12 Eylül 2010

3.Hafta Bundesliga.!



itiraz ettiğim bir isim yok.. Şunu eklemek gerek sadece.. Nuri Şahin'in altına hemen not düşmüşler.. Sahanın en çok topla buluşan futbolcusu olduğu gibi aynı zamanda iki kez Hiddink'in ilkonsekize dahi almadığı oyuncu olarak ele almışlar. Halil, Hamit ya da Yıldıray için böyle bir durum söz konusu olmadı ama Nuri Şahin'in durumu gerçekten trajediye doğru ilerliyor..

Frankfurt'tan Köhler'i beğenirim ben. Bek, açık ya da defansif orta saha.. Her yerde aynı performansı gösterebilir. Ya Konan Hannover için çok önemli bir oyuncu. Geçen sene Enke'nin ölümünden sonra başlayan düşüşün bu kadar uzun sürmesinin bir nedeni de bu oyuncunun sakatlığıydı.. 10 kişi kaldıkları Leverkusen maçının son saniyelerinde galibiyeti kaçırdı. Diğer türlü üçte üç yaparak rekor kıracaklardı.. Ballack da bu maçta sakatlandı ve en az altı hafta yok.. Gekas iki gol attı ve ilk golü de hazırladı. Halil ile ikisi iyi bir ikili olacak gibi duruyor.. Schürrle yakın zamanda daha da büyük patlama yapacaktır ve aslında tam da Van Gaal'in yetiştirip yıldız yapacağı oyunculardan.. Vorsah'ın kafa golü de çok güzeldi..



Mainz - Kaiserslautern: 2-1

Size tavsiyem mutlaka bir Mainz maçını izlemeniz.. Özellikle kendi evinde misal güçlü bir rakip ile oynadığı zaman.. Ola ki devreye yenik girer hiç umudunuz kesilmesin.. Tuchel bu konuda gerçekten çok iyi.. Kaiserslautern sürpriz bir gol ile öne geçse de Mainz maçın sonuna kadar oyuna hakim olan ve oynayan takımdı.. 3-0'dan geçen hafta da çevirdi bu hafta da yine yenilgiden galibiyete koştu. Bu övgüyü yapınca yanlış anlaşılıyorum ve onu hemen açıklayayım..

Mainz bir sistem takımı olamaz. Temelde değişmez prensipleri olsa da çok bakımdan rakiplerinden zayıf.. Ancak her takıma karşı kendisini konumlandırırsa ve bu değişkenliği maç içerisinde becerebilirlerse bugünkü gibi kendilerinden beklenilmeyen performanslar ortaya koyabilir.. Bayern München böyle bir şeyi yapamaz.. Sistemini kurur ve makine gibi işlemesini bekler.. Ama yapıyor ve bakın yapınca ne oluyor..


Bayern München - Werder Bremen : 0-0

Kötü mü oynadı Bayern ? Hayır. Lakin Van Gaal'in anlamlandıramadığım denemelerine kurban gidiyor bazen..

Maçın başında söyledim dizilişleri gördüğümüz vakit.. Klose çok formda. Bu oyuncu kesilmez.. Hak veriyorum ve Oliç de onun geçen sene yakaladığı başarıların Robben ile en önemli isimlerinden ve oynatmak istiyor.. Ben ikinci yarı oynatırdım ama ona da tamam. Lakin on numara ya da forvet arkası pozisyonunda Klose'yi yerleştirip Oliç'i gezgin forvet olarak en öne yerleltirmesi tuhaf.. Tam aksi olabilir ya da Kenara çekip Müller'i ortaya alabilir ama ne olursa olsun Klose'nın arkada kaleden uzakta varlığı onu etkisiz kılar.. İlk yarı sonunda çıkardı Klose'yi ve Kroos'u koydu onun yerine.. Ribery çok çalıştı ve 'at artık bunu hayvan' dercesine bir pas da çıkardı Kroos'a lakin olmayınca olmuyor..

Bremen'de Naldo yok.. Mertesacker yok.. Pizzaro yok.. Bunun yanı sıra yeni transferler Wesley ve Silvestre ilkonbirde ki Silvestre stoper oynamak durumunda kaldı. Wesley fena değildi ve Marin-Arnautovic çok tehlikeli kontralar geliştirdiler.. Bremen'in maçı almaması da aynı şekilde şansızlıktı.



Mönchengladbach - Frankfurt: 0-4

Gladbach çok formdaydı. Geçen hafta Leverkusen'e evinde altı attı ki on kaçırdı.. Sezonun sürprizlerindendi ve Skibbe'nin Franfurt'u ise ikide sıfır yapmıştı. Bu maç özellikle Frankfurt için kırılma noktası olabilirdi zira Skibbe böyle güçlü kalabilmesi için mutlak suretle iyi olmak durumda..

Frankfurt'u değiştiren biraz da Halil Altıntop'un varlığı. Gekas formda ve sakat olan Amanitidis bu üçlünün ilk forma giyecek olanı.. Halil forma giydiği vakit diğer iki forvetin aksine ortasahalaşabiliyor ve maç içerisinde skora göre çok farklı görevleri kaldırabiliyor. İki önliberolu 4-4-2 olsa da Halil Köhler ve Ochs ile birleşip Gekas'ın arkasında üçlü bir hat çekiyor.. Meier dediğiniz adam Ballackvari bir formata sahip. Forvet dahi oynayabiliyor ki Gekas-Halil'in yanında Köhler ile beraber sahanın en iyilerindendi.. Transferler sonrası Frankfurt'un çok güçlü bir forvet hattı var demiştik ama aslında orta sahasıyla her maçı yenebilecek potansiyele sahip. Vazgeçilmemesi gereken Halil'in forvet ikilisinden birisi olması iken Maik Franz'ın da bek filan değil en iyi olduğu Stoper mevkisinde yer alması. Kaptan Chris geliyro şimdi.. Hem stoper hem de defansif orta saha oynar ve kimi kesecek merakla bekliyoruz.. En son 4-0'lık deplasman galibiyetini Frankfurt 1994 yılında almıştı.

