21 Ağustos 2010

Misimovic'te Son Durum.!



Bundesliganın ilk maçında yedek klubesinde oturdu. Nedeni de hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazır olmamasıydı ve fakat cok kötü bir ilk devre oynadıktan sonra oyuna girmek durumunda kaldı ve tek başına oyunun temposunu arttırmaya yetti..

Aslında biraz başa dönelim.

Misimovic gecen senenin sonlarına doğru takımdan ayrılmak istediğini belirtiyor. Gecen sezonun son maçlarına taraftarlar onun veda maçlarına çıktığının farkında. 28 yaşında ve Münih doğumlu oyuncu yurtdışı hayallerini gerçekleştirmek için son şansı olduğunu düşünüyor.. Sadece oyun stili değil aynı zamanda hikayesi de biraz Lincoln'e benziyor. Lakin aradaki büyük fark Lincoln'un sözleşmesi 6 ay sonra bitecek iken Misimovic 2013 yılına kadar klube bağlı durumda.!

Kicker Misimovic hakkında geçen sene 4 Mart tarihinde 'Misimovic gitmeyi mi planlıyor' diye baslık acıp attığı gole dahi sevinmeyen huzursuz bir Misimovic portresi çiziyor.. Taraftarların eleştirileri karşısında hayal kırıklığı yaşayan bosnalı futbolcunun takımdan ayrılma düşüncesi bu dönemlerde başlar..

Wolfsburg benim tahminlerime göre bu dönemde başlar yeni oyun kurucu arama çalışmalarına. 11 milyon vererek tandemine bundesliganın en pahalı defans oyuncusunu((Kjaer) alabilecek konumda olan klup gözünü en tepeye diker..

Önce Ballack ve arkasından Diego transferlerinin gerçekleşmemeşi üzerine hali hazırda cok da vazgeçmek istemedikleri Misimovic'i tutmak istiyor. Şu kesin ki futbolcu kalmak istemiyor ve kafasında Wolfsburg'u bitirmiş durumda..

Wolfsburg ise şu an için onsuz oynamayacak durumda ve herkes farkına vardı ki bugünkü Bayern maçına kafaca hazır olup ilk onbir başlasaydı Wolfsburg Bayern'i evinde dahi yenebilirdi.

Maç sonrasında spikerin 'Wolfsburg'da futbol hayatınıza devam etmek ister misiniz' sorusuna karşılık oldukça asık bir surat ifadesi ile 'Ben çok şeyi isterim' gibi bir cevap verdi. Dahası stüdyoya Rummenigge ile beraber gelen Dieter Hoeness, Misimovic'in gitmek istediğini belirten spikere karşılık 'hayır kalmak istiyor' demedi ve daha çok Real Madrid'e gitmek istediğini bir yıl boyunca sürekli dile getiren ve fakat sonunda 5 yıllık antlaşma yapan Ribery örneğini verdi. Dahası ikinci yarı performansı sonrası Dzeko'nun 'Onun bu takım için ne kadar önemli oldugunu gördük' acıklamasının sonrasında sunu dedi:

'..görüyorsunuz takım için ne kadar önemli olduğunu ve ondan kolay bir şekilde vazgeçmeyeceğiz'

Benim anladığım 'Verebiliriz ama bu cok kolay olmayacak' Hoeness'in 'Gitmek istiyorum' ise Misimovic'in vermek istediği mesaj.

Elbette Misimovic'in gitmek istediği klubün Schalke olma ihtimali de bir hayli fazla. Bugün için bu oyuncu konusunda ıkı klup kalmıştır ihtimal dahilinde olan: Galatasaray ve Schalke..

Wolfsburg için Petric dedikoduları başladı ve sanırım şu kesin ki alternatifi bulunmadan Misimovic bırakılmayacak.. Bana göre Galatasaray oyuncu ile anlaştı ve fakat Wolfsburg'un başarısız transfer girişimleri nedeniyle oyuncuyu alamıyor.. 'Bana Göre' .!

6 yorum:

Schumy dedi ki...

Verirsin parayı alırsın adamı abi, bak Marsilya anca buldu Niang'ın yerine adam.

Bizimkiler hala pazarlık yapıyorlardır.

Borges dedi ki...

Schumy: Ben tahmin ediyorum GS ın oyuncuyu ikna ettiğini ama Misimovic transferinin gecikmesinin nedeni Wolfsburg klubğnğn bu bölgeye oyuncu transfer edememiş olmasından kaynaklıdır daha cok..

Unknown dedi ki...

Ağustos ayı artık bitsin!

ugur senel dedi ki...

biriside cıkıp demiyorki misimovic Galatasarayın aradıgı oyuncumudur diye, hayır misimovic cok iyi oyuncu olsada bizim aradıgımız oyuncu degildir dahası mevcut sorunları katlayacak bir oyuncudur keza bizim eksigimiz tempolu sert ,iki yönlü orta saha oyuncusu imisimovic gibi yumuşak bir forvet arkası degil..

Anıl dedi ki...

"Verirsin parayı alırsın" demek işin kolayına kaçmaktır. Biz de biliyoruz paranın her kapıyı açacağını ama ortada para yoksa ne yapacağız? Yönetim de keyfinden oturmuyor herhalde yerinde. Geçtiğimiz sezon devre arasında Jo, Gio ve Neill geldiğinde havalimanı basan taraftar bunu öngörebilmeliydi. Tüm planlar Şampiyonlar Ligi için yapılmıştı... 4 sezondur bu büyük turnuvaya katılamamak kulübü maddi olarak da sarstı. Paran varsa verirsin, yoksa oturursun. Bu kadar basit.

aks111 dedi ki...

yine wolfsburg da oynayan kahlenberg i alsınlar hiç oyuncu alamıyolarsa :).Hiç forma bulamıyor almanyada ama fransada kraldı bence bi denemek lazım.4.5 5m falandır herhalde bonservisi.