13 Haziran 2010

Sirbistan - Gana: 0-1



Benim icin Dünya Kupasinin ilk sürprizi gerceklesmistir. Grubun en zayif halkasi diye nitelendiridigim Gana, Sirbistani yenmeyi basarmistir ve daha da önemlisi bunu haketmistir.

Sirbistan, bir süpriz ile cikti sahaya. Hazirlik maclarinda inanilmaz uyumsuz gözüken Vidic-Subotic'ten daha iyisini sahada birakip Subotic yerine Lukovic'i yerlestirdi. Bunun disinda her sey beklenildigi gibiydi..

Taktiksel acidan Bayern Münih'e oldukca benzer bir yapi sahadaydi. Iki merkez orta sahaya iki cok etkili kanat.. Forvet arkasina gelen Ilicvari Pantelic'e eklemlenmis Zigic. Geride ise Lukovic-Vidic tandemine Kolarov ile Ivanovic.. Istenilen ise iki tane etkili kenar adamini Pantelic ile birlestirip etkili hucumlar gerceklestirmek.. Hicbir sekilde basarili olamadi Zira..

Gana sahaya sözde 4-2-3-1 dizilimi ile cikti. Annan ile Boateng'in önüne Tagoe-Asamoah-Ayew üclüsü ve en önde bu sezon atilan 9 golün 4'üne imzasini atmis Gyan..

Sirbistan'i durduran Ganali oyuncularin dizilimin disinda iki kisilik oynayabilecek bir yapiya sahip olmasi. Öndeki üclü icerisinde yer alan Asamoah geriye cekilip üclü bir orta saha seti cekti. bekler ile birlesip Sirbistanin kanatlarini cok adamla basip etkisiz kildi. Asla ve asla yapilmamasi gerekeni yapan Sirbistan sürekli uzun top kullanmak zorunda kaldi cunku baska caresi yoktu.. Her kenar adaminin basinda her zaman iki ve bazen üc tane ganali bulundu. Arkada defansif orta saha olarak görevi olan Boateng, Asamoah'in geri gelmesi gibi o da ileriye dogru sürekli cikis yapti ve dörtledi önü.. Bu hareketlilik sonucu fizik gücünün de etkisiyle sadece hucumda degil savunmada da etkisiz olup az adamla basilmasi sonucu Zigic geri gelmek durumunda kaldi.. Ki bu kenar adamlarinin oldugu yerde Zigic'in maalasef yeterli takim oyunu oynanamadigindan disari alinmasi taraftariyim.

Krasic cok kötüydü. Cok adamla basilip top kaptirdigi icin degil oyun disiplininden kopuk oynadi. Bayern, Ribery ve Robben ile cok nadir de olsa oynadigi zaman (genelde birisi sakat idi) en önemli sorun bu iki yildizin takim savunmasindan/takim oyunundan bihaber seklinde sahada gezinmeleri sonucu savunma zaafiyeti olusturmalariydi. Krasic, Ribery-Robben'den beter. Bu oyuncu kenarda degil en önde Messi gibi serbest oynamasi gerekir baska türlü cok zor.. Jovanovic cok daha basarili bir mac cikardi ama defansif zaafiyetin olusmasina ve arkasindaki Tagoe'nin sürekli etkili olmasinin da nedeni oldu..

Bu maci Antic yenilmistir, Kuzmanovic'in elinden ziyade.. Gana penalti olmasa da hakeden taraf idi.

Bu arada bu nasil bir turnuvadir ki oyuna sonradan giren on bes dakika icerisinde ya penalti, ya kirmizi kart.. Simdiye kadar olan durum: 2 kirmizi, 1 penalti.. hepsi de sonradan oyuna girip ilk on bes dakika icerisinde gerceklestirilmistir. Kirmizilar da iki saridan.. siz düsünün gerisini..

Beni yaniltan ilk takim Gana olmustur. Almanya, Gana karsisinda farkli bir düzen ile sahaya cikmasi gerekir diye düsünüyorum..

Artik benim macima az bir zaman kalmistir diyerek huzurlarinizdan..

1 yorum:

benden bu kadar dedi ki...

löw'le konuştum ve bu akşam maç boyunca oyuncu değişikliği yapmamaya karar verdik.