11 Mayıs 2011

Hainlikten Kahramanlığa.!



Şubat'ın sonlarına doğru Kaiserslautern Hamburg karşısına çıkar. Oyundan alınan Lakic'i taraftarlar ıslıklar, kötü tezahurtlarla uğurlar. O bir anlamda hain olmuştur artık. Wolfsburg'a imzayı attığı için eski günlerindeki gibi gol atmıyor, kendisini zorlamıyor diye düşünür taraftar. Fotoda görüldüğü üzere ıslıklardan kötü tezahurattan dolayı zor durumda olan oyuncu sakinleştirilir.. Yıkılır.. Arkasından takımının oynadığı Gladbach, Frankfurt ve Leverkusen maçlarında da ondan ses çıkmaz.. Kritik noktaya gelinmiş ve taraftarların gözünden düştükçe düşmüş, yuhalanır ıslıklanır olmuştur artık her maçta..

Önce direkt rakibi konumundaki Stuttgart deplasmanında iki tane atarak takımı galibiyete götürür.. Sonraki haftayı boş geçse de bana göre kırılma maçı olan Schalke deplasmanındaki galibiyeti getiren tek golü atarak takımı ligde tutan oyuncu olur. Büyük oranda düşmeyi engellemiştir aslında tek başına..

Wolfsburg maçında ne yapacağı en azından Kaiserslautern için çok da önemli değildir lakin gelecek sene formasını giyeceği Wolfsburg ve elbette kendisi için de hayati önem taşır onun performansı..

Wolfsburg 1-0 öne geçer ve fakat sonra..



10 gün sonra formasını giyeceği kulubü ikinci Bundesligaya çok ama gerçekten çok yaklaştıran o kafa golünü atar.. K'Lautern aslında kurtarmıştı ve hiç de gereği yoktu belki ama o görevini en iyi şekilde yaptı.

Zaten atmıştı zaten ispatlamıştı ve tutmuştu takımını birinci Bundesligada.. Siz olsaydınız atar mıydınız ?

Çocukluğumda Bayern'in 10 numarası Brian Laudrup'u farklı severdim, teknik çalımcı filan. Bayern sonrası Chelsea diye devam eti macerası. Devre arasında Kopenhag takımı ile anlaşıp ülkesine geri dönecekti ama Avrupa Kupasındaki rakibi de bir ay sonra formasını giyeceği Kopenhag olmuştu. 1-0 ve 0-0'lık sonuçlarla(yanlış hatırlamıyorsam) Chelsea Kopenhag'ı eler iken o tek golü de kupadan elenmiş takıma giden Brian Laudrup atıyordu ve ben bunu hiç unutmam..

Lakin Lakic'in bu yaptığı bundan da öte bir şey. Zira Chelsea'nın o gole ihtiyacı vardı ama Kaiserslautern'in değil.. Yine de atmak ve anlaştığı takımla ikinci lige düşmek.. Bizzat düşürmek..

Helal oLsun Srdjan Lakic.!

8 yorum:

Osman dedi ki...

Türkiye'de olsa benzeri bir mac, Lakic durumundaki bir oyuncu bu mac icin kadro disi kalmis olacakti. Mactan önce Ahmet Cakar zirvalayacakti.

Karabükspor'un kalecisi Bülent Ataman'a yapilan kampanya bunun en iyi örnegi. Koskoca FB oyuncuya dava aciyor, Ahmet Cakarlar, Meric Tuncalar medyada hedef gösteriyor.

Benzeri bir durum, her ne kadar sampiyonluga oynayan oyuncular söz konusu olmasada, Mainz kalecisi Wettklo'nun Schalke taraftari olmasi ve Dortmund macindaki tavirlarindan dolayi yasanmisti. Mainz kendi kalecisine sahip cikarken, Karabükspor Bülent'i kadro disi birakti.

Isin özü, külüpler, yazarlar zaten kendi oyuncularinin sportmenligine inanmiyor. Kendi köhneligimizden o kadar eminler ki, sportmenlik, centilmenlik, bunlar bos laflar. En ufak bir süphede kadro disi ediliyor adamlar.

Böyle ortamin icine edeyim afedersin. Böyle ortam kendisini dev aynasinda görüp, Avrupa'nin en balon futbol kültürü ve liglerinden biri olur elbette.

Devil dedi ki...

Zaten böyle oyuncuların hala var olduğu için, böyle futbolcuların hala yeşil sahalarda top koşturdukları için sevilmiyor mu futbol?

Celal Abbas dedi ki...

Futbolu çok sevmeme rağmen Takım tutmam Futbol en büyük yalandır. Senin inandığın değerlerin bir gramına bile değecek bir takım yoktur türkiyede. taraftarlık mı adı üstünde taraftır.

Osman dedi ki...

Celal Abbas,

taraftarlik da evlilik gibi yani, aliskanlik? :)

Roux dedi ki...

Adamlarda "iş ahlakı" denen birşey var.

Devil dedi ki...

Hocam dün bir yabancı gazete okudum Manuel Neuer 21 milyona Bayern'e transfer olmuş doğru mu acaba?

Borges dedi ki...

Devil: O iş bitti de Schalke'nin final maçı var ondan sonra açıklanacak..

Devil dedi ki...

@Borges. Çok kötü olmuş. Şimdi gerçekten üzüldüm:-( keşke Man.Untd'a gitseydi, Van der sar'ın yerini doldurabilecek tek kişiydi. Fergie de çok beğenmişti kendisini