16 Mayıs 2011

Mainz(Tuchel) Rekorları.!



Başarısızlıklarını dahi rekora çevirmiş durumdalar. Evinde bu sene 7 mağlubiyet gördü Tuchel'in takımı. Özellikle ikinci devre uzunca bir süre evinde galip gelemedi bu takım. Ve fakat evinde bu kadar mağlubiyet gören takım hiçbir zaman Bundesliganın ilk yedisinde bulunamamıştır. Bu Tuchel'in en garip rekoru olsa gerek..

Jürgen Klopp döneminde hatırlarsanız bir kere Avrupa kupasına katılım göstermişti ve fakat bu daha çok ligin en centilmen takımı olması nedeniyle gerçekleşmişti. İlk defa bileğinin hakkıyla takım Avrupa Kupalarına katılım gösteriyor Tuchel yönetimi altında..

Son iki yıla baktığınız vakit topladığı puanlarla ligin ilk beşine girmiş durumda. Bayern (135) Dortmund(132) Leverkusen (127) 'nin ardından Schalke ile aynı puanı aldı.(104)

Kulup tarihine baktığınız vakit en fazla galibiyetin(18 öncesi 12 idi) alındığı en fazla puanın (58 öncesi 47) toplandığı ve en fazla golün (52 öncesi 50) atıldığı bir sezonu geride bıraktılar. 10 deplasman galibiyeti ile de en fazla deplasman galibiyetinin alındığını belirtir iken önceki dört sezonda toplamda 11 galibiyet olduğunu da belirtelim.



Elbette sürekli farklı onbirlerle sahaya çıkan bu takım ligin sonradan giren oyuncuların en fazla katkı yaptığı(15 gol 8 asist) takımı olması çok da sürpriz değil.

Hiç yorum yok: