28 Temmuz 2010

Fredi Bobic Geri Döndü.!



Dün Bobic 11 yil sonra bu sefer Sportif direktör olarak Stuttgart'a döndü. 38 yasinda

Sadece bir iki ay geriye gidelim ve Hamburg delegelerinin sectigi isimlerin(yönetici grubunun) klube futbolü yönetmesi icin atadigi diger sikka bakalim.

Hamburg sportif direktör olarak gecen sezonun sonunda daha yeni emekli ettigi Bastian Reinhardt'i getirdi. Ben adamin futbolu biraktigini bu göreve atandiginda ögrendim. 34 yasinda henüz.. Sonuc itibari ile sözlesmeyi önüne koyuyorsun ve takimin problemleri ile ilgilenmeye basliyor. Yeni emekli edilmis oyuncunun takim ici güncel problemlere daha kolay cözüm üretebilecegini düsünüyorlar..

Asamoah, Schalke'ye gönderilir iken dahi onunla ilgili gelecek planlari ciziyor Schalke. Cok degil futbolu biraktiktan sonra tekrardan Schalke'ye dönüs gerceklestirecek ve muhtemelen alacagi rol bellidir.

Bobic'e dönelim. O dönem Löw'ün oynattigi futbol öyle sevilirdi ki onun futbolu Veh'in Sampiyon yaptigi takimdan cok daha özlendigi bir gercektir. Bugün hala daha Stuttgart takiminin en cok formasi satilmis insan Fredi Bobic'tir. O dönem gercekten cok güzeldi. Ben Türkiye'de iken NTV'de Balakov-Elber-Bobic'li Bermuda Seytan Ücgeninin durdurulamazliginin mini belgeselini izlemistim. Ordan kalma bir ilgiyle sürekli takip ettik ve gercekten de kimse onlari durduramiyordu..

Bugün cok önemli bir zaman diliminde Stuttgart takiminin basina gecti ve ilk ugrasisi da Sami Khedira.. Özil-Bremen iliskisi gibi bir durum söz konusu. Bir yil sonra sözlesmesi bitecek oldugundan dolayi Khedira haliyle sözlesme uzatmiyor ve bugün satilirsa saglam bir bonservis alinacak.. Kalirsa seneye bedavaya gidecek.. Khedira yeri doldurulmasi cok zor bir oyuncu olmadigindan yüksek ihtimal satilacaktir ve Bobic iyi bir bonservis alma pesinde olacaktir.. Olur da sözlesme imzalatirsa da güzel bir baslangic yapacaktir yeni meslegine..

Simdiden basarilar..

1 yorum:

muyek dedi ki...

Ahh o eski yillar, Balakov ne muazzam oynardi, Elber ne goller cakardi, eskinin verdigi tad su an yok .