3 Ağustos 2012

Casillas-Sara



Son dönem içerisinde Nihat Doğan-Seda Sayan sonrası birbirlerine bu kadar yakışan başka bir çift bilmiyorum..

Magath ve Diego



Aslında birbirlerine bu kadar iyi uyan bir başka ikili bulmak çok zor. Mesele ise Diego'nun zirveden yere çakılma esnasında başının dönmüş olup çok büyük hata yapmış olmasıdır sadece. Prensipler, ilkeler haliyle bu ikilinin arasını açtı. Misimoviç'le coşan aslında Diego ile neler neler yapmaz?

Kalırsa diyordu Magath.. "En sevdiğim sistem olan baklava 4-4-2 oynanacağımız kesin." demişti. Elbette burada geride kalan 7 orta sahadan sadece birisinin oynayacak olması ufak bir sorun yaratabilir ama toplamda Wolfsburg başarılı olacağı bir sisteme kavuşmuş oluyor.

Diego kaldı.

10 numara sahibini buldu ki bu Magath için oldukça önemli bir gelişme. Yönetmen belli olunca diğer ayrıntılar onun için zor değil. Ortaları, pasları değerlendirecek iki forvet ve geride Diego'ya yardımcı olacak süpürücü ve tüm bunların fiziksel artısı Magath'ın en başarılı olduğu ve sevdiği işler..

Şimdi bu ikilinin şovu başlayacak.. Çift forvet.. arkasında Diego.. Jiracek.. kenara Pilar.. Kalede Benaglio derken güzel bir kadro kurdu Magath.

Wolfsburg bu sezon Şampiyonlar Ligi bileti için en büyük adaylardan birisi.

Koray Günter



Dortmund'un yurtlarına 13 yaşında aldığı Koray bu açıdan rekorun da sahibi. Oraya alınan en genç yetenek.. Sezon öncesi kampına da katıldı ve yavaş yavaş ısıtılıyor. Şansı Dortmund gibi kulubün başarılı zamanında gençleri iyi bir şekilde eğiten bir teknik adamın elinde olması.

Şimdi Hummels ve Subotic tandemi bozulmaz. Yedeği ise Felipe Santana.. Lakin bu üçünden ikisine bir şey olursa forma giyecek olan isim 17 yaşındaki Koray Günter..

Bu sene az da olsa şans bulacağına inanıyorum ve Dortmund tandemine ilerleyen zamanda oturacaktır. Gurbetçilerin Emre Can, Tolga Ciğerci ile beraber bu sezon forma bulacağına inandığım üçüncü genç yeteneği Koray.. Karlsruhe'deki Hakan'ın transferi netleşirse o da buraya eklenir..

Futbol şansı yanında olsun..

Taktik-Kapak



İleride her şey muhtemelen çok başka olur ama buraya not edelim: yaşamımın bu dönemi(son 3 ay) pek çok açıdan en keyif aldığım zaman dilimlerinden bir kesit olarak hafızaya kaydedilmeli. Nasıl ki blog yazma döneminde 2008'in çok başka bir yeri varsa bu zamanlar da aynı şekilde..

27 Ağustos Cuma günü sabah Cunda'ya gittik yanımdaki güzel insanla beraber. Konser sabahı.. Milliyet'i aldık ve gördüğümüz bu kapak sonrası hafif bir şok..

Kuponlar tutturduk, ligin tamamını doğru bildik (Ukrayna) ya da muazzam oranlar yakaladık ama bu sanırım biraz başka oldu.

3.10 oranı manşetten vermek ya da o sayfanın 8 maçının 8'inin de doğru olması da değil. Sanırım bir maçın ufak bir ayrıntısı hariç hemen hepsinin her kelimesinin doğru olması. Verdiğimiz emeğin de bir karşılığı. Zira buradaki dört satır için 9 dakikalık kale arkası tribünleri olmayan maç özetlerini izledik.. yeri geldi üç satır için üç saat kastık.. Bu toplamda sevdiğin bir işi yapıyor oluşunun güzel bir ayrıntısı.

Her Salı-Cuma Milliyet bu eki size ücretsiz veriyor. İncelenilen maçların adedi ve içeriği açısından oldukça değerlidir. Üç gün boyunca elinizde tutup iddaaa'ya keyif katmasının yanı sıra futbola dair pek çok ayrıntı da burada sunuluyor. Bir bakın derim...

Bu da şöyle dursun burada..

Baba & Oğul








Yakışır..

Marcelo & Enzo



İlk kareye bayıldım..

Farid Farjad-Ayvalık Konseri


Özellikle bu.. Milyon tane satır okudum, zibilyon tane kelimeyi bunu dinlerken birleştirdim. On yılın üzerinde ömrüm çay-bu güzellik ve sigara eşliğinde kelimelerin arasında geçti. En sonunda 2012'de konserine gitmek nasip kısmet oldu.

Başka bir şey, tarifi zor..

7 günlük tatilin en keyifli kısmıydı.

2,5 yıllık ilişki ona bunu tanıştırmakla başladı, onu bu adamın konserine götürerek bitti. Hayat bazen çok güzel "betimlenebilecek" şekilde çarpıyor bana.. Bazen..

2 Ağustos 2012

Brown İdeye!



1988 doğumlu Nijeryalı siyahi oyuncu Dinamo Kiew'i her maç kurtarıyor desek çok da yanlış olmaz sanırım. Ligde ve Şampiyonlar Ligi elemesinde oynadığı bütün maçlarda gol atması bir yana gollerinin hemen hepsi puan getirici nitelikteydi. 3 Lig 1 Şampiyonlar Ligi maçında toplam 5 gol attı.

Dinamo Kiew öyle bir kadro kurdu ki.. Miguel Veloso, Niko Kranjcar ve Hertha'dan Raffael'i almaları bir yana takımın en değerli oyuncusu Yarmolenko ve elbette kaptanları Gusev.. keza Vukojevic..

Tüm bu isimlere rağmen Dinamo Kiew'i taşıyan iki isimden birisi Brown İdeye.. Diğeri ise Andriy Yarmolenko..

İdeye tarzı forvetleri severim ben. Fırsatçılığı, takımın ürettiği pozisyonların bir zaman sonra mutlaka değerlendirilecek olmasını garanti etmesi, zor zamanlarda kafasıyla, kaşıyla ya da göbeğiyle bir şekilde gole doğru gitmesi ve her daim belirli bir performansı garanti etmesiyle önemli başarılar kazandırırlar.. Atletik, kafa hakimiyeti olduğu gibi uzaktan da fena değil. Her takım bence önce İdeye'sini bulup sonra takımı kurmalı..