16 Haziran 2008

Almanlar Ceyrek Finalde.!



Mac hakkinda yazilabilecek cok sey oldugunu düsünmüyorum. Almanlar siradan bir oyun sonrasi önlerinde pek de varlik gösteremeyen Avusturyayi Kaptanlarinin attigi muthis frikik golüyle ceyrek finale ulasti. Söyle ki:

*Lahm, inanilmaz güzel oynamaya devam ediyor. Her iki kanadi da bu sekilde bu kadar muhtesem kullanan bir oyuncu bir daha gelmez bu dünyaya..

*Mertesacker keza Lahm'dan sonra almanyanin en iyileri arasinda yer aldi. Lakin Metzelder turnuva basindan beri aksiyor, Portekiz karsisinda sorun cikaracak gibi.

*Gomez.. Mario Gomez. Turnuvanin en buyuk hayal kirikligi yaratan forvet. Kacirdigi inanilmaz gol degil, sonrasinda kendisinden daha kisa olan defans oyuncusunun cok daha zor olani yapip topu kaleden cikarmasina seyirci kalmasidir tuhaf olan..



*Ballack, muhtesem bir gol atti.. 130 km imis hizi.

*Insanlarin roportajlarda verdigi demecler oldukca tuhaf geliyor bize. Avusturya teknik adami sansizdiniz, pozisyonlari degerlendiremediniz gibi konusan spikere "bizim degerlendirecek cok bir pozisyonumuz olmadi ki" diyebiliyor. Podolski mac sonrasi boyle oynamaya devam edersek Portekiz karsisinda cok sansimiz olmayabilir diyor..

*Almanya'nin oyunu aslinda normal. Amma velakin yense tarihe gecilecek, cordoba misali otuz yil konusulacak bir firsatin farkinda degildi Avusturya. bastan beri anlatmak istedigim budur. Oyunculari iyi oynatan, iyi bir futbol ortaya konulmasini saglayan en önemli faktör onlarin maca nasil hazirlandigi, maci nasil gördügüdür, taktigin disinda biraz da..



Löw ve Hickersberger disari atildi. Oyunculara talimat verme, onlari yönlendirme haklari oldugundan bahseden Löw hakemi kinadi. Ben de onu Klinsmann'a fazla özendigini düsünüyorum.

Hiç yorum yok: