17 Mart 2011

İdeal.!



Şöyle özelliklere sahiptir;

Futbolculuk geçmişi parlak değildir ama hiç yok da diyemeyiz. Mainz efsanesidir, kalas da olsa defansın vazgeçilmeziydi. 325 kez ikinci ligde Mainz formasını terletmiştir ve fakat kendi kendisiyle de dalga geçer, teknik bir oyuncu değildi.Sonuç itibari ile bir soyunma odası atmosferi, futbolcu psikolojisi deneyimi yeteri kadar var. Efsane statüsüne onu yerleştiren ise on bir yıl sonunda futbolu bırakır bırakmaz takımı yönetmeye başlamasıdır. Üstelik o takımı birinci Bundesligaya da çıkaran adamdır.

Taktisyenliği ile diğerlerinden ayrılır. Draxler gibi değil İlkay gibi davranıp Abitur'unu yapıp Frankfurt üniversitesi Spor Biliminden mezun olmuştur. Özellikle televizyon ekranlarından yaptıkları yorumları sonrasında tüm Almanya tarafından bilirkişiliği kabul görmüş bir hocadır. Futboldan fazlasıyla anlar. Oyuncularına aşıladığı hırs kadar bilimsel çalışması da önemli ayrıntısıdır. Her maçın sonucunda her oyuncunun her istatistiğini oyuncuya iletip üzerinde duruyor, gelişimini sağlıyor.

Oyuncularıyla ilişkisinden iş disiplinine ve uyumlu olmasına kadar her şeyiyle ideal bir teknik adamdır. Bugüne kadar olan dönem içerisinde belki Klinsmann ile yarıştığı Bayern teknik adam adaylığında onu geride bırakan tek bir kusuru vardı; Kupa, başarı.. Kariyer. Şampiyonluk, büyük takım baskısı v.s. Dortmund öncesi Mainz'i bir çıkarıp bir indirmekten öte başarısı yoktu. Bugün o eksik kalan bölge tamamlanmak üzere.. Tam anlamıyla "ideal teknik direktör" olarak resmi her yere konulacaktır yakın zaman içerisinde. Zira bir konuda başarı gösteren pek çok insan vardır ama böylesini bulmak gerçekten çok zor..

Hiç yorum yok: