Schweinsteiger, yaptigi iki asist ve attigi gol ile iyi oynarken bana göre macin adami suphesiz ki Michael Ballack'tir. Bu gibi oyunculariniz varsa kazanmaya her zaman cok daha yakinsizdir. Spikerin soyledigine göre 12 km'ye yakin bir kosu gerceklestirmis, orta alanin hemen her bölgesinde bitmis maci da oldukca iyi bir sekilde yönlendirerek attigi gol ile galibiyette Löw'den sonra en önemli role sahip olmustur.

Lahm.. bir oyuncu bu kadar güzel, hatasiz oynar mi? Man U ve Barca almak icin inanilmaz gayret gösterdi ama Klinsi faktörü, yilligina alti milyon euroya yakin para verilmesi sonucu takimda kalabilmistir. Muhtesem bir oyuncu.. inanilmaz hatta. Bu oyuncu defansif orta saha oynadi ingiltere karsisinda, inanin en az kanatlardaki kadar basariliydi orda dahi..

Portekiz takimini etkisiz kilan unsurlar Alman milli takiminin defansinin uzunlugu nedeniyle oyunu kanatlara degil ortaya yikma cabasi oldu. Ortadan gelen portekiz yer yer etkili olsa da kanatlardaki etkililigini kaybetti. Bosingwa'ya genis alan birakan alman defansi Lahm'in muhtesem defansi ile o bölgeden olmasi gerektigi kadar tehlike yasamamistir.

Simdi sira Hirvatistan'in elenmesinde ve benim icin muhtesem olacak olan Almanya-Türkiye yari finali..

Elbette macin asil kahramani..



Sarah'dir..

Sikici Uzun Futbol Yazisi


Fatih Terim, cokca zaman söyledigimiz ve yabanci basininin da artik diline yerlestirdigi üzere takimi iyi motive eden bir adam. Teknik ve taktik acisindan tüm ülke ve ayni zamanda yabanci basin tarafindan tuhaf karsilaniyor. Bilic bugün Türkiye milli takiminin sistemi yok, ne zaman ne yapacagini bilemiyoruz diyor. Bunun da turnuva öncesi Tuncay Sanli'nin belirttigi gibi ülke milli takiminin en önemli gücü oldugunu biliyoruz.

ve fakat Almanya ?

2006 Dünya kupasi beklentilerin de üzerinde bir futbol gösterisi ile bitti Almanya icin. Kenarda daha futbolculuktan yeni emekli olmus Klinsmann'in heyecani sardi tüm ülkeyi. Taktigi filan kimsenin önemsedigi yoktu, bunun icin Löw kenarda bekliyordu zaten. Velakin takimi ve hatta ülkeyi öyle bir motive etti ki sadece geride Klinsi kaldi tüm bu turnuvadan.. Bugün bana anlamsiz gelen "Odonkor, Lehmann, Neuville" secimlerini elestiriyorum. Aslinda bu sadece Löw'ün inadi ve secimleri. O zamanda yüksek ihtimal Löw kurmustu kadroyu. ama iste "Danke Klinsi" tisörtleri ile insanlar sokaga cikti. bir bakima onlar da kendi Fatih Terim'ini bulmustu artik..

Almanya milli takim düzeyinde de türkiyelesme icerisinde. Polonya karsisinda oynadigi futbol ile Hirvatistan karsisinda oynanan oyunun bir benzerligi yok. Rakiplerin farkliligindan ziyade oyuncularin sahadaki duruslari arasindaki bezerlikten bahsediyorum. Varolan kadronun potansiyel gücü tartisilmaz. Tek tek her oyuncuyu bugün turnuvanin en iyi takiminin oyunculari ile karsilastiririm.. Hicbir zaman birisi digerine bariz bir fark atamaz. Almanyanin varolan gücünden bihaber olanlar, yüksek ihtimal Bundesligaya uzak kalmis futbolseverlerdir. Zira Ballack haric (digerleri takiminda bütün sene yatmis Metzelder/Lehmann) hemen hepsi Almanyada futbol yasantisini sürdürüyor. Bundesliga izlemeyen bir insan hangi futbolcunun hangi degerde oldugunu Bayern Munih'in UEFA kupasinda oynadigi maclarin özetlerini seyrederek pek bilemez.. Yalniz potansiyel olarak elde bulunan güc ile sahada bunun islerlik kazanmasi arasindaki fark cok buyuk. Bu yüzden üzerinde durulan nokta "Motivator" oyuncu/teknik adamlardir ve malasef Löw bunlarin icerisine dahil olmak icin kicini basini yirtsa da ancak tribün cezasi ile son bulur cabasi.. Oysa o isi bilen sakin adam kivaminda olmaliydi kenarda.


Gecmise soyle bir bakarsak eger: Kucuk Hakan, Ergün Pembe,Suat Kaya,Okan Buruk,Capone,Arif Erdem,Ümit Davala.. Bu kadro Galatasarayin önüne geleni Türkiyede/Avrupada dagittigi zamanin kadrosunun önemli bir bölümü ve basindaki teknik adam da Fatih Terim. Cok kaba bir genelleme icerisinde savasan ve prese bogan oyun yapisi disinda Terim'in klise 4-4-2 oyun sistemine getirdigi bir yenilik yoktu. Velakin Genclerbirliginde kalsa hic kimsenin adini-sanini almayacagi Ergün Pembe, kazara transfer edilmese, Karabükte kalsa ortalama bir sol kanat olarak yasamini sürdürecek olan Kucuk Hakan, Diyarbakir ya da Istanbulsporda dahi oynarken yildiz olamamis Ümit Davala, Transfer edesiye kadar ülkesi haricinde hicbir futbolseverin tanimadigi Capone Fatih Terim Karakteri ve Hagi ile beraber oynama duygusunun üzerine üst düzey maclarin futbolcuya fazladan kazandirdigi motivasyon ile bambaska bir futbolcular olmustur. Okan Buruk, ayagi kirilmadan önce TSYD kupasinda yaptigi calim showlardan sonra yetenek olarak addedildi. Ama en iyi zamanlarinda bugün Arda Turan'in oynadigi futbol gibi yetenegi ile degil varolan teknik kapasitesinin yanina sikistirdigi savasci kimligi ya da deli danalar gibi kosup her yerde biterek orta sahaya katki sagladigi icin yildiz oldu takimda. Son dönemlerinde Okan Buruk, Emre-Hagi gibi yetenekli bir futbolcu olarak degil, caliskan ve savasci bir oyuncu olarak anildi. Bu acidan baktigimiz vakit potansiyel olarak elde bulunan gücün de üzerine cikilmistir. Bunun üzerine Hagi,Popescu sikistirilmistir. Misal o dönemde Galatasaray takiminda oynayan Brezilyali Marcio yetenek acisindan digerlerinden daha iyi olmasina ragmen pek fazla forma sansi bulamamistir. Bu oyuncular ile basariya giden yolun anahtari teknik-taktik degil, basarili bir yönetim bicimidir.

Bugün Portekiz-Almanya karsilasmasi var. Ben aylardir Almanya-Türkiye yari veya ceyrek finali hayalini kurardim. Daha da güzeli her daim yari finaldir. Dolayisla bugün Almanyanin yenmesi icin ekran karsisina gececegim. Bugüne kadar oynadigi futbola baktigimiz vakit Portekiz milli takimi daha agir basiyor. Ben Löw'ün beceremedigi agresif oyun yapisi ve motivasyonu Yari Finale cikma duygusunun bir maca bagli olmasi gerceginin sahada kendisini hissettirip varolan potansiyelin Portekiz karsisinda aciga cikaracagini düsünüyorum. Ki Almanya potansiyelinin de üzerinde degil varolani sahada göstermesi gereken takimdir. Fazlasina simdilik ihtiyaci yoktur.

Bu konu ile ilgili mailler aliyorum. tek tek hepsini cevapliyorum yalniz lütfen biraz daha iyi okuyup mail atarsaniz daha yararli iletisim saglayabiliriz. Futbola dair herhangi bir etkenin baskin gücünden bahsederken digerlerini yoksayiyormusum gibi yorumlar garip oluyor. her seyden önce futbolcu diyoruz, ortalama performans olarak yüzde 55 diye belirtiyoruz.. Sadece motivasyonun takima olan etkisi, dogru taktik ile sahaya cikarilmanin etkisinden daha fazla olacagini belirttik. Yüzde 55'i yüzde 75 yapabilirsiniz iyi bir teknik adamsaniz.. Takimi iyi motive edebiliyorsaniz bunu yüzde yüz yirmi yapabilme imkaniniz vardir. Yanlis taktigin dezavantajini dahi silebilirsiniz baska acidan.. Tüm bunlar da iki takimin varolan potansiyel gücünün isiginda yorumlaniyor. Mersin Belediyesi ile Arsenal mac yapinca "motivasyonu" olan belediye kazanir gibi bir degerlendirme yapmis degilim. Tüm bu yorumlarim futbolcunun yapabilecekleri ile yaptiklari arasindaki farkin inanilmaz büyük olmasindan dolayi kaynaklandigini belirteyim.

Her gün mac yapar iken bir gün delicesine asik oldugunuz kizin sizi izlemeye geldiginizi düsünün. bu da Hagi'nin ya da Roberto Carlos'un takima transferi sonrasi oyuncularin degisen performans cizelgesi ile kurulan analojik bir denklemdir. Cok sevdiginiz bir insandan "aferin" alma duygusu da keza hoca-oyuncu iliskisine dair bir cikarimdir. Bunlar türk futbolculari icin oldukca önemlidir.


Özellikle Ülkede Amatör bakis acisi yerini korur iken kimi hocalar gizlenmis olan gücü karakteri ile ortaya cikartabilir.. Terim iyi bir taktisyen degildir, yer yer dogrulari yapsa da toplamda kanatim budur. Bunun yaninda futbolcudan iyi verim alabilen bir hocadir. Bu dahi onun kosullarina baglidir. Eksi Sözlükte Fatih Terim üzerine bir yazi yazmistim. Orada Sükür ve Terim kiyasi vardir. Sükür. sürekli olarak elestirilip hor görüldügü icin kendi adina her daim motivasyona sahip idi. Baska acidan Terim, havalara ucurulup yere basmadigi zaman diliminde futbolcuya etki eden motivasyonundan mahrum kalmistir. Bu yüzden bu ülke aslinda terimi delicesine elestirip onu baski altina alarak baska acidan hocanin oyunculara daha fazla temas etmesini saglayarak onun en iyi oldugu alanin yaraticisi oluyorlar. Galatasaraya ikinci kez geldiginde kimseye ispatlayacagi bir sey kalmamisti, bu da onun sonuydu. Zira elinde sadece taktik kalmisti. Yani elinde kala kala savasci oyuncu secimi kalmisti ki buna uyup Felipe gibi bir adami harcadi, futbol adina hak getire bir oyun sergiledi.. Sükür, Terim'in rahatligina hicbir zaman ulasamadi bu ülkede. Bu yüzden de 38 yasinda hala kendisini ispat etmek isteyen bir adam olarak sahada 20 yasindaki velet kadar kostu, didindi..


Yalniz artik herkes motive olmus durumda. Ceyrek-Final, Yari Final ve Final maclari icin kimsenin kimseyi motive etmesine gerek yok. Bu yüzden takimlar arasindaki fark, taktik ve diger unsurlar tekrardan konuya dahil edilmistir.

*isimsiz yorumlari konu disi ettik. Ciddiyetsiz her türlü iletisim denemesi sonucsuz kalacaktir. Ciddiye aldiracak ölcüde konu ile ilgili degilseniz yorum yapmayin. Ben kimseden yorum filan beklemiyorum. Euro 2008 sonrasi zaten vuracagiz kiliti üc dört ayligina. O zamana kadar lütfen biraz daha "anlamli" seyler icin caba harcayin.

Simply The Best -2


Die SPORT BILD-Top-Elf der EM-Vorrunde


Bu onbir de oldukca ilginc. Sport-Bild'in.. Lahm'i sola koymus.. bir bucuk mac orada oynadi ama o bölgenin en iyisi Zhirkov olmustur. Ibrahimovic ? Biraz tarafli olmus sanirim.

Simply The Best.!




Grup Maclarinin En iyi Onbiri. Boruc iyi olsa da Edwin van Der Sar tercihim olurdu kalede.

18 Haziran 2008

Yunanistan-Ispanya: 1-2



Günün Sürprizi..

Yunanistan sonunda gol atarak sürpriz yapmis, turnuvaya kendi capinda basarili bir sekilde veda etmistir.

Bir baska acidan bir önceki turnuvanin Sampiyonu olarak gelip bir gol ve sifir puan ile turnuvaya veda eden sanirim sampiyonanin tarihindeki tek takimdir.

Bilyaletdinov & Sychev



Lyrics:

Wassup, Moscow!
You, people on the stands eating popcorn
Shout: "You play like a disabled in a 3rd division"
So now, get ready to face me and hear my answer:
I can score from 100 yards,
But all you care is to sing without mumbling
A popstar is making an album after an album
So what? I'm the only one known in Europe.
There's something wrong with some singers
They're called as a ref - a fag.
C'mon make Decl play football
And you'll see that we're different:
While he smokes grass, I play on it.
We're leather ball addicts,
Lucifers of the football relics
We'll win, we'll break through, believe us.
I can rap forever, but now you see that
Indivisible are MTV, Sychev and Bilyaletdinov

Rusya Ceyrek Finalde.!



Rusya, Ispanyaya yenildigi vakit Arshavin ve golcüleri "Progniyak" olsaydi durumun baska olacagini söylemistim. Üstelik fark yiyen Rusya icin bunu belirttik. zira ispanya karsisinda fark atacak kadar pozisyon bulan, inanilmaz yaratici bir orta sahanin muhtesem uyumu vardi sahada. Isvec ise yunanlilar karsisindaki futbolu ile bizleri cildirtti. Bu cildirmanin nedeni bugün Rusya karsisinda bana göre kötü futbolun ve maglubiyetin baslica sorumlusu olan iki defansif orta sahasinin niteliksiz oyunudur. Svenson ve Anderson. Topa basmak nedir bilmiyorlar.. Mücadele etmek gibi kavramdan bihaber capa olarak cikmislar sahaya.. Yunan defansinin isvec karsisinda ilk yarinin ortalarinda kendi aralarinda lay lay lom top cevirdigini ve kimsenin basmadigini belirttigimiz zaman yorumlarda "abi taktik icabi o" diyenler oldu. Bugün gördük ki elinden gelen budur isvec'in.

Rusya turnuvalarda en iyi hucum yapan takim desek pek de yanlis olmaz. Sol bek Zhirkov, inanilmaz oynuyor. Macin ücüncü dakikasinda kendi ceza sahasinin sol tarafindan rakip ceza sahasinin sag tarafina attigi milimetrik pas, Arshavinin niteligini ortaya koyuyor.. Kaptanlari Semak ile beraber müthis bir uyum icerisindeydi. Rusya, Eger "golcü" bir forvetleri olsaydi rahatlikla alti-yedi gol atabilirlerdi. Isvec macin hicbir bölümünde üstün oynamadigi gibi baski dahi kuramadi. zira agresif oyunculari yoktu sahada.. Arda Turan, Ribery gibi maglubiyete isyan eden, kabullenemeyen tek oyuncu yoktu.

Ibrahimovic kalitesi kesinlikle tartismayacagim cok ender oyunculardandir. Antrenmanlara da cikmadigini hesap ederek kötü oyunu daha cok takimin kimliksiz, sahada gezinir durumda olmasindan kaynaklidir.



Rusya beni hic sasirtmadi. Keza isvec ve yunanistan da. Her ikisinin de bir daha galibiyet yüzü göremeyecegini belirtmistik. Ayni zamanda Rusya-Hollanda ceyrek finali var. Hollandanin elenmesini sürpriz addetmeyecegimi simdiden belirtiyorum. Ispanya karsisinda daha cok forvetlerin beceriksizliginden ve Arshavinsizliklerinden dolayi sorun yasamislardi. Simdi Pavluchenko yavas yavas forma giriyor ve muhtesem bir ceyrek final bizi bekler durumdadir..

Rusyanin sahada oynadigi oyuna baktiginiz vakit pek yabanci gelmiyor. 2002 Dünya Kupasinda Güney Kore ya da 1998 DÜnya Kupasinin en iyi futbolunu oynayip Penaltilarda Taffarel'e yenik düsen Hollandanin futboluna yakin. Yani bu bir Hiddink ürünüdür..

Savasin Cocuklari.!


Irakli Cocuklar.. Savas zamani dünyayagelengiller... Ücte biri uyku ve konsantrasyon sorunu ile basbasa birakilmis durumda.

Arkadaki mavili kesinlikle o topu alacaktir..

Lothar Matthäus'un Top 11'leri..



Pek.. Nasil derler sevememisimdir ben bu adami ve ayni sekilde Futbola dair yorumlarini. Futbol-experte diye hemen her yerde karsima cikiyor. Türklerin grubunda Türkiyeye hic sans vermemisti. O degil de genel anlamiyla futboldan aman aman da anladigini düsünmedigim insanlardan.. O kadar cok tahminde bulunuyor ki birileri elbet dogru cikacaktir..

Maclar henüz baslamadan tahminleri su sekildeydi:

A Grubu



Nihat secimi icin kendisini tebrik eder iken Jankulowski'yi cok da anlayamadigimizi söylüyoruz.
Pepe'yi göremedik.. Meira'dan muhtesem performans beklemis.. Deco-Ronaldo dogru iken Querasma'nin ilkonbir yüzü göremeyecegini hesap edememis.. Keza Almeida.. her onbirinde Almanlar ya da Almanyada oynayangiller öne cikmis. Euro Sport'da kendisni görmekten gina gelmistir bana artik.. Zamaninin Talay Erker'i gibi mac tahminlerini veriyor bir de.

B Grubu



Petric ve Gomez secimlerindeki basarisi gercekten takdire sayan. Almanya Ilkonbirinden dört kisi eksik sanirim.


C grubu



Abidal tutmamis pek. Robben muhtesem bir gol atsa da ilkonbir yüzü göremeyengillerden. bu sefer 4-4-2'den vazgecmis 3-5-2'Ye kaymis..


D grubu



Eh yunanlilara fazla güvenmis diyebiliriz sadece..

2008/09 Bundesliga Transferleri.!



Patrick Owomoyela, Kasim 79 Dogumlu.

Bremen klubunden Dortmund klubune 2,5 milyon Euro Bonservis bedeli karsiligi transfer oldu. Bremende uc yilin arkasindan dortmund klubunde ne yapar bilinmez ama Schaaf'in bir macta bu adami 32.dakikada oyundan aldigini biliyorum. Dortmund maciydi ve hatta bugün sakat olan ve adini gercekten yazamayacak kadar zor olan polen bek darmadagin etmisti. Bir macin otuzuncu dakikasinda sakatlik filan olmadigi vakit cikarilmak bence bugünkü gidisinin en önemli sebebidir. Bir daha kendine gelemedi garibim..





Antonio da Silva, Haziran 1978 dogumlu.

Stuttgart'in sampiyonlugunda payi olangillerdendi. 30'u gecti yasi. 900 bin Euro bonservis bedeli karsiligi Karlsruhe'ye transfer oldu. Hajnal'i satan Karlsruhe onun yerini doldurma ugrasi icerisinde. En azindan bu oyuncu ortalama bir performansi her daim size garanti eder.






Mahir Saglik, Ocak 1983 Dogumlu.

Bundesligada ne yapacagini gercekten merak ediyorum. Sadece bir yillik bir kontrat imzaladi Wolfsburg klubu ile. Bonservisi elinde geldi. Bölgesel ligde 34 macta 27 gol atti. Ücüncü ligden haberlerini aldik,Bayern karsisinda da izledik, Kahn'a da golünü atti. bir dönem Türkiye icin U21'de oynamisligi da vardir. Simdi güclü bir ekipte velakin cok fazla rakibi var o pozisyon icin. Eger oradan siyrilirmayi basarirsa, Nihat'in önüne bir adam kazanacaktir Türkiye Milli Takimi..



Sinan Kaloglu, Haziran 1981 dogumlu.

Onu biliyoruz.. Bazen o kadar güzel goller atar iken bir baska acidan silik görüntüsü, devamliligi olmamasi en buyuk handikapi. Bochum gecen sene cok güzel bir perfromans gösterdi, hucum futbolu oynadi ve bu sene ne yapacagi belirsiz. Gercekten merak ediyorum nasil bir Bundesliga performansi gösterecek Bochum klubunde.. Bonservisi elinde geldi ve bakalim nasil gidecek Bochumdan..




Andrea Barzagli, Mayis 1981 dogumlu.

14 milyon Euro bonservis odedigi soyleniyor Wolfsburg klubunun Palermo'ya. Magath defansindan cok cekmis olmali, saglam bir defans hatti istiyor ve Barzagli bana göre iyi bir transfer. Ayni zamanda artik UEFA kupasi da kesmeyecektir Wolfsburg klubunu..



Alexander Neumann, Agustos 1989 dogumlu genc yetenek.

Bochum Bremenin alt yapisindaki bu futbolcu ile 2010 yilina kadar kontrat imzaladi. Bu sene kuzey genc bölgesel liginde 10 gol atti, bir önceki sezon 23 gol ile gol krali oldu. U19'da bes mac oynadi bir gol atti.. Gelecek vaad edenler listesindeydi ve bekliyoruz Bochumdaki performansini..



Jefferson Farfan, Ekim 1984 dogumlu perulu futbolcu.

Su ana kadar gerceklesmis transferler icerisinde beni en cok heyecanlandiran ve en dogru transferdir. Hollanda liginde Sneijder gittikten sonraki gözdem buydu. Inanilmaz estetik, teknik ve güzel bir futbolcudur. Schalke ise tam da ona göre bicilmis bir kaftandir. 10 milyon euro gibi bir rakam ödenmis ki nedir bu futbolcu icin ? PSV sonraki satisindan 2 milyon euro daha alacak.. alacagi da kesindir bana göre. Pizzaro ile beraber Peru Fedarasyonu tarafindan 2009 mayisina kadar milli takim yasagi getirilmsiti. Ama önemli degil, Schalke ile bu sezon firtina gibi esecektir..



Rodrigo Alvim, Kasim 1983 dogumlu futbolcu.

Sporting Belenenses takimindan Wolfsburg'a transfer olan sol bek. 2011 yilina kadar sözlesme imzalayan Alvim bonservisi elinde gelmistir Magath'in takimina.


Zvjezdan Misimovic,Haziran 1982 dogumlu.

Ikinci Bundesligaya düsen Nurnberg'in en degerli oyuncusuydu Misimovic. Bonservisi icin 26 yasindaki oyuncuya 4 milyon Euro ödedi Wolfsburg klubu. Ofansif orta saha iyi bir transferdir velakin Sampiyonluga oynayacak bir takimi sirtlayacak yetenekte midir ? Bekleyip görecegiz ama Nürnberg'in en begendigim oyuncusuydu.. Kahn'a attigi gol muhtesemdi.




Constant Djakpa, Ekim 1986 dogumlu sol bek.

Romen Liginden aldi bunu Bayer Leverkusen. Pandurii Targu-Jiu adli takimdan.. Isme baksam kesin japon ligi derdim ben gerci. tanimiyoruz ama önemli olan Leverkusen takiminin transfer etmis olmasidir. 21 yasindaki bu defans oyuncusu yuksek ihtimal "yetenek" dir.. Zira senelerdir Leverkusen yanlis ata para baglamamistir..



Gal Alberman , Nisan 1983 dogumlu.

Israil liginin gecen sene en degerli oyuncusu secilmis orta saha. 650 bin euro bonservisine ödemis Borussia Mönchengladbach klubu. Beitar Jerusalem takimi ile Sampiyon olmus ve kupayi da kaldirmis, duble yapmistir.




Ümit Korkmaz, Eylül 1985 dogumlu sol/sag acik.

Avusturya milli takiminin en gözde futbolcusu olmustur oynadigi futbol ile.

2005/06 Viyana Sehir Liginin en iyi futbolcusu.

2008 Avusturya Ligi Sampiyonlugu gibi ayrintilari olan futbolcu ile Sampiyona öncesi akillik yapip sözlesme imzalamistir Eintracht Frankfurth takimi. 2012 haziranina kadar olan sözlesmesi geregi ödenilen bonservis bedeli cok da net degildir. Eger ki Frankfurt klubu bu sene sonu avrupa kupalarina katilirsa, 4 milyon euro gibi bir rakami ödeyecektir Rapid Wien takimina..

2006/07 sezonunun Avusturya Bundesligasinin en iyi cikis yapan futbolcusu.





Hans-Jörg Butt, Mayis 1974 dogumlu Kaleci.

Rene Adler bu kaleciyi yedege atmisti Leverkusen'de. Simdi bir baska genc yetenek ile kiyasiya bir yarisa girecek Butt. Bayern Munih takimi Rensing'in yedegi olarak aldi. Benfica'dan bonservisi elinde gelmistir Bayern'e.



Jean-Sébastien Jaurès, Ekim 1977 dogumlu sol bek.

Bek alacaksan Auxerre'den alacaksin gibi bir önerme dogru olsa gerek. Borussia Mönchengladbach bonservisi elinde gelen oyuncuya 3 yillik sözlesme imzalatmistir.


Karim Matmour(soldaki), Haziran 1985 dogumlu sag acik.

Freiburg'dan 2 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi Borussia Mönchengladbach'a gecis yapmistir cezayirli futbolcu.



Philipp Pentke, Mayis 1985 dogumlu kaleci.

Augsburg'dan Energie Cottbus'a transfer olmustur.




Neven Subotic, Aralik 1988 dogumludur.

Mainz hala ikinci Bundesligadadir. Klopp eski takimindan yeni takimina israrla istegi sonucu alinmsitir. 3,5 milyon Euro bonservis bedeli odenmistir defans oyuncusu icin ve bu tüm zamanlarin ikinci Bundesligadan disariya satilan en pahali futbolcusu yapmistir onu.




Jens Lehmann, Kasim 1969 dogumludur. Hakan Sükür 71, Dedem de Ekim 1922 dogumlu idi.

Arsenal ile sözlesmesi sona erdiginden üzerine para vermeden Arsenal klubu Stuttgart'a göndermistir. Bir yillik sözlesme imzalanmistir.. (5 yillik olmamasi ilginc aslinda.. )





Cagdas Atan, Subat 1980 dogumlu defans oyuncusu.

Energie Cottbus, Trabzonsporlu futbolcu icin bonservis bedeli ödememistir. 3 yillik bir sözlesme imzalanmis. Merakla beklenmektedir performansi. Cottbus isin acikcasi bu sene "düsecek" diye bekledigim takimlardan.. Velhasil sürpriz yapabilir. Mahir Saglik, Umit Korkmaz, Sinan Kaloglu ile beraber dördüncü yeni türk oyuncudur Birinci Bundesligada..




Mikael Forssell, Mart 1981 dogumludur.

Steinfurt yani Almanya dogumlu Forsell bir ara Gladbach'da yarim sezon oynamisti. O dönem oynadigi 16 macta 7 gol atmis ve Chelsea'nin yolunu tutmustu. Tekrardan tesrif etti Bundesligaya. Bu seferki duragi Hannover96 ve Birmingham City'den bedavaya geldi.



Pierre Wome, Mart 1979 dogumlu sol bek.

Misir karsisinda 93.dakikada penaltiyi kacirip Kamerunu 2006 dünya kupasindan eden adam Daum'un takimi Köln'e transfer oldu Bremen'den. Bonservisi elinde geldi ve iki yillik bir sözlesme imzaladi. Interlerden, Espanyolllardan fulhamlardan Kölne geldi. e hadi bakalim..



Andreas Lengsfeld, Mayis 1986 dogumlu.

Yolumun üzeri olan bölgesel lig takimlarindan Regensburg'dan Bochuma gelen kaleci. Kendisine pek güvenilmediginden midir nedir bir yillik sözlesme imzalamis sadece.



Wilfried Sanou, Mart 1984 dogumlu sag koridorun emekcisi.

Freiburg bu siyahi oyunculari ile fark yaratiyordu. Pitroipa'yi Hamburg'a verdikten sonra bunu de Köln'e dogru yolladi. Burkino Fasolu futbolcu icin Köln takimi bonservis bedeli odemedi ve 2010 yilina kadar sözlesme imzalattirdi.





Daniel Márcio Fernandes, Eylül 1983 Dogumlu Kaleci.

Bochum kanadali arkadasi 1.1 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi PAOK takimindan almistir. 2012 yilina kadar sözlesme imzalatmis, Regensburglu gencin aksine güveniyorlar..



Leon Balogun, Haziran 1988 dogumlu defans oyuncusu.

Hannover teknik direktörü Decking bu oyuncuyu Berlin Türkiyemspor'dan bonservisi elinde aldi.






Marco Kurth, Agustos 1978 dogumlu DMC.

Energie Cottbus düsen Aue'den almistir.



Waleri Domowtschijski, Ekim 1986 dogumlu yetenekli forvet.

2006 ve 2007 yillarinda sampiyon olan Levski Sofya da oynadigi 70 macta 42 gol atti. Devre arasi Hertha Berlin'e kiralanmisti. Simdi Berlin klubu böyle bir oyuncu icin 1,6 milyon euro ödemis. Inanin bazen aklim almiyor bu transfer meselesini. Pesinde nice devler vardi bu oyuncunun. Tek devrelik performansina gelince.. Sakatlandi cok fazla oynayamadi ama baska acidan Tarihe gecti. Zira futbolcu Oliver Kahn'a son golü atan isimdir.. Seneye cok is yapacakgillerden..



Savo Pavicevic, Aralik 1980 dogumlu ve Yay burcu.(Ayni burcdaniz da )

Bu sag bek'i Energie Cottbus transfer etti FK Vojvodina Novi Sad takimindan.. 300 bin euro bonservis bedeli karsiligi..




Hoffenheim'in gencleri.!

Kaleci Ramazan Özcan(23), Defanslar Luiz Gustavo(20) ve Isaac Vorsah(19) Orta Saha Dragan Paljic(25)..

Hoffenheim bunlari kiralamisti satin alma opsiyonu ile beraber.. Iste o satis gerceklesti, hepsini bonservisi ile beraber aldi.



Maximilian Nicu, Kasim 1982 dogumlu futbolcu.

Aslinda kanatlarda -her iki kanatta da- oynuyor velakin Güney bölgesel liginin iki yil önceki gol krali. 350 bin euro Bonservis bedeli ikinci Bundesliganin sürpriz takimi Wehen'den almistir Hertha Berlin..



Daniel Brosinski, Temmuz 1988 dogumlu.

Köln bu genc sol kanadi transfer etti. Her iki kanadi da kullanabilen oyuncuyu Karlsruhe'nin ikinci takimindan Köln takimi cekip aldi. U20'de parlamisligi vardir..






Kaka, Mayis 1981 dogumlu.

Hertha Berlin bu defans oynayan Kaka icin 2 milyon Euro Bonservis bedeli ödemistir Academia Coimbra takimina.




Miso Brecko, Mayis 1984 dogumlu sol bek.

Köln takiminin belki de en ciddi transferi budur. bonservisi elinde Hamburg takimindan aldilar.. Slovenya milli takiminda da forma giyiyor.



Felipe Santana, Mart 1986 dogumlu defans oyuncusu.

Borussia Dortmund FC Santa Catarina'nin kaptanini 2.2 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi transfer etti. Cok cekti dortmund defansindan.. Bakalim Klopp istikrari saglayabilecek mi bu takimda ? En buyuk meraklarimdan birisi de budur yeni sezon icin.. Zorc bu futbolcu icin hizli ve naldo gibi yetenekli demis, hayirlisi diyelim biz de.






Alexander Krük, Ocak 1987 dogumlu.

Bölgesel ligden aldi bedavaya Frankfurt takimi. Sol kanat icin gelecekte verim alabilir. Kickers Emden takimindan Frankfurt takimina gecis iyi olsa gerek.




Paul Freier, Temmuz 1979 dogumlu futbolcu.

2000-2004 yillari arasi Bochumdaydi zaten. 3,5 milyon Euro bonservis karsiligi Leverkusen'e transfer olmustu. Simdi Bochum kac para ödeyip geri aldi Leverkusenden bilinmiyor.




Cristian Zaccardo, Aralik 1981 dogumlu sag bek.

Dünya Sampiyonu etiketi ile gelen ikinci Italyan Bundesligaya. 7 milyon Euro bonservis ödedi Magathin takimi Palermoya. Wolfsburg gercekten iddiali bu sene..




Clemens Walch, haziran 1987 dogumlu ofansif orta saha.

Red Bull Salzburg'dan Stuttgart bedavaya kapti bu genc yetenegi. Hem Sagi ve ayni derecede sol ayagi olan, golcü bir futbolcu.






Martin Lanig, Temmuz 1984 dogumlu orta saha.

Fürth her sene en az iki futbolcu gönderir birinci Bundesligaya. Adlung ve Lanig bu sezon gönderdikleri. Lanig, fizigi yerinde ofansif/defansif orta sahadir. iyi basar ve golcüdür de.. Stuttgart iyi transfer yapmistir.





Jan Simak, Ekim 1978 dogumlu orta saha.

ciplak gözle bu yil cokca seyrettigim futbolculardan Simak.. Lanig de keza öyle. Yakismiyordu ikinci Bundesligaya. Carl zeiss Jena'dan 800 bin euro Bonservis bedeli karsiligi Stuttgart'a transfer oldu. ait oldugu yere geri döndü diyebiliriz. Hannover takiminda 2000-2002 yillarinda gösterdigi muhtesem performans sonrasi 6.5 milyon euro bonservis bedeli karsiligi Leverkusen'e transfer olmustu. Ama iste alkol problemi ve girdigi depresyondan cikamamasi sonucu önce sözlesmesi iptal edildi ve ülkesine döndü. 2007'de jena'ya gelip simdi de Stuttgart'a transfer oldu. Güzel bir "Comeback".



Sebastian Prödl, Haziran 1987 dogumlu bana göre süper bir defans.

Bremen kapti yine yetenegi. avusturya milli takiminda gözüm onun üzerindeydi ve gercekten iyi bir defans oyuncusu. 1,92 boy.. Mertesacker ve Naldo her ne kadar süper bir ikili olsa da zorlayacaktir Prödl onlari.. Sturm Graz'a 2.5 milyon Euro ödemis bremen klubu futbolcu icin ki bence cok az..




Tim Borowski, Mayis 1980 dogumlu.

12 yil sonra Bremeni bonservisi elinde terk edip Klinsmann'in yanina Munih sehrine giden orta saha. Cok yazdik ettik zaten ne olduguna dair..


Patrick Helmes, Mart 1984 dogumlu forvet.

Köln takiminin milli forveti idi. Leverkusen devre arasi bitirmisti Bonservisi elinde olan futbolcuyu. Post olarak da islenmisti aylar önce.



Jonathan Pitroipa, Nisan 1986 dogumlu ofans orta saha.

Hamburg cok önce istemisti ama Freiburg vermemisti Burkino Fasolu futbolcuyu. Simdi bedavaya gitti Hamburg'a




Vahid Hashemian, Haziran 1976 dogumlu iranli futbolcu.

Bochum eskilerini topluyor teker teker.. Hannover'den bedavaya aldi eski oyuncusunu. Bochum'dan bayern Munih'e gitmisti 2 milyon euro bonservis bedeli karsiligi.. Orada Sampiyon oldu, kupa kaldirdi sonra tutunamadi Hannover'e. Ilginc olan ise Bayernde tutunamayan ya da zamani gelen her oyuncunun yolu hep Hannover'e düsmesi. Ismael keza birazdan sirasi gelecek olan Schlaudraff..




Tamas Hajnal, mart 1981 dogumlu ofansif orta saha.

Dortmund devre arasi cok istemisti onlar da 1,25 milyon euro gibi komik bir bonservis bedeline sezon sonuna olarak anlasti. Öldürücü ara paslari vardir bu adamin. Eger kontraatak oynuyorsaniz bundan daha iyisi yoktur orta saha icin. karlsruhe'nin bu sezonki surpriz cikisinin en önemli isimlerindendi. Simdi Klopp ile ne yapacak 1.68'lik macar futbolcu bekliyoruz





Marc Stein, Temmuz 1985 dogumlu kanat oyuncusu.

Hertha Berlin, Hansa Rostock'dan bedavaya transfer etmistir..




Mario Eggimann, Ocak 1981 dogumlu defans oyuncusu.

Hajnal gibi devre arasi bunu da 1.4 milyon Euro bonservis bedeli karsiligi Hannover 96'ya satmistir Karlsruhe. Isvicre milli takim hocasi Kuhn'in bence kadro disi birakarak yaptigi buyuk hatalardan birisidir. Karlsruhe kaptani gecen sezon muhtesem bir performans göstermisti zira..




Florian Fromlowitz, Temmuz 1986 dogumlu Kaleci.

Hannover 96, Robert Enke'nin yedegi olarak FC Kaiserslautern takimindan transfer etti. Velakin bildigim kadariyla bu yaz sonuna kadar iyilesemeyecek ölcüde sakatlanmisti kendisi.



Jan Schlaudraff,Temmuz 1983 dogumlu forvet.

Bayern kendisine bir numara buyuk geldi. Gerci bir milyon euro'ya aldigi forveti iki milyona diger tutunamayanlar gibi Hannover'e satiyordu ama yazik oldu diyoruz bir senesine... Bremene attigi gol hala akillardadir.



Nico Herzig, Aralik 1983 dogumlu Defans oyuncusu.

Armina Bielefeld, Aachenin defans oyuncusunu bedavaya kapip iki yillik sözlesme imzalatti.




Markus Steinhöfer, Mart 1986 dogumlu.

Bayern Munihin amatöründen Red Bull Salzburg'a kiralanmisti. 700 bin Euro karsiligi frankfurt aldi u21'de oynayan kanat oyuncusunu.




Alexander Esswein, Mart 1990 dogumlu forvet.

Magath'in gelecege dair yatirimi. Yetenektir.. Kaiserslautern takimina kac para ödendigini bilinmiyor.




Tim Sebastian, Ocak 1984 dogumlu defans oyuncusu.

Karlsruhe takimi kaptanlari Eggiman'in boslugunu doldursun diye Rostock takimindan bu defans oyuncusunu aldi. Para ödemediler, bonservisi elinde geldi efendim.






Daniel Adlung, Ekim 1987 dogumlu Ofansif orta saha.

Magath'in her sene yetenekleri yetistirip disariya salan Fürth takimindan aldigi oyuncu. Wolfsburg cosmus durumda transfer acisindan..