8 Temmuz 2015

Podolski Röportajı



Sportbild'in bugün çıkmış sayısındaki Poldolski röportajı. Ülkemiz medyası bir kısmını almış ama bana göre çok önemli bir detaya dokunmamışlar. Maaş kısmı.. Okumakta fayda var..


-Cumartesi günü Galatasaray sizi yeni transferi olarak tanıttı.  Neden bu transfer hızlı bir şekilde neticelendirildi?

Dürüst olmak gerekirse ben 10 temmuzda Arsenal’da antrenmana katılacağımı  düşünüyordum. Kısa süre içerisinde transferimde  hareketli saatler yaşandı. Türkiye’de tatil yapıyor olmamın dezavantaj sağlamadığını  sanırım söylemeliyim. Sadece 45 dakika içerisinde sözleşme imzalamak için İstanbul’da oldum. Yine de Türkiye’ye transfer  için tatile gitmedim zira ben geçen yaz da burada tatil yaptım. Arsene Wenger ile olan görüşmemden sonra transfer olmamın doğru olacağını düşündüm. Galatasaray beş yıldır beni almak için çaba sarf ediyordu ve nihayetinde bir bütün olarak paket halinde düşündüğümde bu transferin bana uygun olduğunu söyleyebilirim.

Eleştirmenler bu transferin sportif açıdan bir gerileme olduğunu söylüyorlar?

Şu kesin ki burası Premier Lig ya da Bundesliga seviyesinde değil. Lakin Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nin daimi katılanı ve Wesley Sneijder gibi dünya çapında bir yıldızları var. Nihayetinde bu benim tek başıma vermem gereken bir karardı. Herkesi mutlu edemezsiniz. İstanbul dünyaca ünlü bir metroğol ve Galatasaray’ın uluslarası futbolda iyi bir ismi var.

Galatasaray’ın 2018-uzarsa 2019- yılına kadar ne kadar kazanacağını deklare etmesi sizi rahatsız etmedi mi?

Galatasaray borsaya kote bir kulüp ve yekili insanlar bunu yapmak zorunda oldukları konusunda beni öncesinde bilgilendirdiler. Öte yandan günümüz futbolunda futbolcu maaşları artık bir sır olmadığı gibi pek çok spekülasyonun önüne geçmesi adına da iyi olduğunu düşünüyorum.

Kulüp sizin yılda 3 milyon euro net ve maç başına da 20 bin euro alacağını açıkladı. Fakat bizim aldığımız bilgiye göre 2018 yılının sonunda siz 15 milyon euro kazanacaksınız. Nasıl oluyor bu?

Sözleşmenin içeriğinin tam olarak ne olduğunu size söyleyemem. Lakin sözleşmenin her maddesinin açık bir şekilde dışarıya belirtilmediğini size söyleyebilirim. Yukarıda söylediğim gibi bu transferinin bütününe baktığınızda uygun olduğunu söyleyebilirim.

Sanırım futbol kariyerinizin son büyük anlaşmasını yaptığınızın farkındasınız herhalde?

Bir bir hepsini üst üste koydum. Şimdi önümde 3 yıl var. Her futbolcu gibi benim de kariyerim bir yerde sonlanacak ve sanırım sözleşmem bittiğinde 34 yaşınd olacağım ve  yeniden Köln’e dönmek için iyi bir zaman olduğunu düşünüyorum.

Köln geçtiğimiz günlerde senin sırt numaran olan 10 numarayı rafa kaldırdı.

Ben asla böyle bir talepte bulunmadım. Sadece onlardan yeniden Köln’e döndüğümde 10 numarayı bana vermelerini istedim ve onların da bu konuya dair  böyle bir sinyal göndermiş olması beni memnun etti.

Jogi Löw’ün Avrupa Şampiyonası için sizden en az 30-40 maç oynamanızı talep etmesinin bu transferde etkisi nedir?

Ben bu beklentinin çok doğal olduğunu düşünüyorum. Onun yerinde ben olsaydım keza ben de futbolcularımdan bunu isterdim. Bu talep sadece bana özel değil Avrupa Şampiyonası’nda oynayacak her futbolcu için geçerlidir. 23 kişilik kadronun 20’si kulüplerinde yeterli sayıda maç yapmamış olsadı sanırım Dünya Şampiyonu olamazdık.

Sosyal medyada(Twitter ve İnstagram) sürekli aktif olduğunuz için eleştirilmek sizi sinirlendiriyor mu?


Nihayetinde ben maç içerisinde  ya da antrenmanda twit atıp fotoğraf çekmiyorum. Ben bunu sürekli ilişki içerisinde olduğum  fanlarım için yapıyorum. Hem keyif alıyorum hem de bunu anlamlı buluyorum. Profesyonel bir futbolcunun taraftarlarına olan borcunu asla unutmaması gerekir.


..........................................................................

Dergi ilk sayfalarında okuyucu yorumlarına da yer veriyor. Bir Alman taraftarın Podolski transferine dair yorumu üste taşınmış ve şu şekildedir:

"Podolski'nin Galatasaray'a transferini ben  çok iyi anlıyorum. Orada müthiş taraftar var, stadyumlar cadı kazanı gibi ve bunun yanında nefis derbiler de söz konusu. Üstelik Türkler Podolski'nin değerini bizden daha iyi bileceklerdir ve tüm bunların dışında bizde olmayan bir Şampiyonluk çekişmesi de cabası"