24 Ocak 2008

Johan Micoud



Bir zamanlarin Bundesligada yildizi, Bremen takiminin sefiydi o. Öldürücü paslari ile isminden siklikla söz ettirmis, takimin "beyni" idi Bremende. Bremeni alman yasam kosullari ile kendisi arasindaki kopukluktan, uyumsuzluktan dolayi biraktigini acikliyordu. Bayern'deki lucio da ayni sekilde benzer sorunlar yasiyor, ve ben hepsine hak veriyorum..

Micoud'nun karisi Bremende yasar iken izole bir yasam sürdüklerini ve Paul Stalteri haric hemen hemen hic arkadaslari bulunmadigindan bahsediyor, hepsinin üzerine Alman sikici yasam kosullari..

Micoud ise simdi biraz pisman. bir dönem beraber de oynadiklari Blanc'in takimin basina gelmesi ile istedigini aliyor velakin her iki macta bir. Ona orta saha sefligini bahseden Blanc yer yer sert bir sekilde elestirmekten de cekinmiyor. o bu elestirilere almanyada da oldugu gibi hicbir sekilde cevap vermeyerek sineye cekiyor..

Kendisi hakkinda özelestiri yapan Micoud "ben de kendimden daha iyi bir performans bekliyordum ama buradaki futbol almanyadaki gibi bana keyf vermiyor, gereginden fazla defans ve taktik üzerine kurulu" diyor..

oysa ilk geldigi senede Bundesligadan sikayetciydi. Fizik üzerine kurulu oldugundan ve pek keyf vermediginden .. Ilk senesinin sonunda gidecek iken birden alman futbolunu yeniden kesfedip inanilmaz keyf aliyor oynadigi futboldan.. 4 yil boyunca Bremen takiminda kalip güzel hatiralar birakiyor geride.

Bir baska acidan Bremen'de unutulmus bir isimdir Micoud. Diego'nun muhtesem performansi sonrasi kimse Micoud'un ismini anmiyor. Bundesligada oynar iken sampiyonluk yasamis, sampiyon takimin en önemli oyuncusu konumundaydi. Orta Sahanin beyniydi. Ki ben futbolu akliyla oynayan isimlere karsi her daim baska bakarim, izlemekten inanilmaz keyf alirim..

Barbarez,Micoud gibi isimlerin dönemi bitti artik ve Diego,Van der Vaart,Ribery dönemi basladi Bundesliga'da. Disiplinli, isini iyi yapan, takimi basit oynayarak yöneten buna karsi kendileri de aman aman oynamayan orta sahalarin yerini modern futbolun olmazsa olmaz spaktekular futbolculari aldi. Sadece isini iyi yaparak, basit oynayarak degil seyirciye de ekstradan motivasyon saglayacak hareketleri becerebilecek oyuncular gündemde artik..

Micoud futbolu birakmaya hazirlaniyor.. Ve Bremende oynar iken Miro Klose ya da Tim Borowski gibi yildizlarin dünya capinda hatri sayilir ismi olmasinda etkisi oldugundan dolayi da gurur duydugunu soyluyor.. Birine asistleri ile senede 26 gol atmasini saglamis, digerinin de gelismine katki saglamis... birakirken tek istegi son bir sampiyonluk..

Bordeaux Lyon'un uc puan gerisinde ve Basarilar efendim..

Hiç yorum yok: