19 Ağustos 2010

Özil'in Ilk Madrid Günü.!














Nerden nereye diyor insan.. Daimler Crysler kupasindaki o seyircisiz maclardaki görüntüsünden Real Madrid'e uzanan yol.. Hep ona inandik.. Lincoln, o sampiyonluga mal olan bes maclik cezayi aldiginda onun yerine ciktigi ilk macin daha hemen basinda Halil Altintop'a yaptigi asistten bu yana en büyük futbol klubunun icerisinde dahi siritmayacagini biliyorduk.. Kardesimle dahi Mesut Özil tartismasi yapmis bir insan olarak onun geldigi bu noktada en az onun kadar ben de seviniyorum haliyle..

Sunu da acikca söylüyorum: Eger Nuri Sahin Alman milli takiminda oynasaydi Khedira gibi Ballack-Hitzslperger-Träsch v.s sonrasi dördüncü-besinci secenek degil Ballack-Schweinsteiger'in hemen arkasinda yer alir ve bu dünya kupasinin da yildizi olarak Özil ile beraber Madrid'in yolunu tutardi.. Hayat bu ve futbol icin sans da oldukca önemlidir. Zira Boateng Ballack'i sakatlamasaydi bugün herhangi bir insanoglu Khedira'dan bahseder miydi ? Ya da Müller gibi gerzek bir menajere Schalke sahip olmasaydi Schaaf'dan uzakta Mesut bugünlere gelebilir miydi ?

Özil örneklerine bilincli olarak hep "Mourinho'nun Inter'ini dagitan" diye ekliyordum dogru bir sekilde algilanabilmesi icin.. Mourinho'nun rakibi olup onu eleyen takimin gollerindeki isim Mesut idi.. Kimse bilmedigi bir oyuncuyu almiyor.

Tam olarak hazir degil bu kesin. Yüzde 80 ile gidiyor ve daha Bremen'de minumum bir yil daha pismesi gerekiyordu böyle dev klupler icin ama orada Mourinho var.. Bu acidan Kaka'nin yoklugunda cevresinde futbol akli oldukca güzel olan futbolcular var. Özil gibi oyuncular icin atacagi paslar gibi oraya yapilacak kosular da önemlidir ve bu acidan hem Mourinho hem de Ronaldo,Di Maria,Benzema v.s. onun sansidir. Bu gibi futbolcular mutlak suretle kaliteli oyuncu grubu ile oynamak durumundadir zira kendisi oynayan degil oynatan bir futbolcudur. Frings'in sürekli dile getirdigi gibi Diego'dan belki de en önemli farki o takim icin oynar zira takimi oynatan bir futbolu vardir;misal Diego kendisi(ne) oynar..

Türk müdür Alman midir bilemem ama bir insan bu isim ve bu ana-baba ile kendisini alman hissedemez onu cok iyi bilirim, yok öyle bir sey..

Uzun zamandir takip ediyorum ve sunun hemen altini cizelim: Mesut, bildigin Alaman Türküdür. Türk oldugu tartisilir ama asla Alman diye bakamam. Siz sanirim hic Mehmet,Abdullah,Mesut ya da Ahmet ismiyle yurt disinda yasam sürmediniz.. Istese dahi Alman olamaz maalasef.. Alman gibi hissedemez. Mesut Almansa eger benim iki kardesim de Almanmis da haberim yokmus derim size. Gerzek milliyetci hezeyanlarinizin yarattigi o nefret tohumlarini sacmayin etrafa.. Futbol bu ve bu cocuk Schalke döneminden bu yana son derece akilli hareket ederek buraya geldi. Yeri geldi cesur oldu, yetenegine güvenip klubune rest cekti. Klupsuz de kalabilirdi basina ceza nıyetine konan 5 milyon euro bonservis sonrasi..

Münih dogumlu Misimovic ya da son anda kararini Gana'dan yana kullanmis K.P Boateng ne kadar Almansa Mesut da o kadar Almandir.!

Hep ama hep takipte olacagiz.. Madrid de olsa onun golünde-asistinde hep sevinecegim ben.! Yolu acik olsun..

14 yorum:

mre dedi ki...

Tabi ki insan kendi şansını kendi yaratır beylik lafına saygım var ama biraz da şansı yaver gitmiyor mu? Hep doğru zamanda doğru yerde. Misal önce önündeki Lincoln sakatlanıyor. Sonra Ballack, şimdi Kaka. Bilmiyorum hepsi bir araya gelince tesadüf ötesi bir şans durumu mevcut. Sanki bir kuvvet ona Madrid yolunu açmış.

mre dedi ki...

Pardon Lincoln ceza alıyor diyecektim.

Borges dedi ki...

mre: Ballack sakatligi ile Mesut degil Khedira sansli cikti. Belki Ballack olsa final bile görürlerdi de diyebiliriz. Lincoln sakatligi sonrasi forma giydi belki ama aslen cikisi Schaaf ile yapti ve oraya nasil geldi ?

