8 Mart 2008

Per Mertesacker




Bu sene DFB Kupasinda Eintracht Braunschweig karsisinda hayatinda ilk kez gördügü iki saridan cikan kirmizi kart..

Bugün de Stutgart karsisinda son dakikada Bundesligadaki ilk, toplamda ikinci kirmizisini gördü. yüzün üzerinde mac yapmisligi vardir hani.

Bundesligada ilk sari kartini 31.macin sonunda görmüstü. hatirlatmak gerekirse eger 2006 dünya kupasinin ikili mücadele kazanma orani bakimindan en iyi defansi secilmisti, yüzde 80 kusur ile.

Cok baskadir bu adam..

8 Mart Kadinlar Günü



Peru'nun baskenti Lima sehrinde Kadinlar Günü adina düzenlenilen kadinlar futbol turnuvasindan bir kare. Velakin benim kadinlara hediyem ise su muhtesem yazidir.

Kimlik, "Kutsal" Aile ve Yasal Sevisme izni ----> Gönül Ilhan

Zor da oLsa Kazanmak



Dizilime baktim önce, sol bekte Hakan Balta'yi görüncü hafif bir hüzün cöktü üzerime. Keza sag kanatta Mehmet Güveni görünce, Hakan Sükür de kadroda olmadigi zaman endiselenmeye basladik..

Hakan Balta, Ingiltere Premiere Liginde oynayabilir amma velakin Türkiye Süper Ligi icin fazla naif bir oyuncu. Özellikle Galatasaray takiminin sol beki malasef olamaz. Sistem degismedigi vakit orasi hep sizlayacaktir Hakan Balta'nin yer aldigi her macta. Bu macta fena oynamamasina ragmen Volkan Yaman var iken hicbir zaman tercih etmeyecegim oyuncudur Balta. ------>

Almanlar ve Penalti Atislari



Porto - Schalke macinin uzatma dakikalari biter bitmez Portolularin yüz ifadelerine yerlesmis "Korku" dikkatinizi cekti mi ? Penalti atislari oldugu vakit almanlarin basarisi göz önüne alindiginda pek de haksiz degil az biraz korkmakta..


Hali hazirda penalti atislari ile sonucun belirlenmesi kurali dahi 1970 yilinda Oberbayern olarak addedilen yerde, Almanyada uygulamaya gecirildi. Almanlar, tarihin akisina kendi cikari dogrultusunda yön vermislerdi. Öncesinde kura atisi, macin tekrari gibi cözümler söz konusuydu. Artik macin sonucunu Penalti atislari belirleyecekti. Alman Milli takimi henüz Dünya kupasinda penalti atislari sonucu basarisizlik yasamadi. Bugüne kadar Dünya Kupalarinda sonucu penalti atislarinin belirledigi her maci kazanmislardir. Olmasi gereken istisna da Avrupa Sampiyonasinda olmus, Panenka Penaltisi ile penalti atislari sonucu 1976 Avrupa Sampiyonasi Finalinde kaybetmislerdi. Bu da tarihinin tek istisnasidir. 1982 Ispanya Dünya Kupasinda yari finalde Fransaya karsi, 1986 Meksika'da ceyrek finalde ev sahibibe karsi, 1990 italya dünya kupasi yari final macinda ingiltereye karsi ve son olarak 2006 da evsahibi olduklari dünya kupasinin ceyrek finalinde Arjantine karsi hep turu gecen taraf olmuslardir. Kluplerde durum cok farkli degil. 1988 UEFA kupasinda Leverkusen Espanyol'a karsi, 1997'de Schalke Inter'e karsi ve son olarak Hitzfeld ile Bayern 2001'de Sampiyonlar Ligini aliyordu. Orada kaybeden ise Valencia oluyordu bu kez. Velhasil Almanya hep kazanmis, ingiltere de cogunlukla kaybetmistir penalti atislarini.


Sans olarak gecistirmek biraz fazla yüzeysel kalacaktir. Bu acidan baktiginiz zaman Kalecileri ile dünyaya nam salmis bir milli takimin penalti atislarinda basari saglamasi, penalti kacirilmaz kurtarilir gibi bir soylemi daha gercekci kiliyor. Ayni sekilde ingilizlerin de bu konuda beceriksiz olmasinin yaninda her daim kaleci sorunu yasamalari da yine ayni söylemin tersten dogrulanmasidir.k

6 Mart 2008

Bundesliganin UEFA Gecesi



Hamit Altintop, Bayern Münih formasiyla bu aksam 35. kez sahaya cikti. Bu muhtesem kadro olarak lanse edilen, hemen herkesin yedek kalabildigi - bu aksam itibari ile Ribery-Klose yedektir- oyuncularin arasinda bu sezon bu formayi en cok sirtina gecirmis Bayernlidir.

4. dakikada muhtesem bir füze ile takimini deplasmanda 1-0 öne gecirmistir. Güzel bir gol, izlenilmeli mutlaka.

Anderlecht silik bir görüntü ciziyor. Fenerbahce'ye elenirken dahi güclü bir kadrosu yok iken Mohammed Tchite'yi satarak iyice gücsüzlesmisti Devre Arasi iki önemli transfer yapti forvet mevkisine. Slavia Prag'in 32 yasindaki golcüsü Vlcek ile Nantes'dan kiraladiklari Pieroni. Her ikisi de takimin asil forveti durumda velakin UEFA kupasinda oynayamiyorlar malasef.. Bu yüzden bir kopukluk söz konusu. Eh, üzerine bir de bir dakikada iki sari karttan kirmizi yedikleri vakit, Toni'nin golü kacinilmaz oluyor. Mac bitmis, tur da gitmistir Anderlecht icin..

Ikinci yari hakemin kirmiziyi verecek kesin dedigim Toni cikmis, Klose girmis, Schweini cikmis, Ribery girmis.. Riber ise; Podolski'ye güzel bir gol attirdi, sonra Kloseye sonra da kendisi atti.. Bir gol iki asist ve bir yari ile oynadi, daha bu insana ne denilebilir ki ?



Gecenin ikinci maci. Hamburgcum yatamadi sifira. Rezil bir ilk yari oynandi, akabinde ikinci yari cosan Leverkusen'i Gekas ucurdu. 1-0 muazzam bir skor. Bir de Hamburg'a karsi. Simdi evinde oynayacak macta sifira yatamayacak sevgili Huub Stevens..

Leverkusen yine tek forvet oynadi velakin Kiessling'i orta sahaya alip Gekas ile cikti. Gekas'in bir adim arkasinda oynadi Stefan Kiessling. Barnetta muhtesemdi diyebilirim. Sadece sol bekten sag aciga cikardigi pas dahi neden Galatasarayi elediginin acik kanitidir.

Iyi kandirmislar bizi Vincent Kompany konusunda. Defans oyuncusu olarak geldi Hamburg'a.. Simdi defansif orta saha, istese sirtindaki forma numarasinin kimligine de bürünebilir "10 numara, AMC". Keza Vidal da ayni sekilde.. Ayni bölgenin genc ve güzel bir baska ismi. Oyunu kurdular, bastilar, caldilar, sut cektiler.. budur Ön Liberomsu orta saha oyuncusu.


Kiessling muhtesem bir oyuncu. Tek forvet oyun sistemi icerisinde ikinci bir Hakan Sükür. Eger Galatasaray takimi Hakan Sükür'ün ve Hakan Sükürlü sistemin devamini ariyorsa o adam Stefan Kiessling'dir. Savasci bir forvet. Koyarim defansa alirim servet cetin performansini. öyle güzel bir oyuncu. Son saniyede yine Gekas'a cikardi kafa topu ile 2-0 olmasi gerekirdi ama iste.. Gekas bu. Kuranyinin bir alt modeli. Kuranyi 12.5 poziyon olacak ve gol atacak, Gekas da 20 pozisyon olacak ki atsin golünü.

Velhasil Hamburg'un sifiraya yatamayacak olmasina seviniyor insan.. deplasmanda güzel bir mac bizi bekler, bunu bilir, bunu söylerim.

Rangers-Bremen.

Seyredemedim maci ama Tim Wiese hata yapmis, Juventus macinda oldugu gibi. Görmek gerek, ama görmeden kabul edebilecegim bir durum. Bazi kaleciler böyledir. Hani kimsenin kurtaramayacagi golleri kurtaran ve yenilmeyecek golleri de yiyen kaleciler.. yalniz Wiese'nin zamanlamasi da cok kötü. Dün gecenin kahramani Manuel Neuer de böyledir. Bu yüzden Rost, Kahn,Adler güveni veremez takima. Her daim icin kipir kipirdir.. 2-0 Yenmis Rangers, turu gecti desek yeridir ama Bremen bu takim ve evinde oynacak. her sey olasi.

Porto Schalke Maci #2





Turun özeti budur, Manuel Neuer.. Bu sene oldukca sansizdi .

Schalke iyi dayandi, velakin macin bitimine bes dakika kala muhtesem bir gol yedi. Gol cok güzeldi. Lisandro Lopez cok güzel gol atti. Besiktasa karsi da cok iyi oynamisti. Onlarca porto maci seyrettim, hepsinde en iyi bu adam oynadi, hani tüm dikkatimi de hep Lucho Gonzales'e vermis iken..

Su sekilde bir dizilim vardi, notlar da Bild gazetesinden. Tiklayin üzerine...



Sürpriz Halil Altintop idi. Hafta ici elestirilerime kulak asmis ve Halil'i portekizcekonusangiller familyasina yem etmeyecegim borges efendi dedi koydu ilk onbire. Pek bir varlik göstermese de digerleri de ondan farkli degildi. Jones göze batti biraz. Porto iyi oynadi, biraz sansizlik, biraz da Manuel Neuer..

Turu gecebilir bir takim, önemli degil. Velakin kisilikli futbol oynayamadi. O gücü vardi aslinda. Bunun da birinci sebebi durduk yere teknik adama Ultimatom veren absürd menacerleri. Assauer kalsaydi kesinlikle bu Müllerden cok daha basarili olurdu. Bayern karsisinda ezikligin sebebi de teknik adamin 4-4-3 absürdlügü oldugu kadar Müllerin dengesizligi diyebiliriz. Bu mac da ölüm kalim maci oldugu vakit aman gol yemeyelim diye gecti gitti..

Ciddi bir degisim gecirmezlerse ceyrek finalinin figurani olmaya aday Schalke..

Kühlungsborn.!

Lenin.!



Budapeste filmi icin Donau üzerinden tasiyorlar..

Kimileri geminin üzerinde, kimileri kalplerinde..

Kimileri Macaristana, kimileri gelecek güzel günlere..

Hep tasiniyor bir yerden bir yere..

Jackie Chan



Sydney'de yine.. Kanserli cocuklarin yaninda. O degil de cok sevdigim bir adam olmasi bir yana, dünyanin en yardimsever yildizidir bu. Yakin zamanda bu adamin nasil ve ne sekilde hayir islerinde bulundugunu yazacagim.. Yasayan Efsanedir hali hazirda..

