16 Kasım 2011

Almanya - Hollanda 3-0




Doğru koşular, yerleşim ve pozisyon bilgileri üst düzeyde olan 22 yaş altı Kroos,Mesut,Müller.. Rangnick'in yıllar önce farklılaştırdığı eğitimi ile öne çıkan Stuttgart'ta eğitilmiş Khedira..

Eskiden bu oyuncuları mümkün değil bir arada oynatamazdınız. Neden ?

Zira on numara yeteneğine sahip oyuncular koşmaz. Mesut,Götze,Müller,Kroos'dan birisini takım ancak kaldırırdı.

Bu oyuncuların hemen hiçbirisi bir sağda bir solda (Mesut bugün sağda oynadı, çok çok iyiydi) oynamaz, isyan eder, teknik adama posta koyardı gerekirse..

Yerleşim farklılaşınca bir başka mevkinin gerekirliliklerini algılayabilecek taktiksel eğitimden yoksun oldukları için bocalardı. Zamanında Overath ve Netzer gibi iki üst düzey oyuncudan aynı anda yararlanamamış ve her seferinde birinden birini seçmek zorunda kalmıştı bu ülke. Şimdi yer yer dört tanesini aynı anda kadroda tutup gram kapris, sorun yaşamadan futbolunu oynayabiliyorlar

Bugünkü Almanya ve İspanya'yı öne çıkan muhteşem bir teknik direktör değil diğerlerinden daha iyi bir şekilde eğitilmiş olmalarının yanı sıra egoları genç yaşında törpülenmiş futbolculara sahip olmasıdır. Bu yüzden Reus,Götze,Müller takımların en çok koşan, en çalışkan oyuncularıdır bireysel yeteneği en fazla olan özel oyuncular olmasına rağmen..

Löw gelmiş, Klopp gelmiş.. Aragones Avrupa Şampiyonu yapmış Del Bosque dünya şampiyonu yapmış hiç önemli değil. Hiddink'in de sandığımız kadar fazla önemi olmadığı gibi..

Aragones ile alamadığımız dersi Hiddink ile almış olduğumuzu düşünüyorum. Önce futbolcunu yetiştir ya da varolanına göre bir teknik adam belirle..

Hiç yorum yok: