20 Ağustos 2010

Güç Bende Artık.!



Magath'a ilk büyük taraftar tepkisi geldi.

'Klubümüz Diktatörlük değildir'

Sorsanız bu tepkinin temelinde Schalke Fan Kluplerinin 1988'den beri başında bulunan Rolf Rojek'in Magath tarafından işine son verilmesi yattığını söylerler ama ben yöneticilerin ve taraftarların bir kesiminin Magath'ın elinde bulundurduğu güçten rahatsız olduğunu çok iyi biliyorum. Menajer, teknik direktör, genel müdür, yönetici v.s.. Magath klubün her şeyi..

Magath diyor ki: Beni buraya getirir iken herkes nasıl bir çalışma stilimin olduğunun farkındaydı. Truva atı içinde girmedim ki ben klubün içerisine.. Klup geldiğimde iflasın eşiğindeydi ama şimdi biraz başka.. Beni sadece daha iyi futbol oynatmak için değil aynı zamanda temelde pek çok şeyin değişimi için getirdiler..

Magath'ın gücü gerçekten inanılmaz boyutta. Rolf Rojek aynı zamanda 'denetleme kurulu' üyesidir. Delegeler tarafından seçilmiştir ama Klubün tüm personellerini değiştirme,kovma,atama hakkına sahip bir adam Magath..

Taraftarların bu görüşü aslında bir yerde doğru ya da biraz ben de katılıyorum bu gücün fazla olduğu tepkisine ve fakat öyle çaresiz kaldıktan sonra bugün bunların pek bir anlamı yok.. Bir altta bulunan 'liderlik' ile benzerdir bir bakıma.. Şu koşullar altında Magath her bakımdan 'haklı'dır.. Zira onun nasıl bir teknik adam olup ne koşullar altında çalıştığını tüm Almanya biliyor.

Bunun için ve bu şekilde yönetmesi için gelmiştir takımın başına ve şimdi sızlanmanın gereği yok..



Ballack geldi. Saha dışında Magath nasılsa saha içerisinde Ballack da böyledir. Bakın Hagi de bu futbolcu tarzına bir örnektir.

Penaltı oldu ve iki gol atan Kadlec hattrik yapma aşkına topun başına geçti ve elbette Ballack çekil şöyle kenara dedi zira kendisi atacak.. Kadlec daha neyin ne olduğunu bilmez ve işin esprisinde daha.. Maçtan sonra bana Ballack bunun karşılığı bira ısmarlamalıdır diyor ve fakat ileride Ballack topun yanına atmak için yaklaştıgında topa doğru yönelemeyeceginin farkında bile değil..

Sonra takımın penaltıcısı Vidal penaltıyı kullanmak üzere geldi.. Ona da kibarca 'çekil kenara' denildi ve Ballack ilk maçında ilk golünü attı ve Kadlec olayı unutup tebrik eder iken Vidal Ballack'ı tebrik etmedi gol sonrası..

Ballack kısa süre sonra kendisini ya kanıtlayacak ve liderliği ele alıp farklı bir yönetim biçimine geçiş yapacak Leverkusen takımı ya da Liderlik kabul görmeyecek ve takım içi kaos cok fazla olup ilk devre başarısına dahi ulaşılamayacak.. Ya Hep Ya Hiç'tir bu tarzın sonu..

Ve fakat herkesin sorumluluk alması gereken dönemde sürekli tökezleyen Leverkusen'in kendı içerisinde bir lider çıkaramaması sonrası artık Ballack'a isyan etme hakkı çok fazla yok zira her seferinde kırılma noktasında tökezlediler..

Şimdi o bu problemin Magath gibi çözümü için burada.! İtiraz haklarını yitirmişlerin başına gelen son nokta konumundalar.. 'Ben geldiğimde siz..' cümlesini kuramadıkları vakit liderliklerini yitireceklerdir.. Başarı tek kriterdir. Bir benzerini dünkü maçta Kewell üzerinden gördük.

Magath bugün diyor ve Leverkusen'de durum nasıl olacak göreceğiz..

2 yorum:

outlaw dedi ki...

ukala adam gibi durmak istemem borges, yanlış anlama, ama "kulübümüz diktatörlük değil" olacak...

Borges dedi ki...

outlaw: yok yazhu klup ınsan degil ki diktatör olsun ve dogru olan neden ukalalık olsun ?:) her zaman bekleriz.p