29 Eylül 2012

HAMBURG 125 YAŞINDA!







Haftanın en güzel golleri



7 numara şu an oylamada 5.sırada.. En çok beğenilen ise 10 nımarada Ahamada'nın golü ki anlayabiliyorum. Lakin Porto'dan Jackson Martinez bana göre en izlenilesi gol olmuş.

41. Kırmızı Kartı



Bazıları benim gibi bu konularda rekoru merak eder. Kolombiya Ligi'nde Gerarda Bedoya 41. kez kırmızı kartını gördü. Üstelik iki kırmızı kartlık hareketi aynı anda gerçekleştirerek 36.yaşındaki oyuncu bir anlamda veda etmiş oldu. Zira bu görüntülerdeki kartın cezası 15 maç.. Gördüğü 41 kırmızı kart bir dünya rekoru! Durumu daha iyi algılayabilmeniz için şunu eklemeliyim: Almanya'da rekor Jens Nowotny'nin.. 8 kırmızı kart!

Haydi Vukcevic!





Dünden beri sürekli sayfaları yeniliyorum, Vukcevic'in sağlığına dair olumlu bir haber okumak için çırpınıyoruz. Bazen nasıl da sahiplenmişiz diyorum. Çok ağır bir kaza ve şu an oyuncu komada.. Hayatla ölüm arasında gidip geliyor. Ben de bir kez bunu yaşamıştım..

Ben ikinci Prag seferinin dönüşünde, Almanya sınırına 60 km kala kaza yapmıştım. Tam o noktada başlayan bir değişimin olduğunu size söyleyebilirim. Ne bana, ne de yanımdaki iki insana bir şey olmadı ve fakat arabanın hali buradaki görüntüden çok da farklı değildi. Önümdeki Tıra vurduğumda kontrolü kaybetmedim, bir şekilde dengelemeye çabaladım ama şu klişeyi maalesef söylemeliyim.. O direksiyon hakimiyetini kaybetmeme aşaması o kadar uzun sürdü  ve ben o süre içerisinde o kadar çok şey düşümdüm ki.. Tam o andan sonra başka da bakıyorum yaşama.  Yarın belki sevdiklerimin sağlığıyla ilgili kötü bir haber alır, çok kötü olabilirm ama bunların dışında eskiden çok büyüttüğüm dertlerim artık "ufak tefek" sıkıntılar olarak görüyorum.. 

Bugün belki bu yüzden çok fazla büyütmüyorum çok şeyi.  Siz de günlük sıkıntılarınızı, gelip geçici durumları kafaya takmayın derim ben. İlla ki daha kötüsünü görüp bugüne başka bakmak, farklı şekilde algılamak durumunda kalmayın. 

Hayati tehlikeyi atlatamayan Vukcevic'in ailesi " bugün Boris için oynayın" demiş.. Aslında maçı oynamayacak olan Hoffenheim'da bu sözler de etkili olmuş. "Boris savaşırdı, savaşacaktır, siz de o da kazanacak bu savaşı"

Bugün Hoffenheim'lıyız. Hem Hoffenheim hem de Vukcevic kazanacak..