15 Ekim 2010

Osteitis pubis.!



Osteitis Pubis'in Almancası Schambeinentzündung..

"Eine Schambeinentzündung (lat. Osteitis pubis oder Ostitis pubis), auch Pubalgia genannt..

Bu hastalık en çok sporcularda görülürmüş ve nedenleri de şöyle:

"Von einer Schambeinentzündung sind vor allem Leistungssportler von Sportarten mit Sprints(Sprintler içeren sporlarda)), Schusselementen und schnellen Richtungswechseln(Hızlı yön değiştirmeler), wie beispielsweise Fuß-, Hand- und Basketballspieler, Tennisspieler und Laufsportler, betroffen."

Yukarıdaki açıklamada sporcularda bulunduğunun üzerine yapılan koşulardan çekilen şutların ve özellikle hızlı bir şekilde yön değiştirme eylemlerinde bulunmalarından kaynaklı olduğunun altı çizilmiş.. Yürürken, merdiven çıkarken ya da tek ayak üzerinde iken çekilen ağrılar bu hastalığın belirtileriymiş..

Bunlar yüzünden Arda Turan bu hastalığa yakalanma ihtimali nedir ?

Devam edelim..

"Die höchste Inzidenz wird bei Fußballspielern gefunden. Von 811 im Jahr 1995 untersuchten Sportstudenten litten 1,7 Prozent unter einer Schambeinentzündung, wobei bei den Erkrankten das Geschlechterverhältnis männlich:weiblich bei 5:1 lag."

Özellikle bu hastalık en çok futbolcularda görülürmüş.. Sporcuların erkek olanlarında görülme ihtimali kadınlara göre daha fazla.

Arda Turan'ın cinsiyeti de ortada..

Şimdi yaklaşık 14 kaynaktan yapılmış bu hastalık tanımı içerisinde bir kez olsun seks terimi geçmiyor. En çok futbolcularda görülen ve daha çok antrenmanlar içerisinde yapılan kimi eylemlerinin neden gösterildiği bu hastalık ve Arda Turan ilişkisi gayet olağan zira;

Şut çekiyor, koşular gerçekleştiriyor ve tanımda uyan çok şeyi gerçekleştiriyor. Onlarca nedenlerinden en uygun olanı sanırım antrenman içerisinde yaptıklarıdır değil mi ?

Wikipedia'nın ingilizce versiyonunda hastalığın nedenleri arasında bunları göstermişler:

  • Exercising on uneven ground.
  • Beginning an exercise program after a long lay-off period.
  • Increasing exercise intensity or duration too quickly.
  • Exercising in worn out or ill fitting shoes.
Arda Turan'ın futbolcu olduğunu da göz önünde bulundurarak hastalığın tanımının yapıldığı iki farklı ülke dillerinde ve onlarca kaynak bunları söyler iken Erman Toroğlu tüm bunların dışında bir sebebi 'kesin bir dille' ortaya nasıl atabilir ?

Ülkenin kültürel yapısı içerisinde 'BUNLAR ÇOK SEKS YAPIYOR' diyerek manşet atılmasını filan geçtim.. Bu mantık nasıl çalışıyor da onlarca nedeni bir anda eleyip futbol dışında seks hayatını 'TEK NEDEN' olarak sunabiliyor ?

Pazar günü Televizonda cevap verecekmiş.. Lütfen soruları doğru sorun.. Bir ayrıntısı seks dahi olsa (olsun diyelim) diğerleri değil de neden seks yüzde yüz doğru neden olsun ? Olabilir demek başkadır ama bu yüzden oldu ben biliyorum demek çok başka..

Bir futbolcu hastalığı diyor.. Tamamen sporcularla ilişkilendiriliyor. Arda Turan da bir futbolcu olduğuna göre burada garip olan nedir yahu ? Seks nasıl işin içerisine giriyor..

Pazar günü bunlara da cevap vermesini sağlayın.. Lütfen. Buradan ekmek yiyecek o kesin ama yine de doğru soruları sorun..

3 yorum:

UnIn dedi ki...

ihtimal Sami Yen'de sövecekler Erman Toroğlu'na. Sonra, tribünlerde duymak istemediğimiz "manzaralar" denilecek, yanlış antrenmandır, az çalışmaktır, hocadır, bir sürü, bir sürü laf salatasıyla ordan da ekmek yenecek "HödöGol"cek. İzlenmese, okunmasa bu adamlar, ciddiye alınmasalar, ne olur?
"Alpay Cansel'i buraya getir"den çok da fazla ileri gidemediğimizi düşünüyorum, ne yazık ki.
Bence çok şikayetçi olduğumuz altyapı konusunda bu gibi adamların çalışma prensipleri örnek alınmalı, çünkü bunlar istikrarlı biçimde çoğalıyor ve tutunuyorlar.
Ben kendi hesabıma çaresizce, "yok olma"larını bekliyorum.

Borges dedi ki...

Unln: Ben de onları neyin yoketmediğini ve sistemin nasıl bunları rezillikleri doğrultusunda ileriye taşıdığının altını çizmek istiyorum.

Arda Turan haklı da olsa bu adama iyilk yaptı. Başka türlü nasıl gündeme gelebilir ki ? işte bak burada da anıyoruz onu..

Nasıl futbolun dışına bu adamlar atılmalıdır ?

aketenci dedi ki...

Galatasaray resmi sitesinde "Taraftarlarımızdan, bu insanın yer aldığı televizyon programlarını (hatta kanallarını) izlememelerini; yazdığı gazeteleri almamalarını; oynadığı reklamlardaki ürünleri kullanmamalarını, rica ediyoruz" diyerek bir boykot çağrısı yapsa etkili olmaz mı? Böyle birşey yasalara aykırı mı yoksa?