12 Haziran 2010

Güney Kore- Yunanistan: 2-0



Bu macin bir özetini gececek olsak basligini Rehhaggel'in basarisiz 4-3-3 deneyimi olarak atardim yüksek ihtimal. Daha macin basinda cok sey belirginlesti aslinda. Karistiyas gibi bir adami sag kenara alip tamamen ceza sahasi ici golcüsü olan Gekas'i forvette tek tutup Samaras'i diger kenara.. Belki Samaras özellikleri itibari ile bu yeni formasyona uygun gibi görülebilir ama futbol bir takim oyunudur ve ne orta sahasi ne de kenarlarindan forvetteki adamina kadar yabanciladiklari bir sistem.. Anti-Futbol, Pasif takim,Duragan, savunma yani güclü gibi takilari yanina alan bir takimin yapisina ve Rehhaggel ile olusan gelenegine ters bir sekilde sahaya cikmasi cok ama cok büyük bir hataydi ki Koreliler bunu affetmedi.. Ne zaman ki degisilikler ile forveti ikileyip klasik sistemine geri dönüs yaptilar, az biraz skor dezavantaji nedeniyle Kore'nin de izin vermesi sonucu kendilerine geldiler.. Ama biraz gec kaldilar haliyle.

Yunanistan'in ne kadrosunun icerisinde ne de oyun tarzi nedeniyle sempati beslemiyorum. Bunun yani sira 2002 Güney Koresinden bugünün Barcelonasi kivaminda seyir zevki aldigimi cok iyi biliyorum. Bugün o seviyede degiller ama yine de oyunlari keyif veriyor.

Her oyuncu belirli bir teknige sahip, dikine oynuyorlar, cok net bir oyun planlari var, sahada asla ve asla daginik bir görüntü cizmiyorlar.. Sempatik, sevimli bir futbol söz konusu.

Yunanistan'in bu daginik ve kendisinden uzakta yalniz kalmisligini gollerle cezalandirdilar. Yerden paslar, sürekli dikine oyun oynama cabasi ve sonuca gidecek olan yolu oldukca estetik bir sekilde örüyorlar. Penaltilari verilmedi, gereksiz bir faul ile önemli bir pozisyondan oldular ama yine de hakettigi sonucu aldilar. Rehhagel'in 4-3-3 ve yanlis kadro secimini güzel bir oyun ile cezalandirdilar..

10 Chesung Park.. Hasta kaldim. Onuncu dakikada havada asili kaldi ki turnuva icerisinde bir kafa golü kesinlikle bekliyorum. 8 numaralari oyuncu keza yakindan tanidigimiz kaptanlari ile macin kahramanlarindan.. Güney Kore'nin rakiplerin seviyesine göre futbolunda dogru orantida bir yükselme olacagini düsünüyorum..

Arjantin'in maci baslamak üzere..

5 yorum:

admin dedi ki...

Kaptanları 7 numara hocam :) Manchesterlı Park Si young.

Borges dedi ki...

Gökhan: Kaptanalrini biliyoruz ama 8 numara da cok iyiydi diyoruz. Ikisini de iceriyor o cümle.. Hani su asker okulundan profi olan yigit..

admin dedi ki...

cümleyi hızlı okumanın dezavantajları... pardon..

cikkoleite dedi ki...

Samaras-Gekas-Charisteyas üclüsü skandaldi bence.Özellikle Samaras solda hemen hemen her pozisyonda cok agir kaldi.Kore yerine daha hizli sonuca giden bir takim olsaydi Yunanistan büyük hüsran yasayabilirdi bugün.

Frank Baumann dedi ki...

Keşke, Otto Rehhagel 2004'teki efsane şampiyonluğun ardından bıraksaydı. 2004'teki kararlı Yunanistan takımının yerinde şaşkın bir ekip var. Hazırlık maçlarında oynadıkları kötü futbol ve alınan mağlubiyetler süpriz değilmiş...

Ortasahanın göbeğinde oynayan Tsioliz ve Katsouranis, eskiden de ağır adamlardı, yaşlandıkça iyice ağırlaşmışlar. Bir türlü ileri top taşıyamadılar. Ortasahada koşuşturan tek isim olan Karagounis'i de 2. yarının başında oyundan alınca hayatımda izlediğim en çaresiz Yunan takımını izledim.

Oyuncu tercihleri de felaketti, Panathinaikos'ta 40 üstü maça çıkan Ninis ve Salpingidis yerine, koca sezon gol atamayan Chariteas'ın oynaması;Liverpoollu Krygiakos yerine bekten bozma Vyntra'nın oynaması, traktör hızındaki Samaras'ın sol çizgiye hapis olması...

Yahu neresinden tutsan elinde kalıyor, umarım Arjantin karşısında bir facia gerçekleşmez:)