13 Haziran 2010

Almanya- Avustralya Maci Öncesi.!



Bild vermis kadroyu ama güvenebilirsiniz. Almanya'da durum budur. Bir ihtimal tecrübesizligi nedeniyle Müller yerine Trochowski tercihi olabilir ama onun disinda her sey cok önceden belirlendi.

4-2-3-1 Avrupa Sampiyonasindan bu yana artik sürekli sahaya ciktiklari dizilim. Gole ihtiyac olundugu vakit ya da zayif rakipler karsisinda Podolski'yi ileriye Mesut'u (Marin'i) kenarlara cekip 4-4-2'ye gecis yapabilirler. Olasi Klose formsuzlugunda Gomez degil de Cacau girerse öndeki dörtlü basinizi döndürecek sekilde "Total öncephefutbolu" oynayabilirler.. Neuer kahraman ya da hain olabilir, ayni mesafede her ikisine de..

Turnuvada cikis yapmasini bekledigim oyuncu Mesut Özil. Futbol aklina güvendigim kadar baskiyi kaldirabilecek karaktere sahip oldugunu da biliyorum. Sonradan girecek olan Marin de Cacau da cok formda.

En cok tartisilan isim Miroslav Klose. Eger bu mac tüm Almanya'nin bekledigi golü atamaz ya da kötü bir performans sergilerse turnuva boyunca o formayi bir daha giyemeyebilir. Bunun yaninda ben Özil ile ikisinin uyumunu biliyorum ve Özil-Klose'den bir gol gelecegini düsünüyorum.

Khedira bu takimda ikinci önemsedigim oyuncu. Ofans gücünü insanlar kücümsüyor ama bu turnuva icerisinde hücumda da önemli roller alacagini düsünüyorum. Badstuber ise Almanya'nin sorunlu tarafidir.

Avustralya'da ise tanidik isimler var. Kewell Lahm tarafini zorlayabilir, o futbol akli onda oldugu sürece karsi tarafin kalitesinin önemi cok fazla olmuyor. Neill ise macin adami olabilir. Kennedy var bir de.. Karlsruhe'den bilirim, koca sezon forvet oynayip da bir gol dahi atamayan adamdir ama Nürberg'den bilirsek eger devre arasi transfer olup da üst üste goller atan adam ve fakat toplamda Cahill-Kewell kalitesinin cok cok asagisinda bir adamdir..

Almanya, göcmenlerinden olusturdugu yeni ön cephesiyle gecmisiyle baglarini koparacak ölcüde cilgin atabilir ya da tecrübesizliginin kurbani olup erken havlu.. Görecegiz.!

1 yorum:

Erdal dedi ki...

Klose yerine Stefan Kießling olsa daha mı iyi olurdu?