8 Eylül 2010

Tuhaf Maçlar.!



Metz ile FSV Frankfurt takımlarının bu sene oynadığı hazırlık karşılaşmasında kırmızı yiyen oyuncunun hakemin ısrarına rağmen bulunduğu yeri terk etmemesi üzerine maç 58.dakidaka sona ermişti. 11Freunde dergisi de acaba daha başka ne gibi hakem protestoları olmuştur diye üzerine eğilmiş ve bizim hiç bilmediğimiz liglerdeki garip hakem protestolarını ve bir şekilde 90 dakika olmayan maçları yazmışlar. Siz Bayern Dortmund maçlarını filan izler iken bakın diğer yerlerde neler olmuş.. Ben güldüm ve belki siz de keyif alırsınız..

AS Adema - Stade Olympique l'Emyrne (2002)

Hakemi protestoda çığır açılmış bu maçta. Olympique antrenörü ile hakem arasında atışma olur ve antrenörün çaresizliği farklı bir tepkiyi doğurur. Hakeme sinirlenen Olymique'li oyuncular o maçın içerisinde tam 149 gol atarlar lakin kendi kalelerine.. her 36 saniyede bir gol olur maçta.

Bu nasıl tepkidir böyle ?

Dostlukspor Bottrop - Blau-Weiß Wesel (2007)

Bir maç en fazla kaç dakika uzatılabilir ? Burada hakem stada gelen taraftarları düşünmüş ve her insanın bu parayı doksan dakika maçı izlemek için verdiğini belirterek her türlü kesintiyi sanırım uzatmanın içerisine koymuş ve dolayısla 1.devre 58 dakika (13 dk uzatma)ve 2. devre de 60 dakika(15 dakika) sürmüş. Hakem eleştirel yaklaşan teknik adama 'Maçın normal süreden daha fazla süreceğini hesap etmesi gerekirdi' demiş.. iyi demiş.!

Peterborough North End - Royal Mail AYL (2005)

Bu çok iyi. Bunu başka yerde de okumuştum.

İmdi North End kalecisi maçın 63.dakikasında 2-1 yenik duruma düşüren gol öncesi faul olduğu gerekçesiyle hakeme sinirleniyor, el-kol hareketleri filan ve oyuncular tarafından sakinleştirilmeye çalışılıyor. Maçın hakemi Andy Wain düdüğü ve kartları yere bırakıp kaleciye doğru koşturuyor.. (bunu hayal etmesi bile güzel) Tam bu sırada yolun yarısında birden duruveriyor.. Hemen herkes kalecinin bir sarı kart ile cezalandırılmasını bekler iken kırmızı çıkarıyor ama kaleciye değil; kendisine.. Hakem kendi kendini oyundan attığı için maç 63.dakikada sonlanmak durumunda kalıyor.. O koşu ve yaptığı hareketleri 'provakasyon' olarak etkiketliyor.. Eğer bunu oyuncu yapsaydı kırmızıyı verirdim ve ben yaptığıma göre benim kırmızı kart görmem gerekir diyor..

# 1975 yılında oynanılan Bremen-Hannover maçında hakemin oyuncuları 32.dakikada kabineye göndermesi var bir de.. Her iki tarafın da isyanı sonrası verdiği karar üzerine şüpheye düşen Wolf Dieter Ahlenfelder oyuncuları geri çağırır ama yine de maçı 90 saniye erken bitirir.. Artık nasıl sıkılmışsa.!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Devrim, konuyla alakasi yok ama Almanya'da bu sene boşta kalan dunya kadar kaleci oldu. Elbette bunlarin hepsi icin demiyorum ama ozellikle Markus Pröll 2007/2008'de Almanya'nin en iyi 3 kalecisinden biri hatta birincisi denilirken bugun takim bulamadi ve acikta. Uzun sureli sakatliklardan dolayi adı sakata ciktigindan olsa gerek ama bana gore oynarsa hala Almanya'nin en klas kalecilerinden biri.. Ulkemize baktigimda işte Eskisehir-G:Saray maci ve yenilen tum goller hatali. Her iki takimin da hatta bu ligdeki pek cok takimin bu ve buna benzer kalecileri havada kapmasi lazim.. Belki sen bu durumda olan yani bosta yada rahatlikla burada iş yapabilecek kalecileri de iceren ilgi cekici bir yazi yazarsan. Konu Bundesliga olunca senden baskasini tanimam.. Bu arada Pröll'un 7. Eylul'de faz.net'te cikan bir roportaji var.. adam oynamaya susamis durumda..

selamlar..

Borges dedi ki...

degajman: Eskiden bilinirdi: Kaleci Fabrikatörüdür Almanya. Ben olsam önce kaleci sonra da defans hattına Alman seçerim ama burada çok yok.. Hildebrand misal öyle.. En çok da boşta kalan ve Hamburg aldı. Miller de ve çok var..

Bir zaman üzerine düşeriz ve aklımızda bulunsun bu. Şimdi Münih'e gitmem gerek:)