6 Mart 2008

Bundesliganin UEFA Gecesi



Hamit Altintop, Bayern Münih formasiyla bu aksam 35. kez sahaya cikti. Bu muhtesem kadro olarak lanse edilen, hemen herkesin yedek kalabildigi - bu aksam itibari ile Ribery-Klose yedektir- oyuncularin arasinda bu sezon bu formayi en cok sirtina gecirmis Bayernlidir.

4. dakikada muhtesem bir füze ile takimini deplasmanda 1-0 öne gecirmistir. Güzel bir gol, izlenilmeli mutlaka.

Anderlecht silik bir görüntü ciziyor. Fenerbahce'ye elenirken dahi güclü bir kadrosu yok iken Mohammed Tchite'yi satarak iyice gücsüzlesmisti Devre Arasi iki önemli transfer yapti forvet mevkisine. Slavia Prag'in 32 yasindaki golcüsü Vlcek ile Nantes'dan kiraladiklari Pieroni. Her ikisi de takimin asil forveti durumda velakin UEFA kupasinda oynayamiyorlar malasef.. Bu yüzden bir kopukluk söz konusu. Eh, üzerine bir de bir dakikada iki sari karttan kirmizi yedikleri vakit, Toni'nin golü kacinilmaz oluyor. Mac bitmis, tur da gitmistir Anderlecht icin..

Ikinci yari hakemin kirmiziyi verecek kesin dedigim Toni cikmis, Klose girmis, Schweini cikmis, Ribery girmis.. Riber ise; Podolski'ye güzel bir gol attirdi, sonra Kloseye sonra da kendisi atti.. Bir gol iki asist ve bir yari ile oynadi, daha bu insana ne denilebilir ki ?



Gecenin ikinci maci. Hamburgcum yatamadi sifira. Rezil bir ilk yari oynandi, akabinde ikinci yari cosan Leverkusen'i Gekas ucurdu. 1-0 muazzam bir skor. Bir de Hamburg'a karsi. Simdi evinde oynayacak macta sifira yatamayacak sevgili Huub Stevens..

Leverkusen yine tek forvet oynadi velakin Kiessling'i orta sahaya alip Gekas ile cikti. Gekas'in bir adim arkasinda oynadi Stefan Kiessling. Barnetta muhtesemdi diyebilirim. Sadece sol bekten sag aciga cikardigi pas dahi neden Galatasarayi elediginin acik kanitidir.

Iyi kandirmislar bizi Vincent Kompany konusunda. Defans oyuncusu olarak geldi Hamburg'a.. Simdi defansif orta saha, istese sirtindaki forma numarasinin kimligine de bürünebilir "10 numara, AMC". Keza Vidal da ayni sekilde.. Ayni bölgenin genc ve güzel bir baska ismi. Oyunu kurdular, bastilar, caldilar, sut cektiler.. budur Ön Liberomsu orta saha oyuncusu.


Kiessling muhtesem bir oyuncu. Tek forvet oyun sistemi icerisinde ikinci bir Hakan Sükür. Eger Galatasaray takimi Hakan Sükür'ün ve Hakan Sükürlü sistemin devamini ariyorsa o adam Stefan Kiessling'dir. Savasci bir forvet. Koyarim defansa alirim servet cetin performansini. öyle güzel bir oyuncu. Son saniyede yine Gekas'a cikardi kafa topu ile 2-0 olmasi gerekirdi ama iste.. Gekas bu. Kuranyinin bir alt modeli. Kuranyi 12.5 poziyon olacak ve gol atacak, Gekas da 20 pozisyon olacak ki atsin golünü.

Velhasil Hamburg'un sifiraya yatamayacak olmasina seviniyor insan.. deplasmanda güzel bir mac bizi bekler, bunu bilir, bunu söylerim.

Rangers-Bremen.

Seyredemedim maci ama Tim Wiese hata yapmis, Juventus macinda oldugu gibi. Görmek gerek, ama görmeden kabul edebilecegim bir durum. Bazi kaleciler böyledir. Hani kimsenin kurtaramayacagi golleri kurtaran ve yenilmeyecek golleri de yiyen kaleciler.. yalniz Wiese'nin zamanlamasi da cok kötü. Dün gecenin kahramani Manuel Neuer de böyledir. Bu yüzden Rost, Kahn,Adler güveni veremez takima. Her daim icin kipir kipirdir.. 2-0 Yenmis Rangers, turu gecti desek yeridir ama Bremen bu takim ve evinde oynacak. her sey olasi.

Hiç yorum yok: