8 Eylül 2010

Milli Golcü Podolski.!



Alman milli takımı ile gerçek evliliğini yapmış ve arada kaçamak olarak klup takımlarına gidip oynuyor. Tuhaf bir performans çizelgesi var bu oyuncunun.. Anlayan beri gelsin.!

Uğur'un(PcLion) blogunun son postundan çaldım ve şuraya koyuyorum ki daha iyi anlaşılsın.

,

Alman tarihinin golcüleri listesinin ilk onunda üç tane oyuncu var bugün hala futbol oynayan.. Ballack 33 Klose 32 yaşında iken Podolski 25.. 25 yaşında 81 milli maç oynayan ve 41 gol atan oyuncu Almanyanın tarihinde yoktur. 41 milli golü herhangi bir ülkenin tarihinde 25 yaşında atan oyuncu dahi bulmak mucize gibi bir şey olsa gerek..

Poldi abimiz son üç yılda 76 Bundesliga maçı sonucunda attığı gol sayısı keza aynı sürede çok daha az maç yaptığı milli takımdaki gol sayısına eşit: 13 gol..

Aslında sadece Podolski değil ama en dikkat çekici örnek olduğundan şuraya koydum. Yeni bir dönemin bir kaç ismi var: Mertesacker,Lahm,Schweinsteiger,Podolski ve Klose. Bu oyunculardan Klose harici 30 yaşına basan olmamasına rağmen hemen hepsi 'abi' konumunda. Bu ortamın içerisindeki dokunulmazlar -ki dokunanı Podolski Ballack dahi olsa çarpıyor.. Böyle bir jenerasyon yakalanılmadan milli takım başarısı kolaylıkla gelmiyor. Çevresinde büyüttüğü genç oyuncuların temelinde bunların birlikteliği ve uyumu yatar..

3 yorum:

BoZ dedi ki...

mertesacker i yakından takip ederim ve severek izlerim. sanıyorum ki şu anki durum göz önüne alındığında,sakatlık ya da milli takıma seçilememe gibi bir durum olmazsa lothar matthaus u da milli olma(150) konusunda geride bırakacaktır. henüz 26 yaşında olmasına rağmen 70 kez milli takımda oynamış ve defans oyuncusu olarak 8-10 sene daha oynayacağını düşünürsek 150 yi bulabilir. zaten almanya her turnuvaya katılıyor ve bu tip adamların milli olma sayısının artması da kolaylaşıyor...

gerisi önemli değil... dedi ki...

podolski 25 yaşında 80 kez olmuş, kafadan 8 yıl daha oynasa nerden baksan 160 olur bence, mertesacker'in adı okunmaz :)

Erdal dedi ki...

Landon Donovan'ın istatistikleri de fena değil, benziyor http://en.wikipedia.org/wiki/Landon_Donovan