10 Aralık 2014

Turnusol



Artık futbol konuşmak için insan seçer oldum. 

Hali hazırda çok sevdiğim maçı mümkün mertebe yalnız izlemek için mücadele veririm. Maç arkadaşım benim çok azdır. O güzel isimleri de veririm başka bir zaman.

Galatasaray ya da futbol.. Her kim ki bu ülke koşullarında son bir yıllık performans baz alınarak "Sabri yaa abi" diye konuya girer hemen ben de girerim "ne olacak lan bu ülkenin hali.. Böyle giderse sonumuz kötü" diye... Konuyu değiştirim.

Siz orta yapmasına ya da yapamamsına takılıyorsunuz ben diyorum ki adam artık orta yapmıyor, pas atıyor. Diyagonal oynuyor, kenardaki en doğru şıkkı işaretliyor. 

Kaç kez bindiriyor ve buna rağmen savunmada ne kadar açık veriyor? 

Üstelik yedek kalsa sesi çıkmaz, 4-0 lık maçta oyuna 80'de girse son maçıymış gibi mücadele eder. 

Galatasaray'ın çevresinde bir "akıl" Sabri konusunda doğru bilgileri verseydi bugün borç hanesinden 15 milyon euro silinmişti. Üstelik bu kadar 4lü skorlar da oluşmazdı. 

Fatih Terim kovulduğunda sayfalarca yazdım. Ünal Aysal'ın "kurumsallaşma" geyiğine kanmayın zira koca kulüğte kurumsallığın ilk adımı olan futbol aklı belirlenmemiştir. Samimi olsaydı eğer ilk gün söylediğini Terim'in gittiği gün hayata geçirir ve bundan sonra Galatasaray'ın futbolunu "şu adam" yönetecek diyerek bu konuda işbilir bir eski futbolcuyu başa getirirdi. 

Gerçekten futboldan anlayan bir isim kulübün içerisinde olsaydı sadece basit, küçük bir Sabri doğrusu ile 15 milyon euro uçup gitmezdi bugün kiraladıkların ve takımda olan zarar oyuncularn bonservis ve yıllık ücretlerine..

Gerçekten futboldan anlayan bir insan olsaydı devre arası Bayern Münih'in bile 20 milyonluk bir harcama yapmadığının farkında olarak transfer manyağı yapılmazdı ki o devre arasında alınıp da fayda görmüş oyuncu henüz yok.. 

Mancini'nin raporu diyenleri de hiçbir şekilde anlamadım. Geçen sezonun çıkışa geçmiş Galatasaray'ında Sabri'ye Mancini neden görev verdi? Bir sağ bir sol bek olarak oynattı. Sol bek olarak oynadığı zaman dahi Drogba'ya nice harika paslar çıkardı, dikkat edin orta yapmadı.  Yaptığı orta Mancini döneminin sonlarında hatırlayın, galibiyeti getirdi. Mancini neden iki bekte kullanmaktan çekinmediği bir adam hakkında olumsuz rapor yazsın ki? 

Sabri'li Galatasaray bu sezon ligde 5 kupada  1 maç oynadı. 5 galibiyet aldı. 

Sabri çok çok çok iyi bir bek değil belki ama kadro ortalamasını Melo-Sneijder seviyesine çıkarsan da sırıtmazdı.



Haris Seferovic!



Haris Seferovic Dortmund maçında gol attıktan sonra Tuğçe'ye özel bu tişörtü kameralara gösterdi. Onun isteği bu kahraman Türk kızına dikkatleri çekmekti. Normal koşullarda "sarı kart" olan bu davranışı da hakemler görmezden geldi.

Türkiye'de ölen futbolcu arkadaşını anmak için benzer jestler yapanlar sarı kart gördü. Kuralları insanlar uygular, duruma ve koşullara göre esneklik gösterilebilir!

Şimdi bu çok konuşulan tişörtü geleneksellelmiş olan çocuklar için bağış yapılan bir kampanyada(Ein Herz für Kinder) açık arttırmayla satacak..

Sadece bu da değil.. 

Futbolla hiçbir iligisi olmasa da Tuğçe için Bayern Münih kulübü Bayer Leverkusen maçı öncesi saygı duruşunda bulundu geçtiğimiz hafta..


Nihayetinde Seferovic istediğini elde etti ve spor sektörününün gözlerini de Tuğçe'ye çevrilmesine olanak verdi. 

22 yaşında bir gezgin o! Frankfurt onun 7.kulübü.. Oldukça başarılı bir sezon geçiriyor ve umarım böyle devam eder!