16 Ocak 2012

"Kupa kazanamazsak altın jenerasyon değiliz demektir"



Az önce Bild'deki röportajını okudum.

"altın jenerasyon" olarak adlandırılabilmemiz için Avrupa Şampiyonu olmalıyız diyor. Bunu başaramazsak altın jenerasyon değiliz diyor ki bence de haklıdır. Nasıl ki Bayern üzerinde duran Real ve Barça'ya yakınlaşmışsa aynı şekilde Almanya da bana göre hala üzerinde duran İspanya'ya bir daha yaklaşmıştır diyor.

Doğrudur..

Çocukluğundan bu yana Bayern'de oynuyor. Kiralık olarak Stuttgart dönemi hariç yaşamı Bayern çatısı altında geçti. Ben onun kadar istikrarlı bir futbolcu çok az gördüm desem yeridir. Lahm'ın kötü maçı yok denecek kadar azdır. Dahası Schweinsteiger gibi çok uçuk paraları Bayern için reddetmiştir. Hem Real'de hem de Man U'dan teklif almıştır zamanında.. Ama tüm bu başarılarına rağmen 2016'da kontratı bitecek olan oyuncu şunu diyor.

-Neden sadece önümüzdeki dört yıl ?

2016'da kontratım bitiyor ve ben 32 olacağım o zaman.

- O zamana kadar son yıllarda olduğu gibi neredeyse her maç forma giymeyi düşünüyor musunuz?

Bunu mümkün olduğunca uzunca bir süre başarmak istiyorum ama bir gün gelecek benden daha iyi olan birisi önüme geçecek. Bu gerçeği kabul etmek zorundayım, bunu biliyorum.
....
1968 doğumlu Bülent Korkkmaz 2005 yılında futbolu bıraktı. 37 yaşında bu gerçeği kabul edemedi. Yıllarca oynasanız, türlü türlü kupaları kulubünüze kazandırsanız dahi 30 sonrası o kulubün formasını giyemiyorsanız bu "vefasızlık" değil acı gerçektir. Çatladıkkapıspor'da değil her yıl şampiyon olmayı hedefleyen bir kulupte forma giyip başarı kazanan her oyuncunun acı gerçeği olacaktır. Bence küsmece, darılmaca olmadan şimdiden bunları kabul edin..

Antonella!



Messi'nin sevgilisi isen bunlara katlanacaksın sevgili Antonella..

" Vefa Yanılsaması "



Lefter'lerle Alex'ler ya da Hakan Şükür'lerle Metin Oktay'lar arasında bir fark var. Yeşilçam'ın Mesut Engin'leriyle bugünün Kıvaç Tatlıtuğ'ları arasında da fark var. Geçenlerde Mesut Engin'in nasıl yaşama veda ettiğini görünce bütün gün kendime gelemedim. Filmlerini hala izliyoruz ama adamın kendisi sokakta yaşıyorkmuş, evsiz, barksız. O şekilde de öldü. Oysa misal Kıvanç Tatlıtuğ'un bugün değil ailesi, sülalesi , soyu sopu.. doğduğu şehrin tamamına bakacak parası var.

Mevzu sadece Arda Turan olmasın diye bu örneği veriyorum. Birisi 400 küsur gol atsa dahi bunun karşılığı olarak sade bir yaşam sürmek zorunda kalır iken misal Alex yıllık 3.5 milyon kemiksiz alması bir yana taraftarların taptığı bir oyuncudur. Demem o ki bugünün büyük kuluplerinde oynayan yıldız olmuş istisnasız her oyuncu verdiğinin karşılığını maddi ve manevi olarak alıyor. Bırakın yıldız oyuncuyu yarım devre performans gösterip de büyük bir kulube imza atmış herhangi bir oyuncunun kazandığı para, aldığı ilgiyi milyonumuz milyon yıl çalışsak alamayız. Benim için bugünün yıldız futbolcusunun vefa sözcüğünü ağzına alması bir kaç istisnai durum haricinde oldukça yakışıksız.

Arda Turan altını çizerek söylüyorum ki bir kaç maçlık olağan dışı performansı hariç diğer futbolculardan farklı olarak ne yaptığını bugün ben algılayamıyorum. Galatasaray onun hele ki Hakan Şükür sonrası liderlik ettiği dönemde ne bir başarı kazanmış ne de bir önemli maçları üstün performansıyla almış. "Bu" dediği için bunu çarpıtıp eleştirmek insafsızlık belki ama orada mutlu olduğuna da "şu kadarcık" bir inancım dahi yok. Şurada yazdığım gibi burasını özleyecektir. Kun Aguero'ları, Diego Forlan'ları, Fernando Torres'leri görmüş o taraftar ona bugünkü futbolu sonucu ne kadar ilgi gösterecek merak ediyorum. Belki biz de Galatasaraylılar olarak başımızı öne eğeriz ama bugün diyorum ki Arda Turan fazlasıyla sevilmiş, yüceltilmiş bir futbolcu. Bunun değerini de maalasef bilmiyor.

Daha önceden de yazmıştım. Robben iki yıl önce öyle goller attı ki takım şampiyonlar liginde bu goller sonrası turlar atladı, milyonlarca avro kazandı. Misal Manchester United'ı eleyecek o volesi sonrası övgülere Van Gaal aldırmadı ve şunu dedi:

"Atacak tabi.. o kadar parayı biz ona bunun için veriyoruz".

Yalan mı? Haksız mı?

Bülent Korkmaz, Küçük Hakan v.s. gelmiş bilmem kaç yaşına. Geçmişteki başarısı adına Galatasaray'ın o günlerinde forma giymek, sözleşme yenilemek istiyorlar. "değer" olduğundan dolayı kovamadıkları için türlü türlü dalavere çevirmek durumunda kalıyor yönetim ve gitmeyen oyuncu bu yüzden "vefasızlık" yapıldığını öne sürüyor. Nasıl bir "vefa" anlayışları var hiç anlamadım. Rize'ye gidip forma şansı bulamıyorsun, futbolu bırakıyorsun ama o zamandaki performansınla Galatasaray'ın onbirinde olmadığın için vefasızlık söylemine giriyorsun Galatasaray'da oynadığın için sana para verilerek konuşturulduğun bir ortamda..

Daha bir ay önce Del Piero'ya kapıyı gösterdi Juventus daha da oynamak istiyorsan dedi ki güle güle.. Bu vefasızlık mıdır?

Gerçek ne biliyor musunuz? Kendinizi çok fazla seviyorsunuz. Galatasaray'dan bile fazla. Meseleniz bu, sorununuz da..

Sevgili Arda Turan kardeşim;

İlk defa bu deyimleşen cümleyi belki de ilk defa bu kadar yerli yerinde kullanıyorum. Sevgili Arda Turan, bir Alex değilsin ama gel gör ki onca golü atmış, şampiyonlukları kazandırmış ve yeri gelmiş, yuhalanmış Alex'ten bile fazla sevildin, ilgi gördün ama yetmedi, isyanın bitmedi. Biz sana "yetemedik" arkadaşım. Mutlu olduğun yerde mutlu bir hayat sürmeni diliyorum. Acı gelecek belki ama ne liderliğini, ne de futbolunu Galatasaray'da en azından bugün görmek istemiyorum. Orada atacağın gollerine, her pasına, adına yapılacak her övgüye seviniyorum ama Galatasaray'da bugün o HakanŞükür eğitimli liderliğini de isyanını da futbolunu da en azından ben istemiyorum.Lütfen buradaymışçasına o isyanvari cümlelerin olmasın artık.. Galatasaray'da bugün olsan öyle bir inanç yerleşmiş ki bende yine bitmeyecek sanki bu acıklı gündemler..

Çok açık ve çok net.. Orda kal.. Biz kusurluyuz, kabul ediyoruz. Yetemedik bir türlü.. inancım odur ki Atletico taraftarı sana hak ettiğin ilgiyi verecektir. Senin Galatasaray'sız olduğun yerde mutlu olduğun gibi buradakiler de bugünlerde fazlasıyla sensiz umutlu ve mutlu. Orada sana burada bize başarılar..

Saygılar

15 Ocak 2012

Haftanın Golleri Ocak #2


Orijinali burada: January #2 - 2012 | Best Goal

Ben Arfa ile Artur arasında gidip geliyorum "en iyisi" konusunda. Sanırım Ben Arfa'nın dört kişi tarafından durdurulamaması ağır basıyor muazzam Artur şutuna rağmen..