7 Ağustos 2011

Bundesliga Cumartesi.!



Werder Bremen - Kaiserslautern 2-0

Biz üst olur dedik bir gol eksik çıktı buradan.. Kadroyu görerek yorum yapsaydım sanırım başka olurdu.

Rosenberg Racing Santander'den geldi ve hemen iki tane çakarak Bremen'e üç puanı getirdi. Beklentinin üzerine çıktı ve iyi oynadı Schaaf'ın takımı.

Sürpriz bir kadro sahadaydı. Sakatlıktan daha yeni kurtulan Ekici ile beraber Wesley yedek kulubesinde oturur iken Wagner ve Arnautovic forvet ikilisi olacaktı derken onlar da kulubedeydi. Sürpriz bir kadro vardı ama oyun tahmin edilenden daha iyiydi diyebiliriz.

Rosenberg neden sahadaydı? Gerek Arnautovic gerekse de Wagner'de olmayan o doğru yerde olma güdüsü ve bitiriciliği nedeniyle. İkisini de sahada gösterdi ve Bremen'in net bir galibiyet almasını sağladı.

Bek Fritz'i öne koyup Marin ve Hunt'u biraz geriye çekerek olması gerekenden daha defansif bir kadroyu öne sürmesi beni yanılgıya götüren nedenlerdi. Bremen daha çok kontrollü bir maç çıkardı ve çok net bir galibiyet.. Kurz'un takımı ise geçen senenin gerisine gitmiş nadir takımlardandı. Lakic'in yeri doldurulamamış..



Hannover - Hoffenheim 2-1

Cumartesi Bundesligasının bana göre bankosuydu bu maç Hannover aldı ama tam anlamıyla benim beklediğim şekilde değil.

Stanislawski güzel bir takım çıkarmış. Rangnick'den yani bölgesel ligden bu yana 4-3-3 oynayan takımı 4-2-3-1'e çevirdi. Sakatları ve eksikleri fazlaydı ama yine de hücum aksiyonlarına 'bilinç' eklenmiş. Saldırgan bir takım olmuş ve evinde çok can yakar bu Hoffenheim.

Hannover ise kendisini yenilemeden nedereyse geçen senenin kadrosuyla sahaya çıktı. Fena değildi ama bu sene geçen sezonu tekrar edecek başarıyı göstermesi o kadar da kolay olmayacak gibi. Slomka'nın yaptığı değişikliklerle Stanislawski'yi kitlemesi güzeldi. Maç öncesi bir şekilde golü bulan Hoffenheim'in kolay kolay gol yemeyeceği üzerine tahmin geliştiridi ki öyle de oldu.

Maçın ilgi çekici anı ise Schlaudraff'ın frikiğiydi. Henüz kaleci barajı ayarlar iken oyuncu frikiği kullandı ki fair değil ama puan getirici hareket oldu. Şuradaki özet görüntülerden görebilirsiniz



Stuttgart - Schalke: 3-0

Misli.Com bahis yorumuna şu şekilde başlamıştık.

'Hemen herkes Schalkenin gücünden ve galibiyetinden emin konuşuyor ben hariç.'

Ve maça üst oynayın diyerek noktayı koyduk.

Schalke'nin bu mağlubiyetine rağmen iddia ediyorum ki Leverkusen'i geçecek ve Bayern-Dortmund sonrasına tabelada ismini yazdıracak. Sadece bu biraz zaman alacaktır neden ?

Belirleyici olan yediği iki gole dikkat ettiniz mi? Hepsinde alan savunmasının becerilememesi sonucu gerçekleşmiştir. Hele ki Harnik'in bir üç Schalke'li arasında bir kafa vuruşu var ki.. Keza Cacau'nun ilk golü.

Magath da bu şekilde başladı ve fakat oyunu hiçbir zaman umut vermedi sadece puan aldı öyle veya böyle. Rangnick oyun oynatıyor takımına ve zamanla çok iyi olacaktır eğer şu Raul sorunu bir çıkmaza sürüklemezse takımı.

Stuttgart ise tabiri caizse sağlam takım. Küçümseniyor ama güçlü bir kadrosu var. Harnik geçen sezon bu takımı kümede tutan isimdi ve hala devam ediyor başarısı. Benim Karlsruhe'den çok sevdiğim zamanında bu bloga genç yetenek diye aldığım ama gelin görün ki Dortmund fırtısınasında kendisine yer bulamadan Stuttgart'a gelen bücür macar Hajnal da inanılmaz etkili.. Okazaki daha da iyi olacaktır.



Köln - Wolfsburg 0-3

Üst olur dedik forvetlere güvendik. Köln tarafı mahçup etti bizi ama Wolfsburg en az beş atacağı yerde üçü bularak tahmini doğru çıkardı. Traesch'in kaçırdığı Rensing'in kurtardığı Helmes pozisyonuyla berabe Wolfsburg sahanın mutlak hakimiydi.

Geçen sezonun son çeyreğinde kendi sahasında öyle bir Köln vardı ki Magath korkusuyla coşacak oyuncu grubunun performansına dahi güvenilemedi. Ama işte Podolski ile başlattıkları gereksiz tartışma yeni hoca Solbakken'in henüz Bundesligayı tanımıyor oluşuyla kötü bir başlangıcı geride bırakmasını sağladı.

Wolfsburg ise on numara krizini iki merkez orta sahalı 4-4-2 ile aşmaya çalıştı. Hasebe sağ beke çelilir iken Skibbe gibi Magath da Ochs'u sağ açığa yerleştirdi. Mandzukic ve Helmes ile Magath'ın çift forvet aşkı da devam etti. Bu iki tehlikeli golcünün beslenmesi bu sistemde mümkün. Ochs içeriye kaçan değil kenara gidip merkez forvetleri besler. Salihamidzic'den ziyade Schaefer de aynı şekilde diğer kenarda. Dolayısla bu kadroya göre olabielcek en doğru dizilim kazandırdı haliyle..

Freiburg'un Cisse'sini de almak istiyor Magath zira çift forvet oynayacağı kesin ve bu açıdan kadroda bulundurması gereken forvet sayısı beş.. Bir tanesi gençlerden oluşsa da Helmes-Mandzukic-Lakic'in yanına bir tane daha gerekir.. Cisse transferi her an gerçekleşebilir. Bunun yanı sıra iki gol atmasına rağmen oyun sistemine çok da uymadığını düşünen Helmes'in gitmesi de söz konusu. Bekleyip göreceğiz..



Augsburg - Freiburg 2-2

Memleketimiz Ausgburg'un bu sezon transfere harcadığı para yanılmıyorsam 275 bin avro. İki oyuncuya para verip aldılar rakam bu. Leitner'in Schalke'ye dönmesi ve benim çok beğendiğim İbrahima Traore'nin Stuttgart'a satılması onları zayıflattı. En önemli oyuncusu golcü Rafeel'in sakat olması Michael Thurk ile yollarının ayrılması sonucu işleri çok zordu. Freiburg ise hocasını Leverkusen'e kaptırdı ve altyapı hocasını da takımın başına geçirdi. Nerden bakarsanız bakın bundesliganın düşmesine en yakın iki takım bunlardır.

Freiburg öne geçti Augsbug yakaladı. Freiburg bir daha attı Augsburg yine Sascha Mölders'in kafasıyla yakaladı ve maç berabere bitti.

Freiburg galibiyete daha yakındı ve maç beklediğim gibi geçti. 0-2 demiştik..

Augsburg'un işi gerçekten çok zor. Toplam kadro değeri 29 milyonla en ucuzu. Lakin başlarında bana göre çok değerli bir hoca var. Jos Luhukay.. Bu yüzden biraz umut var ligde kalmaları açısından..



Hertha Berlin - FC.Nürnberg 0-1

Berlin yener dedik ama Nürnberg çek golcüsü Pekhart ile 80.Dakikada öne geçip maçı aldı.

Skor değil oyun açısından da beni şaşırttı Berlin. Daha güzel daha canlı bir oyun bekliyordum ama beklediğim gibi olmadı. Nürnberg en azından ne yağtığını çok daha iyi biliyordu. Çok fazla oyuncu kaybetti -İlkay-Ekici-Schieber- ama yine de teknik adamı Hecking'in başarısı ile 60 bin kişinin önünde genç oyuncular büyük başarı kaydetti. Bu maç keyifli değildi orta saha düellosuna dönüştü ama bir oyuncu çok fazla göze çarptı..



Sol ayaklı sağ kenarda oynayan 18 yaşındaki Markus Mendler.. Teknik hızlı ve sorumluluk alabiliyor deplasmanda 60 bin kişinin önünde.. İlkay ve Mehmet sonrası her duran topun arkasında da o vardı.

Yakın takibe almak gerekir bu genç yeteneği.

Maçı Hecking'in sol kenarda yaptığı değişiklik sonucu oyuna giren Hegeler'in sol kenardan getirdiği topun gol olmasıyla kazanılmasını da bir kenarda tutalım. Biraz da teknik adam galibiyeti olmuştur hem Berlin'in kilitlenmesi ve aynı zamanda yapılan değişikliğin puan getirmesi açısından..