20 Ağustos 2010

Avrupanın 7.Büyük Ligi: 2.Bundesliga.!



2.Bundesliga Avrupanın 7.Büyük Ligi. Misal İskoç 1.Liginin önünde.. Seyirci ortalaması 14.967.. Daha buna benzer pek çok rakam sunulabilir ama bu duruma nasıl geldiği hepsinden çok daha önemli sanırım..

Misal şu çok önemlidir: İnfra Test'in araştırmasına göre 2.Bundesliganın ülke içerisinde tanınma oranı yüzde 82.! Bu inanılmaz bir oran.. Önünde sadece yüzde 98 ile 1.Bundesliga var. Misal Şampiyonlar Ligi ve DFB Kupasından daha tanınır durumdadır.. Bunun için fedarasyonun müthiş bir çabası var. Her maçı 1.Bundesliganın maçları gibi canlı yayınlanmasının yanı sıra şifreli kanal sonrası lig maçlarının özet görüntülerinin devlet kanalından yayımlanmasından önce herkes bırakın 2.Bundesligayı 3.Bundesliganın maçlarının özet görüntülerini izlemek durumunda bırakılıyor. uygulanması gereken spor politikası filan diyoruz ya işte buradan başlamak gerekir zira bana göre kırılma noktasıdır her şeyin dışında..

Tanınırlık ve tanınma oranı kluplerin para kazanma oranına eşittir. Tanınırlığı da sağlayan en önemli faktör TV yayınlarıdır. 2.Bundeslıganın TV gelirlerının ortalaması klup başına 4.1 Milyon euro. Sonra elbette forma reklamları, yeni stat yapımları olur.

Türkiye'de pek çok klubün formasına göğüs reklamını almadığını gördük zira 3 dklık görüntüler sonrası çok bir şey beklememek gerekir ama bu sezondan sonra her şeyin yavaş yavaş degişeceğini düşünüyorum.. Marka değeri yükselen takımlar elde ettıkleri gelirleri dogrultusunda bir yapılanma içerisine gireceklerdir..

Bir hayalim gerçekleşti ve Lig Tv tüm maçları canlı veriyor. Çok değil 3 yıl sonra bugün atılan adımın ne kadar büyük bir değişime neden olacağını hep beraber görecegiz.. Darısı Bank Asya'nın başına diyoruz..

5 yorum:

aksilaz dedi ki...

Üstad Bundesliga bu akşam başlıyor. Analiz bekledik aylardır.

Borges dedi ki...

Sadece frankfurtu yapabildim ama bu akşam bir şeyler olur umarım.

unknown dedi ki...

alt ligler konusunda İngiltere açmıştı baya arayı ancak 2.bundesliga'da gerçekten kıymetlendi artık.

pclion dedi ki...

Üstad, seyirci ortalamalarıyla ilgili şöyle bir veri de var, senin yazdıklarına paralel bir şeyler yazmıştım ben de üzerine...

http://pclionfc.blogspot.com/2010/01/avrupa-liglerinde-seyirci-ortalamalar.html

Borges dedi ki...

pclion: Güzel bir analizmiş. Hepsinin belirli bir organizasyon sonrası oluştuğunu belirtmek önemli.