Kendisine söz verdiler Lincoln sonrasi icin. Lincoln satilinca klup ayni yasta bri baska genc oyuncuya(rakitic) 10 numara ve forma verince cildir ve gitmek istedi. Bremen'e gecisi burada henüz on maclik bile Bundesliga kariyeri olmadan yaptigi cikis sonrasi.. Cok az futbolcu bunu yapar.!

Ona o dönem meydan okudular, hadi bir klup versin de 5 milyonu git bakalim diye.. bir degil bir gün icerisinde üc klup geldi (Bremen-Stuttgart-Hannover). Bu da kapak oldu Schalke'ye keza bugün basardiklari da.. Zaten o menajer de kovuldu gitti filan.

Özil Schaaf ve Mourinho acisindan "sansli" dir bence.. DIgerlerini kendisi yaratti.

cihan dedi ki...

"Biz neyiyle gurur duyalim adam Turk degil gitti alman milli takimini secti" ci beyinsiz milliyetcilik yapanlara da cok guzel cevap olmus bu yazi. Memleketten martaval okumak, alman bunlar edebiyati yapmak, hatta ve hatta ne halleri varsa gorsunlere kadar gitmek hor gorulmedigi muddetce, burdaki vatandaslarimizin Almanya dan cok Turkiye ye,Turkiye dekilerin burdakilere entegrasyonu saglanmadikca bu salak yorumlara da elbet denk gelecegiz daha.
Bremen e de cok koymus olacak bu aksam spiker her golden sonra Mesutsuz da kazanabiliyoruz iste bakin diye geveleyip durdu...
Basarilar dilerim ben de

Arkhe dedi ki...

http://twitpic.com/2fvfr7

Münevver Özil ve torunu.

Bence bu fotoğraf saçma Türk-Alman tartışmaları için çok iyi bir cevap.

mre dedi ki...

@borges
Yanlış anlaşılma olmasın ben yeteneksiz veya şansıyla buralara geldi demek istemedim ama sanki yolu çok kolay açıldı gibi. En basit örnek olarak Kaka sakatlanmasaydı bu sene acele etmeyip seneye "0" bonservisle alabilirdi Madrid. Tabi o zaman da Barca boş durmayabilirdi :)

Ballack konusunda yazdığınızdan da şunu çıkardım; Mesut Ballack kadroda olsa dahi oynayacaktı değil mi???

Borges dedi ki...

mre: Elbette. Ballack ile pozisyonlari farkli. Ballack olsaydi Schweinsteiger ön ikilinin biraz daha ilerisinde oynayacak, Ballack da Scheinsteiger yerine ve Khedira kadroda yedek bekleyecek idi.. Özil ile ilgisi yok.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Alman Milli takımının en yaratıcı, en zeki futbolcusunun da Türk olması büyük ceza Almanya'ya.

Fuzzy Logic dedi ki...

sans elbette insanin yaninda olmali muhakkak fakat bence sans herkezin kapisina esit olcude geliyor (yani büyük oranda). bazen sansin sana geldigini anlamazsin, iste o zaman sansli oldugunu bilmezsin. Bence bu dunyada basarili olan insanlar onlerine cikan sanslarin farkinda olup onu kullananlardir.mesut gecen sene yazin yapilan avrupa gencler sampiyonasinda da sampiyonayi kazanan alman milli takiminin yildiziydi. Hatta yanilmiyorsam turnuvanin en iyi oyuncusu da secilmisti. Cocuk verilen her görevi layigiyla yerine getirdi

ali dedi ki...

Politikacıların çıkarları uğruna muhafazakarlaştırıp içine kapattığı bizler, 40 milletin hoşgörüyle birlikte yaşayabildiği bir imparatorluğun devamı olduğumuzu unutuyoruz. Alman milli takımının sahadaki beyni bir Türk demenin gururunu yaşamak varken onu itmek aşağılık kompleksimizin bir sonucu olabilir ancak.

fazıl dedi ki...

Buna "Ciddi" bir kariyer planlaması denilmesi gerekiyor..Her zaman olduğu gibi "Gerçekci" :ve Oldu..Alman milli takımı da burada önemli bir etken.Planlamışlar,çok açık.Meseleye "milli" değil de kişisel bakmanın daha doğu olduğunu düşünüyorum.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

kac numarayi giyecek mesut

varol döken dedi ki...

MESUT ÖZIL neden ÖZİL değil?

Hakan Özkan dedi ki...

Barış Özbek'le 2005 yılında Almanya yerel lig takımlarından Rot-Weiss Essen'de beraber oynuyorlardı.Sadece 5 yılda Mesut, Real Madrid'e transfer olurken Barış antremanlarda Mustafa Sarp'ın ayağına kaymaya devam ediyor.Yetenekleri tartışılmaz ama şansıda yaver gidiyor adamımızın buda bir gerçek!

http://hagininkosani.blogspot.com/2010/08/mesut-ozil-in-sans-melegi.html