5 Mart 2008

Bir Galatasataylinin Gözüyle Fenerbahce Avrupa Kupasi Maci



Sevilla basarisina kesinlikle sevinemedik. Mac icerisinde Sevilla taraftariydik. Fenerbahce Galatasaray ile yarisiyor. iyi veya kötü sifatini daha cok Galatasaray, Besiktas'a göre aliyor. Bir zamanlar ceyrek final dahi basariydi, nedeni de daha önceden baska bir takimin bunu gerceklestirememesi. Aksini düsünmek komik olacaktir. Simdi Sampiyonlar Liginde Fenerbahce paraya para demeyecek, oradan aldigi maddi ve manevi destek ile transfer üzerine transfer yapacak ve ligde rakiplerini cok daha kolay bir sekilde ezecek, bundan dolayi ben havalara ucacagim, göbek atacagim ? Fenerbahcenin yenmesini isteyecegim ? Fanatizm midir bu ? Kesinlikle degil. Fanatizmin tanimi daha cok iyi oynadigi ya da kayda deger basari gösterdigi halde dahi o basarilari, iyi oyunlari kabul etmemek.. Sürekli olarak olumsuzluklari göz önüne getirip yanli bakmaktir. Hayir, ben dün maci seyrettim. Sevilla o takimlarin en kötüsü degil, Porto,Schalke ayarinda bir takimdir veyahut her ikisinden de daha iyidir. Fenerbahce takimi kendine güveni, sarsilmayisi ile Avrupada isminden söz ettirecektir. Velakin istemem basarili olsun, bu kadar basit.. Su basari dahi yillar yili kafama kakilacaktir, tersinden bakarsak UEFA Kupasi gibi. Insanlarin buyuk bir kismi avrupada basarili olduklari icin degil, Avrupa basarisinin rakip takim üzerinde cok daha etkili bir baski uygulama araci olmasindan dolayi sevinirler. Elin milanlisina gidip heyooo biz de sizin ayarinizda takimiz deme hevesi pek kimsede yoktur. UEFA kupasini aldik diye basimiz göge ermedi, velakin boylesi bir basariyi ilk defa yakaladigimiz ve rakiplerimiz üzerinde ciddi bir psikolojik baski ürettigi icin feci avantaj sagladinin farkindaydik..

Cm de ayni ligden iki takim alip günler geceler boyunca oynadigim arkadasim beni desteklemezdi Avrupa Kupasi macinda. Oysa arkadasim, avrupa maci bu, ikiserli tur vardi, ayip ediyorsun italyanin gelisimine engel oluyorsun, ben kazanirsam sen de kazanacaksin diyordum da dinlemiyordu beni bir türlü. zira Sampiyonlar ligini herhangi birimiz aldigimiz takdirde kimi oyunculari alabilme sansimiz doguyor, kasamiza para giriyor ve ligdeki rakibimize sans dahi birakmiyorduk bir bakima.. Bu da boyle bir sey. Avrupa Sampiyonlar Ligini almis bir Fenerbahcenin karsisinda Galatasarayin konumu nasil olacaktir ? Bir galatasarayli buna nasil sevinir ? Akil isi degil bu.


Bir dönem ülkeyi terkeyledik. Bir anda cevremdeki bütün fenerbahceli insanlari tasfiye ettik, ayni sekilde Galatasaraylisini, Besiktaslisini da.. birakin futbolla ilgileneni türk arkadaslarimiz dahi sinirli sayidaydi. Özellikle o dönem ben her türk takimini destekliyordum, bilincli olarak yaptigim bir sey yok, kosullar oraya götürüyor seni. Kirkyilin basina kendi ülkene, kültürüne dair en ufak bir cikti yakaladigin zaman ayrintilarina girmeyip sahipleniyorsun. Burada da ayrintilardan ziyade türklere ait her sey senin üzerinde aniliyor. Bu acidan yaklastiginiz vakit destek olmak kendiliginden olagelen bir durum. Artik bu dahi baskalasti. Insanlar Fenerbahceyi de Galatasarayi da taniyor, daha da yakinlastiginiz insanlar sizin Fenerbahceli degil de Galatasarayli oldugunuzun da farkinda. Dolayisla Hamburgluya Bayern Munih yendigi icin "ne güzel kazandiniz" diyemiyorsak, bir baskasi da bana gelip "oo ceyrek final " diyemiyor..


Velhasil, Sevinmiyorum. Isin dogrusu budur. Birakin sevinmeyi, üzüldüm dün gece.


Ilk defa Borussia Dortmund karsisinda Besiktasi desteklememis, Frank Mill'in istanbuldaki golünde havalara ucmustum, sene 1989.. Bunu sakladim elbette. Biz sorgulamadan yabanci takimlara karsi türk takimlarinin desteklenmesi gerektigini kabul ettik. O dönem Andreas Möllerden dolayi yakin takibe alip kanimin isindigi dortmund taraftarliligini gizli gizli yasadim. Velakin simdi Sevillaseverligimizi acik bir sekilde yaziyoruz.

Fanatizm degil midir bu ?

Degil. Bu macin yorumu olarak "sevilla da takim mi bee" dersek, Fenerbahce sansa kazandi gibi bir yaklasim sergilersek bu fanatizmdir. Gercegi oldugu gibi degil de isimize geldigi gibi görmek isteriz. Oysa gercek sudur ki: Fenerbahce hem istanbulda hem ispanyada ezilmemis, deplasmanda talihsiz goller yemesine ragmen Avrupa buyugu olarak karakter sahibi bir takim misali "dagilmadan" rakibi karsisinda oynunu sürdürmüs. fazlasiyla hakettigi turu gecmistir. Alex de Souza takimin her bakimdan sefi olmus, attigi her top neredeyse sahibini bulmus, Deivid De Souza denen adam sistemin islerligi noktasinda kilit adam olarak yeniden dogrulmus, bir baska acidan begendigim oyuncular olan Diego Capel, Daniel Alves kadar Ugur Boral,Gökhan Gönül performans sergilemis.. Ki Gökhan Gönül ezelden avrupada is yapar dedigim bir kac oyuncudan birisidir.. Sadece burada,milli takimda degil hemen her yerde kalitesini gösteren adamdir.. Bunlari soyleyemiyor, dilimiz takiliyor degil. Baris Özbek on tane Alex de Souza eder diyecek kadar futboldan kopmadik.. Dün gece oynanan oyunu sonuna kadar büyük bir istahla seyretmemezlik etmedik kesinlikle, velakin sevilla yensin diyorduk.. Üstelik o sevillanin attigi her golde sevdicegimiz deli gibi üzülecegini bilir iken.. Ha o üzülmemesi icin ben Sampiyonlar Ligini toptan kaldiririm bu cok baska..



Maca gelirsek, ben Fenerbahceyi cok begendim, Volkan, akli Lincolnde kalmis olacak ki yetenegi olmadigindan degil "konsantre" eksikliginden iki gol yedi. Simdi Sampiyonlar ligi eleme maci, her golün inanilmaz degerli oldugu ortamda deplasmanda hic de haketmediginiz halde iki tane sacma sapan gol yiyorsunuz. Bunun arkasindan dagilmadan maca ortak olmak her babayigidin isi degil. Degil Sevilla'ya ikinci lig takimi Racin Ferrol' e karsi oynasaniz dahi fark yememeniz veya turu gecmeniz mucizedir. Ayni sekilde ücüncü gol de bir baska talihsizlik.

Fenerbahce bu iyi oyununa ragmen Sevilla'yi dagitmadi, karsisinda "saglam" durdu. Dagitacak "forvet acisindan" kadro yok. Kac tane organize atak yapmis .? Her iki golü de duran toptan kazandi. Velakin karsi takimin size baski kurmasina kanatlarin top tutabilirliligi, saglam deparlari sayesinde imkan vermedi. Orta Sahada basmak tamamdir ama Fenerbahcenin kazandigi toplarin hemen hepsi rakip takimin faulu ile durduldu. Alex cok iyi bir sekilde yönetti takimi. Sag ve sol kanattan ilerlendigi vakit sonuna kadar pesinden kosturuldu ve hayli vakit harcandi buralarda.. Dolayisla o baskiyi hissetmedi . 3-2'den sonra sevillanin gol atma ihtimali dahi kalmamis bir görüntüsü vardi. Bu da caresizlikten ileri gelir. Diego Capel tercihi var. Orta Saha yerine ataklari buraya yönlendirmek, sevilla icin görüntünün aksine pek de olumlu sonuc dogurmadi. Durdurulmayan kanat adami misali sürekli faule maruz kalmadi, daha cok olmadi düseyim bari de faul olsun diye takildi.. akabinde iki forvetini de kullanamamasina yol acti. Aklimda kalan Alves'in frikikler oldu sadece, organize aman aman atak dahi gelisemedi. On kez capel düstü, düsürldü velakin gecemedi o cizgiyi bir türlü. Gelmedi ortalar ve haliyle Goller.. Teknik adam olsaydim o bölgenin fazla zorlanmamasini isterdim. Göbekten Fenerbahceyi delmek daha akillica bir hamle olurdu suphesiz.

Simdi bir üst tura cikti.

Kücümsersek, hadi len dersek bu komik olur.. Fanatizm icerir.. Dogru göreceli olsa da bir siniri var suphesiz. tesadüftür diyecek kadar kin, nefret de gütmüyoruz, futbolu seviyoruz her seyden önce. Az önce izledigim Porto-Schalke macindan daha fazla keyif aldigim bir mactir.

Amma velakin dün fark yeseydi cok mutlu olacaktim. Iki golden sonra ümitlenmedim degil.

E ama Türk Futbolu ?

Amasi yok. Sadece bir acidan faydasi vardir. Fenerbahce ne kadar iyi olursa olsun aradaki fark hicbir zaman kapanmayacaktir, Galatasaray daha fazlasi icin zorlanacaktir. tatmin olma seviyemiz yükselmistir, bu acidan hem Türk futbolu, hem de Galatasaray daha hizli bir sekilde ilerleyecektir. Hepsi bu. Baska türlü bir gelisme olursa onu ya Galatasaray yapacaktir ya da bir baskasi basardigi icin sevinemeyecegimdir, kimse kusura bakmasin.

Peki Borges bey, Fenerbahce toptan yokolsun ister misin ?

Istemem. Yoksa dün gece kisa sürede sevillali olabilir miydim ? o gollerden öyle keyif alabilir miydik ? Alamazdik. fenerbahceli arkadaslarim avrupada basarili oldugun bir, benim su üzüntümden dolayi iki kez seviniyorlar, keza ayni sekilde tersi de mümkün. Futbol bu. Özü inanilmaz keyif veriyor, velakin cevrenizde fanatik futbolseverler varsa, skorlar da tek basina size keyif verebilir.. Ben her ikisini de yeterince tadiyorum. Yillarca basima kakilacak, yer yer üc misli sekilde algilanip cileden cikarilacagimiz bir basariyi yakaladi rakip takim.. bu kadar basit.

Sergej Barbarez & Aston Martin









Barbarez ve 150. 000 euroluk DB 9..

Porto Schalke Maci



Schalke, bayern karsisinda bozguna ugradigi 4-4-3'den vazgecmis gibi görünüyor. Rakitic ve yeni transfer Sachez'i de kizaga cekmis, Kobia$vili ile Jermain Jones'u almis yerlerine. haliyle biraz daha defansif bir kadro kurmus. Frank Ribery, Diego ve Van der Vaart'in disinda en begendigi oyuncu olarak Jones'un ismini vermisti.. Gercekten güzel bir performans sergiliyor, sakatlanmasaydi milli takimdaki yerini dahi saglamlastiracakti belki de..

Ne yapar ? Bir gol buldugu anda turu gecer.. Slomka'nin ölüm kalim maci baska bir acidan, nefes almak istiyor, alacaktir da..

Helal..



Bu macin/zaferin daha genis bir özetini yapacagim fakat simdilik tebrik etmekle yetinelim. Haketmedikleri sonuc olan 2-0 sonrasi deplasmanda dagilmayan bir takimin oturmuslugu üzerine cok fazla sey söylenebilir.. Bir dönem avrupada oynamayaz, iki orta yapmanin ötesine gecemez dedikleri Alex de degisen bir sey yok. O iki ortayi hala yapiyor, velakin sonucunu belirleyenlerde degisim söz konusu.

Velhasil, Helal oLsun.. Muazzam bir basari.

Sevindim mi ? Iste bunu gece gec saatlerde eve geldigim vakit yazacagim, önemlidir zira.

3 Mart 2008

Babil Kulesi.!



Peter Brügel'in Babil Kulesi. Martin Ortasindan Haziran basina kadar Louvre'de gösterime sunulacak. Danimarkada Beuningen müzesinden getirmisler. Ben de bu vesileyle entel dantel isler de yapiyor desinler diye blogda temmuz ortasina kadar sergileyecegim bunu.

