13 Eylül 2010

Taner Yalçın.!



Prensip olarak Köln maçlarını izlemiyorum ben.. O kadar sıkıcı o kadar durgun bir oyun ortaya koyuyorlardı ki son yılllardaki en fantastik hayalim Barcelona - Köln takımlarının olası bir maçının nasıl geçeceği ile ilgiliydi.. Köln yeminle Barca'nın oyunun dahi bozardı.. O denli özüne yerleşmiş o tempodan yoksun sıkıcı futbolları..

Ama dün başkaydı. Hem Taner Yalçın'ı görmek aynı zamanda St.Pauli ile karşılaşmaları ve günün tek maçı olması nedeniyle izledik.. Hatta tekrar tekrar yine yeniden önümüze koyuldu. Maç güzeldi, Taner iyiydi ve tek sorun St.Pauli'nin kaybetmesi ama ortaya koyduğu futbol beni gelecek için yine de umutlandırdı..



Podolski kaptan olmuş. Karizma olarak geldiği ilk gün kaptanlığı alması gerekiyor iken karakter olarak çok başka bir adam. Kendisinin dışında dönen dünyanın ayrıntıları ile pek ilgilenmez. Kim ne yapıyor ya da neyi yapmıyor umursamaz ve fakat aynı şekilde herhangi bir insan da onun üzerinde hakimiyet kuramaz ki bu Ballack bile olsa.. farklı bir karakter.. Benim algılayabildiğim ölçüde en son kaptan olması gereken insan ama Köln şehrinin kahramanı o.. Başka bir konumda olamaz orada..

Maçın içerisinde milli takımdaki pozisyonuna ters bir şekilde en uçta forvet olarak oynadı ve oldukça da başarılıydı. Gol de onu şutu sonrası Taner'in tamamlaması şeklinde geçti. Burada çok iyi bir performans gösterdi, o uzun saçlı ilk günlerine doğru dönüşün belirtileri vardı..

Taner hazırlık maçlarında oldukça başarılıydı ve fakat geçen maçta Bundesliganın en erken kırmızı kartının cezasını o çekmek durumunda kaldı.. Dün ise 80 dakika saha kaldı ve aslında attığı gol ile hem üç puanı aldı hem de teknik adam Soldo'nun da mesleğinde bir süre daha kalmasını sağladı.. Bu onun geleceği adına sevindirici bir gelişme..

Soldo takımdan giderse Taner kendini yeniden ispatlamak durumunda kalacak ki uzunca bir süre sonunda ne olacağını kestirmek güc.. Bugünkü konumu hocasının ona çok güvendiği ve her maç ilk onbir başlayacağı..

Fizik çok sağlam ve aslında o bir defansif orta saha idi.. Gol ata ata sahanın içerisinde pozisyon olarak adım adım ileri taşıdı kendisini ve bir ön oyuncusu konumuna geldi. Bundesligada bu gibi oynayan üç oyuncu vardır: Frankfurt'lu Alexander Meier, Michael Ballack ve Taner Yalçın..

O da maalasef İlkay ve diğerleri gibi Almanya tarafını seçmiş durumda.. Artık bir oyuncunun bu tarafa doğru gelmesi için ancak benim burada ilk Taner Yalçın postunu attığım zamanda üzerine yoğunlaşılması gerekiyor ki sonradan dönüş olmayacak şeklinde aidiyet kazansın.. Diğer türlü çok zor..

4 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Ben severim Köln'ü, Almanya'dan Köln forması gelmişti bana :) Akrabalarım da var sempatim var takıma da bizim Mondragon ve Podolski dışında kimseyi de tanımam :)

Burak Eren dedi ki...

Ben severim Köln'ü, Almanya'dan Köln forması gelmişti bana :) Akrabalarım da var sempatim var takıma da bizim Mondragon ve Podolski dışında kimseyi de tanımam :)

Borges dedi ki...

Burak Eren: Bir de Taner Yalçın olsun artık. Freis da aslında iyidir :=)

Kalau dedi ki...

Köln'ün bayıklığı ile ilgili fantezileriniz valla beni kendimden geçirdi:)) Ha bizim GS'de son sürat o yolda gidiyor ya neyse..