21 Temmuz 2010

Heung-Min Son.!



Öyle oldum ki nasil bir futbolcu oldugunu görebilmek icin az daha Hamburg antrenmanina filan gidecegim.. 1992 dogumlu Güney Koreli Heung-Min Son, bu dönemde Hamburglular tarafindan yüzyilin yetenegi olarak aniliyor.Hazirlik maclarinda gösterdigi performans sonrasi cok baska bir yetenegin Bundesligaya dogru hizli adimlarla geldigini hissediyorsunuz..

2008 Agustos ayinda Güney Kore'den Hamburg'a Güney Kore ile yapilan bir degisim projesi nedeniyle geliyor. Son ile beraber iki oyuncu daha Hamburg'da idmana cikiyor. Deneme antrenmanlarina cikip ülkesine geri dönünce Son, tekrardan buraya gelmeyi kafasina koyuyor ve Hamburg'un B Takimina artik Hamburg oyuncusu olarak katiliyor..

B takiminda oynadigi 15 mac icerisinde 9 gol atiyor. Arkasindan A genclere adimini atip 12 macta 6 gol derken rezerveye kadar yükseliyor kisa süre icerisinde. Nijeryada oynanilan u17 icin ülkesi adina oynamaya basliyor ve bes macta üc gol da orada atarak hic durmadan yükseliyor bir sekilde. Veh onu yukari cikariyor, antrenmanlarda gösterdigi performans sonrasi sürekli övüyor, baska bir yere koyuyor. Ciktiklari ilk hazirlik karsilasmasinda ona formayi verir vermez etkisini de gösteriyor ve iki gol atiyor genc koreli oyuncu. Ikinci hazirlik karsilasmasinda ise bes dakikada üc gol.! Juventus karsilasmasinda ise ilkonbir basliyor artik ve gol atamasa da oynadigi futbol ile gereginden fazla etkiliyor cevresini..

Benjamin Collin, ona oynamaktan keyif aliyorum cunku onun top ile yaptiklarini görmek hosuma gidiyor diyor. Bu sekilde devam ederse bizim de bir Thomas Müller'imiz olacak diyerek de ona olan inancini dile getiriyor.

Merakla bekliyoruz kendisini.. Yazmadim ama yakinda "yeni iniesta" olarak cikis yapan Wolfsburg'un Tolga Cigerci'si de yoldadir.. Iki futbolcu hazirlik maclarindaki üstün performansi ile Bundesliganin daha cabuk baslamasi icin bizi heyecanlandiran isimler olmustur..

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Bundesliga öncesi değerlendirmeni dört gözle bekliyorum Borges.

Pan Monroe dedi ki...

Tsubasa ete büründü :)