Santo Domingo.!



Güzel görüntü de.. Üsenmediniz mi kardesim kici kirik bir karneval icin bu kadar cocugu boyamaya.. Önden ikincisi karizma, ücüncüsü sabanimsi biraz.. Velakin hepsi cocuk oldugu icin sirin sifatini almakla yükümlüler, ben vermiyorum cokca zaman.

Dünyanin En Büyük Ücüncüsü.!



Abu Dhabi'de yeni insa edilmis bir Cami. Dünyanin en büyük ücüncü Camisi olarak anilacak bundan sonra. Baska bir sehre ayak bastigim an mutlaka ki katedralleri varsa da camileri gezerim mutlaka.. Haliyle ilginc bir secimdir benim gibi bir adam icin..

Aman Eksik Kalmasin.!



Cinde konferans öncesi bir hazirlik.. Kim nedir ilgilenmem de.. Caylara bakar misiniz.. Gerci o cayi görmezsem icemem adam gibi velakin yine de imrendim. Bilenler bilir, ickim caydir benim ve günde yedi kez iman ederim cay tanrisina..

Gecen Hafta Bundesliga #4


COTTBUS - STUTTGART Ertelendi.

HERTHA - DUISBURG 2:0
SCHALKE - BAYERN 0:1
HANNOVER - NüRNBERG 2:1
BREMEN - DORTMUND 2:0
ROSTOCK - BIELEFELD 1:1
KARLSRUHE - WOLFSBURG 3:1
BOCHUM - LEVERKUSEN 2:0
HAMBURG - FRANKFURT 4:1

Cuma günü Hertha muhtesem bir futbol ortaya koydu. Yeni transferleri Raffael takimi sirtliyor tek basina. Galatasaray karsisinda Holosko muhtesem isler basardiysa eger ayni paraya ayni dönem alinan Raffael Duisburg karsisinda sov yapmistir. Hertha Iyi oyununun meyvesini almistir. Cikisa gecebilmis ve istikrari saglayacaktir, iyi bir takim olmuslar. Cok güzel futbol ortaya koydular Cuma aksami..


Cumartesi gününün en önemli maci Schalke - Bayern Münih idi. Hafta ici pek de sevemedigim menacer Müller'in teknik direktör Slomkaya verdigi Ultimatom konusuldu. bir bakima Bayern macini al yoksa diye baslayan cümleler ters tepti. Bayern doksan dakika boyunca sahanin hakimiydi. Ribery, inanilmaz bir oyun ortaya koyuyor Bundesligada. Klose golü atti fakat golün asil sahibi Ribery idi. Bakti soyle, kime carptirip atayim ve Klose'yi secti, Toni'ye oranla daha zor pozisyonda olmasina ragmen. Zira Klose haftalardir gol atamiyordu. Slomka elestiriliyor, destek cikan var, gitsin diyen var. Hitzfeld destek verdi meslektasina. Sampiyonlar Liginde iyi bir durumda ve yeni bir takim kuruyor bence basarilidir diyerek.. Bu acidan baktiginiz zaman basarisiz degil aslinda. Bu yeni takimla yapilabilecek olan budur ama bir baska acidan kesinlikle takimin bugün daha iyi bir durumda olamamasinin baslica sorumlusudur. Kuranyi hala daha Lincoln'ü neden gönderdiginiz yirmi yasindaki veletlerle olacak is degil derken bir baska isim de Slomka'nin kurbanlari arasinda yer aldi. Hamit Altintop. Bayern Munih transfer ettigi zaman hamit'i Slomka onu yedek oynatiyordu. Takimdan gönderilmesinin en önemli nedeni arasinda teknik adam duruyor, keza Lincolne yönelttigi bes maclik ceza sonrasi elestirileri de Lincoln'ün gitmesine neden oldu. ayni sekilde brezilyali gruplasmasi hakim takimda. Bu nedenle Halil Altintop hicbir sekilde kadroya dahi giremiyor ve giremeyecek de. Kuranyi yirmi bes gol kacirsa da sonuc degismiyor. Portekizcekonusangiller familyasi güclü durumda. Kuranyi,Rafinha,bordon ve yeni transferler Ze Roberto, Sácnhez gibi.. Slomka bunun da önüne gecemiyor. Cumartesi Mesut Özil bremende cok da güzel oynarken selami da cakiyordu Schalkesine. Velhasil, Lincoln,Hamit, Mesut ucup giderken sorumlusu Teknik adam ve ayni zamanda Müller.. Bu acidan elestiriyi hakediyor ..

Iki Sorunlu rakip. Hannover ve Nurnberg. Ikinci devrenin galibiyete hasret iki takimi. Hannover bu dönemi atlatacaktir, Hecking iyi bir teknik adam. Nurnberg yeni hocalari ile henüz galibiyet ile tanismadi. Sorunlu bölgesi kalecileri cek Blazek. Nedendir bilmem Benfica maci sonrasi hala kadroda. Dinlendirilmesi ya da bir degisiklige gidilmesi gerekiyor. Hanke'nin direkte patlayan kafasindan sonra Arnold Bruggink'in muhtesem golü ya da kaleci Blazek'in hediyesi geldi. Musimovic'in oyuna girmesinden sonra hücum gücünü arttiran Nurnberg, Musimovic ile beraberligi saglasa da Huszti'nin golüne engel olamadi ve sahadan 2-1 yenik ayrildi. Bu mac icin bir noktanin daha altini cizmek gerek. 34 yasindaki Jan Koller inanilmaz yararli bir oyun ortaya koydu. Kapi gibi adam. Golde de payi vardi. Bacagini. kafasini sokuyor ve topu gerekli noktaya gönderiyor. Yaninda celimsiz karistiyas'in yerine adam gibi forvet olsa cok daha iyi olacak velakin Misimovic'i dahi yedekte tutar iken kimden neyi bekliyoruz..

Diegosuz ilk maclarina cikti Bremen. Onun yerine Mesut Özil oynadi. Doksan dakika sahadaydi ve bana göre cok güzel bir oyun ortaya koydu. Az daha golü de atiyordu velakin kupada Bremenin elenmesinin nedeni olan eski Bursali Kaleci Ziegler muhtesem bir mac cikardi. Keza Wiese icin de ayni seyi söyleyebiliriz. Mesuz Özil'in de bu sansi olsa gerek. Almanyanin iki top klubunde forma giyer iken yine ayni sekilde Almanyanin iki önemli yildiz orta saha oyuncusunun yedegi oldu. her ikisinin de brezilyali olmasi bir yana, her ikisi de sampiyonluga gider iken kafa atma/omuz koyma gibi problemleri sonrasu üc bes mac ceza aldigi zaman sira Mesut Özil'e geldi. Ilginc bir ayrinti olsa gerek...

Bremen diegosu olmadigi gibi Borowski ve Baumann'dan da yoksun cikti, ortaya koydugu oyun gayet iyiydi diyebiliriz. Toplamda evinde en cok puan almis takimdir Bremen. Rosenberg ikiledi ki adam geldigi günden beri girdigi zaman atiyor velakin öyle sessiz atiyor ki sekiz golü hangi arada atti diye bakiniyoruz.. Ajaxda iken de boyleydi, burada da boyle. Sanogo,Klanis,Almeida derken siyriliverdi aradan.. Macin adamiydi, Ikinci golü de "beceri" isiydi.. macin en önemli ayrintisi muhtemeldir ki 37.dakikada herhangi bir sakatligi olmamasina ragmen Owomoyela'yi oyundan alan Schaaf'in hamlesiydi. O bölgeden 42. dakikada sakatlanan polen sol bek/acik jakub Blaszczykowski saglam cikiyordu. Macin en önemli anlarindan ya da kirilma noktasi ayni sekilde Sol aciktan gelip al da at dercesine verdigi pasi degerlendiren Petric'in vurusunun kaleci tarafindan kurtarilmasiydi...

Dortmund da ayni sekilde eksik cikti, Philipp Degen, Florian Kringe ,Markus Brzenska ve hatta lincolnun kankasi dede dahi yoktu kadroda. Blaszczykowski sakatlanip cikasiya kadar olan bölümde etkili oldu Dortmund. Biraz da sans yaninda degildi. Keza Petric'in yine mutesem frikigi direge takili kaldi, baska acidan Bremen'in ilk golü acik bir ofsaytti. Doll, gol olmadan önce Ofsaytr diye cigirdi, mac sonuna kadar bu görüsünü korudu, hakeme yüklendi ve hakliydi da.


Rostock uzun zamandan beri iyi oynuyor. Bielefeld de ise kaos ortami hakim. ikinci devrenin en kötü takimi. Bu yüzden deplasmanda bir baska acidan rakibi olan Rostock karsisina mutlak galibiyet parolasiyla cikti. Son dakikalara girildiginde buldugu gol ile öne gecmesine ragmen koruyamadi ve her iki takimin da pek isine gelmeyen sonuc ile mac bitti. Bielefeld aslina bakarsaniz kötü oyununa ragmen oldukca iyi sanslar yakaladi rostock karsisinda. Artur Wichniarek oldukca kötü günündeydi ve rezil bir penalti vurusu kullandi. Haliyle kaleci kurtardi. Fürth'den yakindan tanidigim Christian Eigler golü atsa da koruyamadi ki galibiyeti kesinlikle haketmemisti Bielefeld. Frontzeck'de bu denli kötü sonuca ragmen israr etmenin anlamini pek kimse anlamiyor bugünlerde...

Kucuk macar adam Hajnal sari kart cezalisiydi Karlsruhe'de. Buna ragmen Wolfsburg'u sahadan sildi. Kennedy, bu avustralyali garip adam Nürnberg sonrasi baska bir kimlige büründü. Cok güzel bir gol atmasi bir yana dördüncü golünü atiyordu besinci macinda. Inanilmaz oynuyor. Wolfsburg silik bir görüntü icerisinde. Magath bu takimi bir sekilde toparlamali. Teknik adamin kalitesinden suphemiz yok aslinda velakin 16 milyon euro'ya aldiklari oyuncularin verimi soru isareti. haftaya Karlsruhe Bayern Münih'e konuk olacak ve 5 numaralari kaptan Eggiman sari kart cezalisi. Baska acidan Hajnal tekrar takima girecek. Ne olursa olsun Bayern Munih'in mutlak favori olup kazanacagi bir mac diyebilirim.

Bochum ve Leverkusen. BU hafta sanki herkes esini bulmus gibi. Bu da bir bakima Bati Derbisi. Bochum Sampiyonlar ligini istiyor ve teknik adamlari Macell Koller en önemli adimi basariyla gectigini belirtiyordu mac sonu.Leverkusen iyi oynamadi. Baska acidan Hannover gibi güclü bir rakip ile haftaya oynayacaklari macta Barbarez besinci sari kartindan dolayi tribünde yerini alacak. Keyifli gecmesini bekledigim lakin pek de keyifi olmayan maclardan oldu. Seriyi bozdu Leverkusen.. Dikkat etmesi gerekir UEFA'daki ve Ligde rakibi olan Hamburg cosmus durumda.Frankfurt'u dört gol atarak gectiler. Fr Ilk yarida Guerro'nun golünde kaleci kaydi, düstü. 1-0. Ikinci yari da ayni sekilde hatali gol yedi. velakin macin en önemli ani henüz durum 2-1 iken Martin Fenin'in yaptigi bencillik. Pas verse yüzde yüz gol atacak iken adami gecmeye calisip Frankfurt'u beraberlikten belki de galibiyetten etti. MAc sonrasi izledigim programa konuk olan Magath'a ilk yarida hata yapan kalecinin degisip degismemesini sorduklarinda aldiklari cevap cok netti: Ben daha cok Martin Fenin'i aninda oyundan alirdim yaptigi bencillik sonrasi.. Saha kenarinda, icerisinde hemen herkes delirdi. Teknik adamlari ise haliyle biraz daha olumlu yaklasti genc bir futbolcu ve ögrenmesi gereken cok sey var gibi.. Macin yildizi Van der Vaart oldu, Atilan dört golde mutlaka payi var iken ikisinin de asistini yapiyordu. Hafta ici kupada Wolfsburg'a elenmelerine karsi muhtesem bir sol füze cikarmis, hafta sonu da galibiyete/farka götürmüstü takimini.

Ikinci Bundesliga'da 3-1 öne gecmesine ragmen kirmizi kart sonrasi son yarim saatte üc gol yiyen St.Pauli kickers Offenbach'a deplasmanda yenilmesinden dolayi yorumu, her bir seyi iptal olmustur. Velakin Hoffenheim birinci ligdedir diyebiliriz hepsi bu.

Bundesliga Gol Kralligi #1



1. Luca Toni Bayern München 13 (0)
2. Mario Gomez VfB Stuttgart 11 (0)

Mladen Petric Borussia Dortmund 11 (0)
4. Diego Werder Bremen 10 (3)

Miroslav Klose Bayern München 10 (0)

Ivica Olic Hamburger SV 10 (0)

Marko Pantelic Hertha BSC 10 (0)

Rafael van der Vaart Hamburger SV 10 (3)
9. Mike Hanke Hannover 96 9 (0)

Stanislav Sestak VfL Bochum 9 (0)
11. Ioannis Amanatidis Eintracht Frankfurt 8 (1)

Fanis Gekas Bayer Leverkusen 8 (1)

Grafite VfL Wolfsburg 8 (2)

Szabolcs Huszti Hannover 96 8 (5)

Kevin Kurányi FC Schalke 04 8 (0)

Markus Rosenberg Werder Bremen 8 (0)

Artur Wichniarek Arminia Bielefeld 8 (0)
18. Tamás Hajnal Karlsruher SC 7 (0)

Hugo Almeida Werder Bremen 7 (0)

Manasseh Ishiaku MSV Duisburg 7 (0)

Boubacar Sanogo Werder Bremen 7 (0)
22. Enrico Kern Hansa Rostock 6 (1)

Stephan Kießling Bayer Leverkusen 6 (0)

Diego Klimowicz Borussia Dortmund 6 (0)

Zvjezdan Misimovic 1. FC Nürnberg 6 (2)
26. Gerald Asamoah FC Schalke 04 5 (0)

Tommy Bechmann VfL Bochum 5 (0)

Ashkan Dejagah VfL Wolfsburg 5 (0)

Edin Dzeko VfL Wolfsburg 5 (0)

Joshua Kennedy 1. FC Nürnberg
Karlsruher SC
5 (0)

Florian Kringe Borussia Dortmund 5 (0)

Dimitar Rangelov Energie Cottbus 5 (0)

Franck Ribéry Bayern München 5 (1)

Simon Rolfes Bayer Leverkusen 5 (1)

Dennis Sörensen Energie Cottbus 5 (1)
36. Sergej Barbarez Bayer Leverkusen 4 (0)

Tranquillo Barnetta Bayer Leverkusen 4 (0)

Cacau VfB Stuttgart 4 (0)

Angelos Charisteas 1. FC Nürnberg 4 (0)

Mario Eggimann Karlsruher SC 4 (0)

Christian Eigler Arminia Bielefeld 4 (0)

Giovanni Federico Borussia Dortmund 4 (0)

Martin Fenin Eintracht Frankfurt 4 (0)

Sebastian Freis Karlsruher SC 4 (0)

Manuel Friedrich Bayer Leverkusen 4 (0)

Paolo Guerrero Hamburger SV 4 (0)

Thomas Hitzlsperger VfB Stuttgart 4 (0)

Alexander Meier Eintracht Frankfurt 4 (0)

Marcin Mieciel VfL Bochum 4 (0)

Marek Mintal 1. FC Nürnberg 4 (1)

Solomon Okoronkwo Hertha BSC 4 (0)

Marcel Schäfer VfL Wolfsburg 4 (0)

Zé Roberto Bayern München 4 (0)
54. Halil Altintop FC Schalke 04 3 (0)

Hamit Altintop Bayern München 3 (0)

Benjamin Auer VfL Bochum 3 (0)

Christian Bassila Energie Cottbus 3 (0)

Sebastian Hähnge Hansa Rostock 3 (0)

Roberto Hilbert VfB Stuttgart 3 (0)

Ivan Klasnic Werder Bremen 3 (0)

Peer Kluge 1. FC Nürnberg 3 (0)

Jacek Krzynowek VfL Wolfsburg 3 (0)

Sotiris Kyrgiakos Eintracht Frankfurt 3 (0)

Raffael Hertha BSC 3 (0)

Christian Rahn Hansa Rostock 3 (0)

Christian Schulz Hannover 96
Werder Bremen
3 (0)

Ervin Skela Energie Cottbus 3 (0)

Christian Timm Karlsruher SC 3 (0)

Nelson Valdez Borussia Dortmund 3 (1)

Heiko Westermann FC Schalke 04 3 (0)
71. Leon Andreasen Werder Bremen 2 (0)

Hanno Balitsch Hannover 96 2 (0)

Bordon FC Schalke 04 2 (0)

Kai Bülow Hansa Rostock 2 (0)

Christoph Dabrowski VfL Bochum 2 (0)

Christian Eichner Karlsruher SC 2 (0)

Maik Franz Karlsruher SC 2 (0)

Paul Freier Bayer Leverkusen 2 (2)

Tomás Galásek 1. FC Nürnberg 2 (0)

Christian Gentner VfL Wolfsburg 2 (0)

Ivica Grlic MSV Duisburg 2 (0)

Daniel Imhof VfL Bochum 2 (0)

David Jarolím Hamburger SV 2 (0)

Daniel Jensen Werder Bremen 2 (0)

Jonas Kamper Arminia Bielefeld 2 (0)

Oliver Kirch Arminia Bielefeld 2 (0)