Gladbach ise öncelikle Marx'ın yoklugunda sorun yaşadı ama en çok da sağ bek Levels problem yaşadı. Buraya çare bulamadılar.. Biraz da Leverkusen galibiyetinin takıma verdiği rehavet havası onları agresif olmaktan alıkoydu. Çok top kaybettiler ve çok ezildi.. Bu maçta kötü oynasalar da bu takım özellikle deplasmanlarda pek çok Bundesliga büyüğüne sürpriz yaşatacaktır. Bradley, Reus, İdrissou,Dante.. Çok güzel kadro.



Dortmund -Wolfsburg: 2-0

McClaren'e biraz zaman vermek gerekir ki Hoeness tecrübelidir bu konuda. Yalnız şunu söylemek isterim ki: Dortmund maçlarını en çok izlemek istediğim takımların başında geliyor. Çok güzel bir kadro oluşturdular.. Çok genç..Bugünkü tablo zamanında ekonomik çöküşte olan Dortmund'un zorunlu olarak devreye sokmak zorunda kaldıkları tasarruf politikasının bir sonucu olsa da gelinen nokta çok iyi.. Küçük bir istatistik: Nuri Şahin bu maçın içerisinde topla en çok oynayan futbolcudur.! Ellerini, kolllarını gördünüz mü ? Takımın yönetmeni. Sadece Nuri değil orta sahalar iki yönlü oynadığından bu yana tam bu noktada bulunan oyuncular takımın lideri olmak durumundadır. Türkiye'de oynayamamasının en önemli nedeni budur. Zamanla bu konuma gelecektir..

Wolfsburg için zaman çok şey demektir. Uyum gerekir.Diego daha dün yeniden Almanya'ya gelmiş ve stoper ikilisinin oynadığı maç sayısı beş bile değil. Yeni transfer Mandzukic yerinde oynamadığı gibi takımla da çok az.. Dzeko hala burada kalmış olmanın ruhaniyetinden ve transfer geyiklerinden kurtulabilmiş değil.. Wolfsbug'un zamana ihtiyacı var.



Hoffenheim - Schalke : 2-0

Schalke ve Hoffenheim farklı konular içerisinde değerlendirilecektir. Ama şu Salihovic frikiğinin üzerinde bir daha durmak gerekir.. Mustafa (Sapmaz) Abi'ye gelsin bu foto.. Misimovic dahi onun sol ayağına sahip olmak isterdim diye görüş bildirmişti.. Oyuncu olarak üst düzey futbolcu olarak görmem ve fakat sadece duran top organizasyonu adına onu ilkonbire koyarım kesinlikle..

3 yorum:

flyingdupe dedi ki...

Milli takımı çok takip edemiyorum hiddink dönemi başladığından beri, ancak milli takım kadrosunu belirleyen isim hala hiddink değilmiş gibi bir hava var. Nurinin oynamama sorunu bundan olabilirmi acaba? Eğer özellikle almanyada ses bu kadar yüksek çıkmaya devam ederse, önümüzdeki maç nuri 11 oynar gibime geliyor, en azından hiddink in dikkatini çeker heralde. Yoksa oğuz un vizyonu bu tip konularda oldukça yetersiz kalır bence. oğuzun hangi rolde olursa olsun teknik adam olarak yetersiz kalacağını düşünen bir fenerbahçe taraftarı olarak.
Hani herşeyden önce bir futbolsever olarak milli takımda görmek istediğim ilk iki isim nuri(kehl oynayamıyor dhmi türk milli takımında :P ) ve mevlüt uzun zamandır.

Ice-Man dedi ki...

Mainz maçını izleme şansı buldum da ben pek birşey göremedim bu takımda.Yenilmesine rağmen Kaiser çok daha iyi bir takım gibiydi.

Wolfsburg inanılmaz kötü bir takım olmuş.Hani Dortmund mu çok mükemmeldi diye sorarsak cevap hayır değildi.Sadece iyiydiler.Wolsfburg tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.Daha işin başı fakat bu gidişle ilk 5 e girmeleri bile büyük mucize.

Borges dedi ki...

Ice-Man: Dortmund'un potansiyeli keyif veriyor. Kehl yavas yavas oturuypr sakatlık sonrası. Çok iyi değillerdi misal yenildikleri leverkuısen karsısında çok daha iyi futbol oynadılar ama 5 hafta sonra çok daha iyi olacaklar. Hucumda birlik sağlanamıyor Kagawa daha uyumlu olması gerekiyor.

Mainz maçının ilk yarısı felaketti ama ikinci yarı oldukça keyifliydi. Kaiserslautern çok fazla geriye yaslandı ama ikinci yarı Mainz oynadı, güzel de oynadı.. Koşulları ölçüsündedeğerlendirilmeli. Bance gibi forvetini son günde kaybettiler iki tane yeni oyuncu geldi. Kadrosu ölçüsünde 3 maçta 9 puan ve hep geriden gelip alabilmeleri başarıdır.

Wolfsburg'a zaman..