6 Temmuz 2010

Ilk Finalist: Hollanda.!



Hollanda 2010 Dünya Kupasinin ilk finalisti.!

Bugün Uruguay'dan daha iyiydi sahada. Forlan'in golüne kadar sahanin hakimi olan turuncular beraberlik golünden sonra uzun süre bocaladilar. Uruguay kendisini o kadar cok defansif acidan yerlesime ve kontraya hazirlamis ki eksikliklerin de getirisiyle olsa gerek bir sekilde geriye cekilen Hollanda karsisinda ne yapacagini bilemedi.. Muhtemelen onlar saldirsin, biz kontra yapalim düsüncesi icerisinde oldular ki Hollanda diger kaleye yüklenmeye basladi. Hollanda ise garip gollerine bir yenisini daha ekleyip skor avantajini elde ettikten sonra dagilmisliktan bir gol daha cikarip finale adini yazdirdilar. Son saniyelerde fark inse de biraz heyecan yapmanin disinda bir sorun yasamadilar.

Finale kadar olan sürecte Ispanya ve Almanya'nin aksine hic yenilmediler. Sürekli galip gelerek gecmisinden bagimsiz bir sekilde kontrollü ve disiplinli oyun anlayisla finale kadar yürüdüler. Az önce Hocasinin röportajini dinledim ve Dortmund'da yasadigi süre boyunca Alman futbolundan etkilendigini ve birazda degisimin burada yattigindan bahsediyordu.

Keza Dunga da Stuttgart zamaninda alman felsefesinden etkilendigini dile getiriyordu.

Almanya güzel futbola dogru kosar iken rakiplerinin almanlasmasi oldukca tuhaf aslinda.

Almanyanin Ispanya karsisinda 2008'den daha fazla sansi olsa da favori degil. Olur da Ispanya'yi da gecip Hollandanin karsisinda cikarsa rollerini degistirmis iki ülkenin keyifli rövansina sahne olacaktir. Simdiden sabirsizlaniyoruz ve elbette son olarak..



ustaya selami cakalim. Yine takimi oyunda yok iken yoktan yarattigin bir gol ile final umudunu ülkene yasattin, görevini de yaptin. Herkesten önce yorulman, herkesin 120 dk icerisinde yoruldugu bir vakit ayakta kalmandandir.. Bir gün Bundesliga olur,Galatasaray olur farketmez bir yerde tekrardan karsilasmak dilegiyle sevgili Forlan..

Ugurlar ola..

Hiç yorum yok: