16 Eylül 2010

Kısa Kısa Kısa.!



" Önemli olan şudur ki o Futbolun dilini çok iyi konuşuyor.." C. Ronaldo

Kimi küçük detaylar için araştırma yapar iken karşıma Türk basınından çıkan yorumları gördükçe deliriyorum ve şimdi tekrardan sormak gerekir: Osasuna ve Ajax maçlarının son dakikalarında çıkar iken tüm stadın onu delicesine alkışlaması da Almanların politik bir kararı mıdır ? Göçmenlerin uyum konusunda sorun yaşamaması adına geliştirilen politikanın içeriği midir her şey ?

Burada da mı siz haklısınız ve aslında o başka nedenlerden dolayı forma giyiyor ? Giymeyi bırakın oynadığı her maça damgasını vuruyor ?

Bir kere de ben anlamadım yahu deyin. Bir kere de ben zaten hiç izlemediğim oyuncu hakkında yorum yapar iken futbolculuğu hakkında konuşmam anlamsızdı deyin..

Mesut Özil henüz daha 21 yaşındadır. "Biz onun yeterli olduğuna inanmıyoruz" diyen Bayern menajerinden Almanların politik kararı sonucu milli takıma girdi diyen futbol cahili insanlara inat dünyanın en büyük klubünde en iyilerinin arasında "en iyisi" olacak şekilde oynamaya devam ediyor o..

Kaka da gelse onunla da oynayabilecek konumda olduğunun altını çizmek gerekir. Geçenlerde Pepe ve Marcelo'nun hakkında görüşlerini okuduktan sonra diğerlerinin ona nasıl sahip çıktığını gördüm ve hiç şaşırmadım.. Neden ?

Mesut ben gol atacağım demez ve daha çok önündeki yıldızlara istatistik yaptırır.. Maç kazandırır ama basitçe.. Ben de olsam oynasın derdim. Higuain ve Ronaldo iki maçta 10'un üzerinde kaleci ile karşı karşıya kaldı.. Daha ne istersin ki ?



Leverkusen Bild'e göre bonservisine 11 milyon euro vermiş Andre Schürrle'nin.. Mainz rakam doğruysa iyi bir kazanç sağladı ve oyuncu da gelişimi açısından çok doğru yere gidiyor.. Çok begendiğim oyuncudur ama geleceği hakkında kesin konuşmak çok doğru olmaz. Leverkusen'den daha iyi bir seçenek ise Van Gaal'in eğitimidir. Thomas Müller olmaya aday en yakın oyuncu buydu.. Doğru bir seçim olmuş..

Hayırlısı..



Bayern München Roma karşısında tek kale maç yaptı. Sabırla top çevirdi ve Müller'in muhteşem golüyle duvarı yıkmayı becerdi. Hemen arkasından oyuna sonradan giren Klose golcülüğünü gösterip farkı ikiye çıkardı.

Klose konusunda Van Gaal hata yapıyor. Bu denli formda olan oyuncuyu kaleden uzaklaştırıp on numara oynatıyorsun, önüne bitik durumdaki Olic'i koyuyorsun ve Bremen karşısında ikinci yarı ne ilginçtir ki oynayan Klose klubeye gidiyor, Roma maçında ise yedek başlıyor.. Oliç tamam da formsuz ve bu adam da golcü.. Forvet oynaması gerekir. Sonra 'Milli takımda atıyor ama bende atmıyor' diyor..

Bunun dışında Bremen karşısında kondisyon sorunu yaşayan takımın bu maçta aynı sorunu yaşamamasının nedeni olarak doğru bir şekilde pozisyon alıp topu koşturursanız kendinizin yerine;Kolay kolay sorun yaşamazsınız diyor Van Gaal.. Sürekli pozisyon hatası yapıp topun yerine siz koşmak durumunda kaldığınız sürece fiyik-kondisyon sorununu süreklı yaşarsınız diyerek güzel güzel açıkladı varolan durumu..

Roma maçında her pozisyonun adamı olması gereken yerdeydi ve bu alan parselleme oldukça önemlidir diyerek neden Ribery ve Robben ile zaman zaman sorun yaşadığının da ayrıntısını bizlere veriyor ki ilerleyen haftalarda ben Galatasaray özelinde bu açılımı yapacağım.. kare kare ekrandan görüntü alma imkanına sahip olursam çok daha detaylı analizler olacaktır diye umuyoruz..

3 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Mesut muhteşemdi. O'nu izlemekten, kendi takımım Milan'ı izleyemedim. Real Madrid'in maç boyu kaleye 35'e yakın şutu var yanılmıyorsam, bunun rahat 25 tanesi Mesut'un "zekasından" geldi. Rakibin savunmaya dönük orta saha oyuncularını toplaya toplaya geliyor, ceza sahasına yaklaştığında kendini karşılayan stopere şöyle bir merhaba diyip yoluna devam ediyor. Oluşan boşluklara akan beyazlıyı -izlemeyenler- tasavvur etsin. Yalnız tek eleştirim biraz dağınık oynaması hakkında olacak. O konuda da şimdilik birşey demiyorum, belki Mourinho böyle istiyordur. Sonuçta zaman ilerledikçe savunmaya da katkı yapan, basan bir Mesut planı vardır Jose'nin

Firewalker dedi ki...

Mesut, Eurosport tarafından haftanın onbirine de seçilmiş... kutlarız kendisini http://eurosport.yahoo.com/16092010/58/champions-league-team-week-messi-ah.html

Ne diyelim yolu açık olsun Mesut'un.
borges yani zaten herkes herkesin ne olduğunu biliyor. Sen türk basınında Mesut hakkında konuşulanları kafana takma derim. Burada onlar hakkında yorum bile yapmaya ve güzelim blogunu kirletmeye değmez...

alperensaylar dedi ki...

afedersin ama nerlinger bi .... olsun gitsin:) mesut yetersizdi de 3 senedir ne oynadığı belli olmayıp gönderilen sosa mı yeterliydi, ballack gittiği sene alınan paraguay/brezilya vatandaşı adını hatırlayamadığım o futbolcu mu yeterlydi?