26 Ocak 2008

Barusso Transferi



Galatasaray takimi icin iyi bir transfer haberi. 23 yasinda genc, yetenekli ve mutlaka ki yararli olacaktir sakatligi sorun olmazsa eger. Basinas ile bir kiyasa soktugunuz zaman pek cok artisi olan insandir. Toplamda daha iyi oyuncudur her seyden önce, yildizdir, gelecegi vardir.. Ama iste benim eksikligini cektigim konu daha cok derinlemesine oynayacak olan topcunun eksikligidir. Bu acidan Basinas transferine sevinmistim, Barusso hakkinda yeteri kadar bilgimiz olmadigindan simdilik bir sey diyemiyoruz.. Milan,Roma ve benzeri dev klupleri pesinden kosturduguna göre hatri sayilir bir yetenegi olsa gerek.. Galatasaray'in bana göre ön libero ya da ataklari kesen oyuncu eksikligi cekmiyordur.. Mehmet Topal her bakimdan bu isin hakkini veriyor, ama oyun zekasi, topu oyuna sokma, hücüma zenginlik kazandirma, topu kendi alanindan cikarirken 80 pas yapmak yerine uc pas ile isi bitirme sorunu vardir.. ki top karsi alana gectikten sonra gerekli yerlere o topu atacak, düz paslarin disina cikacak, zekasini isin icine katacak oyuncu eksikligi cekiyor.. Ne kadar kizarsak kizalim Hasan Sas bu isi Lincolnden sonra en iyi yapandir.. Bu yüzden ben cok kiziyorum kahraman olmak var iken anti kahramanligi sectigi icin..

Arda Turan az biraz.. Yeterli degil, kisa mesafede etkili. Ceza yayinin önünde ancak.. Orta Saha icin birisinin bulunmasi olmadi hem Hasan Sas'in hem de Lincoln'un hazir olmasi gerekli. Barusso'yu izleyecegiz, oyun zekasina, orta sahadaki islevselligine bakacagiz.. Ama diyorlar iste, fizik gücü iyi, topa basar, ataklari keser.Onu benim mehmet topalim da yapar.. Zorlarsak Baris Özbek ve hatta Mehmet Güven'i de deli danalar gibi kosturup bu isi yapmasini saglarsiniz.. Ama linderoth da olan oyun zekasinin onda biri etmiyor iki mehmeti topladigimiz zaman.. Baris Özbek'i de eklersek bu toplama fark daha da acilir.

Galatasaray'in en önemli ve sorunlu bölgesidir Orta Saha.. Tecrübeli ve top cevirebilen Xavi niteliginde bir orta sahaya -ön liberoya- ihtiyaci vardi, makalele tarzi degil. Ama iste, "hic yoktan cok cok iyidir" diyebiliriz veyahut barusso da kalibinin aksine zeki bir adam cikar, hepimizi sasirtir,o ayri.

Ilk devrenin bitimine on mac kala ve hatta buna Fenerbahce maci dahil takim gerekli baskiyi kurmus, top oynatmamis, topu rakip ceza sahasi icine yigmistir.. Iki sorun peydah olmus. Bu yigma isleminde karsi alana topu getirir iken inanilmaz bir sekilde zorlanmasi birinci sorun, ikincisi ise bir sekilde kazanilan ve rakip alana getirilen topdan faydalanamamak.. pozisyon kitligi cekmistir. Forvetlere sucu atamiyoruz, zira kacirilan gol yok.. Pozisyon yok. Atilamayan paslar, derinlemesine oynayamayan düz futbolculardan kurulu bir orta saha.. Üzerine Barusso geliyor; Lincoln ya da Hasan Sas iyilesip formda olmadigi zaman bu ve benzeri transferlerin yararini görse de bugune nazaran cok ciddi bir fark olmayacaktir..

Cok fazla düz oyuncusu vardir Galatasaray takiminin.. "Baris Özbek,Sabri,Mehmet Topal,Mehmet Güven.. Aslinda Ayhan Akman da aman aman yaratici degil iken bunlara nazaran iki adim öne cikiyor, baska bir klasmana giriyor artik.. Keza kanatlarda oynayan Volkan Yaman, Hakan Balta.. Daha dogrusu topu önündeki bos alanin disinda bir kac adam ilerideki bosluga pasi atacak pasörü yok.. Lincoln ve Hasan Sas sakat oldugu vakit..

Tercihim Linderoth'dur. olmadi Basinas idi. Barusso ise genc, dinamik ve Lincoln'un takima girmesi ile muthis bir oyun ortaya koyabilir ihtimali vardir.. Bekliyoruz efendim.

Hiç yorum yok: