9 Şubat 2010

Fair Play Istatistigi.!



Kicker Fair Play puanlamasi yapiyor Bundesligada. Bence bu oldukca önemli bir veridir aslinda. Ben merak ederim belki siz de merak ediyorsunz diye suraya listeleyelim. Bakilan kistaslar yaptiklari fauller, gördügü kartlar filan.. Misal bu haftanin en centilmen oyuncusu Frankfurt'dan Alexander Meier secilmis 46 puan ile.. Arkasindan Dortmund'un parlayan golcü defansi Hummels 36 puan diye gidiyor.. Genel siralamada ise basi Mertesacker cekiyor.. Hali hazirda benim bu oyuncuda ilk dikkatimi ceken henüz Hannover de oynar iken defans olmasina ragmen hemen hemen hic sari karti olmamasiydi. Iki sezon boyunca degil kirmizi tek bir sari karti vardi Bielefeld macinda gördügü.. Dehset bir istatistik idi.. Bugün de listenin basinda bu oyuncu vardir:

1- Per Mertesacker 230 Puan.

2-Philip Lahm 206 puan.

3-Carlos Eduardo 181 Puan.

4-Heiko Butscher 175 Puan.

5-Mesut Özil 155 Puan.

6-Sami Khedira 128 puan.

7- Daniel Van Buyten 118 Puan.
...
Bunlar oyuncunun karakterini belirleme adina da önemlidir. Mertesacker'in Eduardo ve Özil'den farki ikili mücadeleye girme ve hatta kazanma oraninin oldukca yüksek olmasidir. O topu oradan öyle bir alir ki ne bir faul ne de kart.. Ve fakat Özil-Eduardo ikilisi orta sahanin tek yönlülügüne iliskin bir analizidir bu fair play geyigi zira ikili mücadeleye girmeleri yalandandir.. Söyle bir kostururlar, aman mücadele etmis olayim diye bir iki müdahale ki ne bir faul ne bir rakip oyuncuya engel cikarak zorluk.. Elbette tüm takimin cok daha fazla enerji sarfetmesini engelleyecek islevi olmasi isin cok baska bir yönü. Bu da sahaya "tek yönlü" baktiginiz zaman ortaya cikan "tek yönlü" oyuncu geyigidir toplamda..

Takimlarda ise Bayern Münih 21 sari kart ile basi cekiyor, hic kirmizi görmemisler.. Keza Freburg 29 sari, Dortmund da 32 sari ile kirmizi karti olmayan üc bundesliga takimidir ki Klopp'a cok yakisir en fair play takimin teknik direktörü olmak.. Son sirada Bochum üc kirmizi 50 sari kart ile.. Huh.!

Hiç yorum yok: