18 Haziran 2008

Rusya Ceyrek Finalde.!



Rusya, Ispanyaya yenildigi vakit Arshavin ve golcüleri "Progniyak" olsaydi durumun baska olacagini söylemistim. Üstelik fark yiyen Rusya icin bunu belirttik. zira ispanya karsisinda fark atacak kadar pozisyon bulan, inanilmaz yaratici bir orta sahanin muhtesem uyumu vardi sahada. Isvec ise yunanlilar karsisindaki futbolu ile bizleri cildirtti. Bu cildirmanin nedeni bugün Rusya karsisinda bana göre kötü futbolun ve maglubiyetin baslica sorumlusu olan iki defansif orta sahasinin niteliksiz oyunudur. Svenson ve Anderson. Topa basmak nedir bilmiyorlar.. Mücadele etmek gibi kavramdan bihaber capa olarak cikmislar sahaya.. Yunan defansinin isvec karsisinda ilk yarinin ortalarinda kendi aralarinda lay lay lom top cevirdigini ve kimsenin basmadigini belirttigimiz zaman yorumlarda "abi taktik icabi o" diyenler oldu. Bugün gördük ki elinden gelen budur isvec'in.

Rusya turnuvalarda en iyi hucum yapan takim desek pek de yanlis olmaz. Sol bek Zhirkov, inanilmaz oynuyor. Macin ücüncü dakikasinda kendi ceza sahasinin sol tarafindan rakip ceza sahasinin sag tarafina attigi milimetrik pas, Arshavinin niteligini ortaya koyuyor.. Kaptanlari Semak ile beraber müthis bir uyum icerisindeydi. Rusya, Eger "golcü" bir forvetleri olsaydi rahatlikla alti-yedi gol atabilirlerdi. Isvec macin hicbir bölümünde üstün oynamadigi gibi baski dahi kuramadi. zira agresif oyunculari yoktu sahada.. Arda Turan, Ribery gibi maglubiyete isyan eden, kabullenemeyen tek oyuncu yoktu.

Ibrahimovic kalitesi kesinlikle tartismayacagim cok ender oyunculardandir. Antrenmanlara da cikmadigini hesap ederek kötü oyunu daha cok takimin kimliksiz, sahada gezinir durumda olmasindan kaynaklidir.



Rusya beni hic sasirtmadi. Keza isvec ve yunanistan da. Her ikisinin de bir daha galibiyet yüzü göremeyecegini belirtmistik. Ayni zamanda Rusya-Hollanda ceyrek finali var. Hollandanin elenmesini sürpriz addetmeyecegimi simdiden belirtiyorum. Ispanya karsisinda daha cok forvetlerin beceriksizliginden ve Arshavinsizliklerinden dolayi sorun yasamislardi. Simdi Pavluchenko yavas yavas forma giriyor ve muhtesem bir ceyrek final bizi bekler durumdadir..

Rusyanin sahada oynadigi oyuna baktiginiz vakit pek yabanci gelmiyor. 2002 Dünya Kupasinda Güney Kore ya da 1998 DÜnya Kupasinin en iyi futbolunu oynayip Penaltilarda Taffarel'e yenik düsen Hollandanin futboluna yakin. Yani bu bir Hiddink ürünüdür..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

zhirkov'dan yanlışlıkla sağ bek diye bahsetmişsiniz.

Borges dedi ki...

Onu cok fazla yapiyorum artik. Sag-saol tamamen karismis durumda. Düzelteyim..