5 Kasım 2010

Misimovic Röportajı.!



Zvjejdan Misimovic. Galatasaray'da yeni Antrenörünüz Gheorghe Hagi. Bir oyun kurucunun yönetimi altında antrenman etmek nasıl bir şey ?

Bizzat kendisi bu pozisyonun zorluklarını ve gerekliliklerini çok iyi biliyor çünkü o tüm zamanların en iyi oyun kurucuları arasında yer alıyor. Bu benim için çok net bir avantaj.

Oyuncu olarak Hagi disiplinsizlikleriyle de bilinirdi. Antrenör olarak nasıl peki ?

Çok başka. Disipline ve takım çalışmasına çok fazla önem veriyor. Oyuncu Hagi'nin Antrenör Hagi'de çok fazla oynayabileceğine inanmıyorum.

Siz sezon başı Wolfsburg'dan Galatasaray'a transfer oldunuz. Eski ile yeni işiniz arasındaki farklar nelerdir ?

Baskı çok daha büyük.. Burada her gün 4-5 canlı televizyon programında takım tartışılıyor. Taraftarlar ise çok başka bir kalibrede. Ekstrem fanatik ve sen sahada mücadele etmezsen bunu kesinlikle kabul etmiyorlar.

Neden istanbul ? Çok başka teklifler de vardı aslında...

Bundan beş yıl önce Bosna milli takımı ile ilk defa İstanbul'a gelmiştim ve burasını çok sevmiştim. Galatasaray dünyanın en çok bilinen takımları arasındadır ve ben bu yüzden buradayım.


Akabinde İstanbul'u özel kılan durumları anlatıyor. Her zevkinizin şehirde bir karşılığı olduğundan tutun da Camilerinden Boğazına kadar detaylara girer iken sadece tek bir şeyin burada kendisini rahatsız ettiğinin altını çiziyor

Trafik..(katılıyorum)

Dahası benimle aynı şekilde düşünüyor. Üç şeritli yolların altıya çıktığından bahsediyor ve her akşam evine kazasız belasız gitmeyi başardığında duyduğu sevinci..

Sezon başı transferi sorulduğunda ise Wolfsburg ile çok önceden gitme konusunda anlaşma sağlandığını ve sadece ardılı bulunduğu zaman gidebileceğini kendisine bildirildiğini belirtiyor ve Diego teması tüm bunların sonrasında gerçekleştiğinin de altını çiziyor.

Neden Schalke olmadı ya da Schalke'yi ister miydiniz sorusuna dürüst bir şekilde cevap veriyor. Kendisi ile klubün anlaştığını lakin Wolfsburg ile Schalke'nin anlaşamadığını belirtiyor...

Siz aslında neden Wolfsburg'dan ayrılmak istediniz ki ? Para yeterince vardı ve iyi oyuncularla beraber önemli teknik adam da..

Yine de Wolfsburg renksiz bir kimliğe sahip.. Bu imaj kolay bir şekilde değişmez. İstanbul bir dünya şehri ve Galatasaray bir dünya Klubü.! Fark çok büyük..

Siz Bundesliganın geçmiş yıllardaki en iyi oyun kurucularından birisiydiniz. Wolfsburg'da değerinizin altında algılandığınızı düşündünüz mü ?

Belki.. Wolfsburg'da 15 gol atmak ile Münih'te atmak arasında fark vardı.

Buradaki taraftarlarınızdan farklı bir ilgi gördüğünüzü hissediyor musunuz ?

Elbette. Size bir örnek vereyim. Ligin beşinci haftasında Bucaspor ile İzmir'de depslamana gittik. İstanbul'dan 600 km uzaklıkta bir şehir. Tribündeki 40 bin insandan 35 bini İstanbuldan.! Biz Wolfsburg ile misal Freiburg'a depslamana gittiğimizde tribünde sekiz kişi anca olurdu..

9 yorum:

Pan Monroe dedi ki...

"Oyuncu olarak Hagi disiplinsizlikleriyle de bilinirdi. Antrenör olarak nasıl peki ?"

bu soruyu kınıyorum arkadaş. adam sıkıcılık derecesinde disiplinliydi yahu :)

Borges dedi ki...

Pan Monroe: ;)) Mesele hangi konuda disiplinsiz olduğudur ki adamın kendisine has özel çalışma metotları vardı sıkı bir disiplinle sürdürdüğü.. Çalışma disiplini filan değil de başka bir şey buradaki..

O s c a r dedi ki...

"Ligin beşinci haftasında Bucaspor ile İzmir'de depslamana gittik. İstanbul'dan 600 km uzaklıkta bir şehir. Tribündeki 40 bin insandan 35 bini İstanbuldan.!"

Abi burada bir sıkıntı var yalnız:) Kopengan'a 35.000 kişi ile gitmedik biz, Halkapınar'a mı gideceğiz:) Muhtemelen takımdan biri Misimovic'i motive etmek için böyle bir şey dedi veya ortada bir yanlış anlama söz konusu.

O s c a r dedi ki...

Kopenhag'ın yazılışında da çığır açmışım istemeden, anlaşılmamış olabilir neyden bahsettiğim diye eklemei uygun gördüm:)

Ferhat dedi ki...

İyi.Buradaki baskıyı göze alıp öyle gelmiş.En azından burada ona yüklenecek ek sorumlulukların bilincinde.Birçok yabancı oyuncu iki maç kötü oynasa ıslıklanır.Hele hele Lincoln gibi Jo gibi biraz da gamsız bir görüntü çiziyorlarsa daha beter yuhalanırlar.Bu taraftar teknik ve ne yaptığını bilen zeki adamlardan Barış Özbek gibi oynamalarını ister.Kesik kafalı tavuk gibi şuursuz ama hırslı görünen koşular yapsın.Hani kıçını yırtıyor görünsün yeter.İki metre dibindeki adama pas veremeyecek kadar yetenek fakiri veya şuursuz olması önemli değil.

Misimovic yanılmıyorsam Rijkaard'ın da protesto edilip gönderildiği maçta yuhalanmıştı.Artık taraftar olarak ne istediğimizi bilmediğimizi gayet iyi görmüştür.

Tabi işin Hagi boyutu da var.Hagi için de herkes koşmak zorunda.Misimovic umarım bir an önce adapte olur.

gfreeman dedi ki...

herşey iyi güzel ama ben de buca depslamanı konusuna takıldım:) yapma misi'ciğim o taraftarın hepsi izmir'den geldi:)

Bulletride11 dedi ki...

Adam tabi alışık değil, herkesin kendi şehrinin takımını tuttuğu bir düzenden gelmiş, İzmir'deki Galatasaray taraftarını İstanbul'dan gelenler sanmış, haklı bir yerde

seanpenn dedi ki...

sondaki örnek bence türk futbolu için çok kötü bir durum.freiburg örneği gibi 8 kişi olmasada deplasman takımı tabiki daha az seyirciye sahip olmalı.

arnawut dedi ki...

Vallahi İstanbul'dan 5 otobüs gitmiştik Buca'ya. Hadi başka yollarla İstanbul'dan giden arkadaşlarımız falanda vardı, toplasan 6 otobüs eder. Çevre iller falan filan.. Birazda abartalım, max 10bin kişi gelmiştir dışardan:)

İyi yemişler Misimoviç'i, motive etmek adına:)