14 Eylül 2010

Thomas Tuchel Kanunları.!



Onu ne kadar taktir ettiğimi blogun okuyucuları iyi bilir.. Bu adam teknik direktörlük konusunda bulunduğu konuma taktik tahtasını kazıya kazıya gelmiştir. Onu bu işe yönlendiren hocası ile bugün aynı konumdadır: 3 maçta 9 puan.. Elbette böyle devam etmeyecektir ve muhtemelen 5 ila 12.sıra arasında ligi bitirecektir ve fakat taktisyenliği kadar Stuttgart okulundaki diğer meslektaşlarının dışında motivatör oluşu da oldukça önemlidir.. Onun kendisine has oyun anlayışı ve elbette kanunları vardır..

Şöyle ki:

Onun takımında her insan birbirleri ile selamlaşır iken karşısındakinin gözlerinin içerisine bakmak durumundadır. Nedense bu önemlidir onun için..

Onun takımında kimse yapılan faulün rövanşının peşinde koşamaz. Olan biten orada kalır.

Onun takımında kimse soyadı ile hitap ederek birbirleri ile iletişime geçemez.. (samimiyet)

Onun takımında her hafta takımın önemli isimleri ile toplantı yapılır ve bir sonraki maçın taktiğini oyuncuların da belirleme ya da belirlenmiş taktik üzerine fikir belirtme hakları vardır.

O takım yendiği zaman özellikle gazete okumaktan imtina eder zira övgünün getireceği zararların yanında basın tarafından yönlendirilme ihtimaline karşı da tedbir alır.

O Almanya'nın en ünlü TV programından davet aldığında kendisi yerine oraya bir oyuncusunu gönderir ve daha mütevazi kalmanın yollarını arar..

Onunla anlaşmak, sözleşme imzalamak doksan saniye sürer ve sıkı pazarlık sonrası kazanacağı bir kaç euora'dan feragat eder zira tüm derdi mesleğinde ne kadar iyi olup olamayacağını görmektir. Avukat,Menajer filan da yollamaz, çıkar sözleşmeyi imzalar gelir. Ama eksik ama fazla..

Onun hayali tekrardan Saab 9000 arabasına sahip olmaktıır ' Bu araba bana cok uyuyor çünkü ben de kendimi çok önemli birisi olarak görmem' der..

3.lig futbolcusu iken 25 yaşında sakatlandı ve 26 yaşında Stuttgart'ta başladı her şey.. 2007 yılında 1.4 ile Teknik adamlık diplomasını aldı (döneminin en iyisi).

O bugün kendisinin Ştuttgart'da işletme okuyup Radiobar'da barmenlik yapar iken tekrardan futbola teknik adam olarak dönmesi için tavsiye verip kanatlarının altına alan hocası Ralf Rangnick ile beraber üç maçta dokuz puan alan iki hocadan birisidir..



Bu da eşi Sissi..

1 yorum:

sukullaci dedi ki...

"O takım yendiği zaman özellikle gazete okumaktan imtina eder zira övgünün getireceği zararların yanında basın tarafından yönlendirilme ihtimaline karşı da tedbir alır zira ne yaptığını çok ama farkındadır." burda cümle başka diyarlara gitmiş gelmiş :D