Klemen Lavric MSV Duisburg 2 (0)

Marcel Maltritz VfL Bochum 2 (2)

Marcelinho VfL Wolfsburg 2 (0)

Ciprian Marica VfB Stuttgart 2 (0)

Naldo Werder Bremen 2 (0)

Claudiu Niculescu MSV Duisburg 2 (0)

Orestes Hansa Rostock 2 (0)

Michal Papadopulos Bayer Leverkusen
Energie Cottbus
2 (0)

Petri Pasanen Werder Bremen 2 (0)

Sergio Pinto Hannover 96 2 (0)

Massimilian Porcello Karlsruher SC 2 (0)

Sergiu Radu VfL Wolfsburg 2 (0)

Rafinha FC Schalke 04 2 (2)

Ivan Rakitic FC Schalke 04 2 (0)

Bastian Reinhardt Hamburger SV 2 (0)

Jan Rosenthal Hannover 96 2 (0)

Mihai Tararache MSV Duisburg 2 (2)

Tinga Borussia Dortmund 2 (0)

Andreas Wolf 1. FC Nürnberg 2 (0)

Mohamed Zidan Hamburger SV 2 (0)
107. Ailton MSV Duisburg 1 (0)

André Lima Hertha BSC 1 (0)

Stanislav Angelov Energie Cottbus 1 (0)

Fin Bartels Hansa Rostock 1 (0)

Yildiray Bastürk VfB Stuttgart 1 (0)

Andreas Beck VfB Stuttgart 1 (0)

Collin Benjamin Hamburger SV 1 (0)

Jörg Böhme Arminia Bielefeld 1 (0)

Arnold Bruggink Hannover 96 1 (0)

Dmitriy Bulykin Bayer Leverkusen 1 (0)

Sofian Chahed Hertha BSC 1 (1)

Chris Eintracht Frankfurt 1 (0)

da Silva Energie Cottbus 1 (0)

Antonio da Silva VfB Stuttgart 1 (0)

Nigel De Jong Hamburger SV 1 (0)

Martin Demichelis Bayern München 1 (0)

Régis Dorn Hansa Rostock 1 (0)

Patrick Ebert Hertha BSC 1 (0)

Marco Engelhardt 1. FC Nürnberg 1 (0)

Joël Epalle VfL Bochum 1 (0)

Fabian Ernst FC Schalke 04 1 (0)

Ewerthon VfB Stuttgart 1 (0)

Frank Fahrenhorst Hannover 96 1 (0)

Malik Fathi Hertha BSC 1 (0)

Fernando Meira VfB Stuttgart 1 (0)

Iulian Filipescu MSV Duisburg 1 (0)

Michael Fink Eintracht Frankfurt 1 (0)

Clemens Fritz Werder Bremen 1 (0)

Danny Fuchs VfL Bochum 1 (0)

Gilberto Hertha BSC 1 (0)

Carlos Grossmüller FC Schalke 04 1 (0)

Dennis Grote VfL Bochum 1 (0)

Karim Haggui Bayer Leverkusen 1 (0)

Martin Harnik Werder Bremen 1 (0)

Vahid Hashemian Hannover 96 1 (0)

Branko Jelic Energie Cottbus 1 (0)

Josué VfL Wolfsburg 1 (0)

Rüdiger Kauf Arminia Bielefeld 1 (0)

Sebastian Kehl Borussia Dortmund 1 (0)

Sami Khedira VfB Stuttgart 1 (0)

Thomas Kleine Hannover 96 1 (0)

Levan Kobiashvili FC Schalke 04 1 (0)

Benjamin Köhler Eintracht Frankfurt 1 (0)

Jan Koller 1. FC Nürnberg 1 (0)

Vincent Kompany Hamburger SV 1 (0)

Mladen Krstajic FC Schalke 04 1 (0)

Radim Kucera Arminia Bielefeld 1 (0)

Lúcio Hertha BSC 1 (0)

Fabian Lustenberger Hertha BSC 1 (0)

Alexander Madlung VfL Wolfsburg 1 (0)

Maicon MSV Duisburg 1 (0)

Ioannis Masmanidis Arminia Bielefeld 1 (0)

Joris Mathijsen Hamburger SV 1 (0)

Per Mertesacker Werder Bremen 1 (0)

Youssef Mokhtari MSV Duisburg 1 (0)

John Mosquera Werder Bremen 1 (0)

Peter Niemeyer Werder Bremen 1 (0)

Andreas Ottl Bayern München 1 (0)

Christian Pander FC Schalke 04 1 (0)

Pável Pardo VfB Stuttgart 1 (1)

Carsten Ramelow Bayer Leverkusen 1 (0)

Tobias Rathgeb Hansa Rostock 1 (0)

Ricardo Costa VfL Wolfsburg 1 (0)

Timo Rost Energie Cottbus 1 (0)

Marco Russ Eintracht Frankfurt 1 (0)

Vicente Sánchez FC Schalke 04 1 (0)

Björn Schlicke MSV Duisburg 1 (0)

Silvio Schröter MSV Duisburg 1 (0)

Bastian Schweinsteiger Bayern München 1 (0)

Jiri Stajner Hannover 96 1 (0)

Marc Stein Hansa Rostock 1 (0)

Naohiro Takahara Eintracht Frankfurt 1 (0)

Michael Tarnat Hannover 96 1 (0)

Serdar Tasci VfB Stuttgart 1 (0)

Michael Thurk Eintracht Frankfurt 1 (0)

Faton Toski Eintracht Frankfurt 1 (0)

Mark van Bommel Bayern München 1 (0)

Arturo Vidal Bayer Leverkusen 1 (0)

Tobias Willi MSV Duisburg 1 (0)

Christian Wörns Borussia Dortmund 1 (0)

Anthar Yahia VfL Bochum 1 (0)

Tomasz Zdebel VfL Bochum 1 (0)

Zé Roberto FC Schalke 04 1 (0)

Daniel Ziebig Energie Cottbus 1 (0)

Sibusiso Zuma Arminia Bielefeld 1 (0)
track